Reklama

Reklama

Prci, prci, prcičky

  • USA American Pie (více)
Trailer

Obsahy(1)

Středoškoláci Jim, Oz, Kevin a Finch vyrážejí na mejdan ke spolužákovi Stiflerovi. Na večírku je spousta pěkných holek a kluci věří, že se jim podaří některou sbalit a zažít s ní první sexuální zkušenost. Jimovi se líbí vnadná výměnná studentka z Česka Nadia, Oz má v plánu užít si s půvabnou vysokoškolačkou a Finch doufá, že potká tu pravou. Kevin vyráží na večírek se svou přítelkyní Vicky, která se nebrání uspokojit ho, na opravdový sex s ní ale zatím nedošlo. Na večírek se snaží dostat i šprti ze školní kapely, jejich vstup je ale zamítnut. Přestože se kluci snaží, během večera všechny jejich plány zkrachují a ráno jsou všichni čtyři stále panicové – na rozdíl od ohyzdného spolužáka Shermana. Kluci jsou zoufalí a naštvaní, nechápou, co dělají špatně. Pak přichází Kevin se zajímavým nápadem – kluci musejí sami sobě slíbit, že do maturity zažijí první sexuální zkušenost; nemohou připustit, aby nastoupili na vysokou jako panicové... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (865)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Perfektní a propracované charaktery všech postav. Impozantní herecké výkony. Dechberoucí a filosofický děj. Tak přesně tyhle parametry film nemá. Nicméně film alespoň zůstává bláznivou americkou komedií určenou pro specifickou věkovou skupinu diváků, do které jsem v dobách rozmachu filmu určitě patřil a ze které už jsem, troufám si říct, vyrostl. Nikdy jsem však nad tímhle filmem nijak neslintal blahem a ani nedělal jiné perverznosti, na které právě myslíte. Bezpochyby má několik vtipných momentů, ale u těch sláva filmu bohužel končí. 2* ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Vždy, keď pri tomto štartovači koláčovej ságy, ktorá spustila vlnu desiatok podobných college-sex-teen komédií na ďalšiu dekádu vopred, vidím tri hviezdy, čudujem sa, prečo len tri, no počas pozerania dopne. Príliš cheesy (fakt netuším slovenský ekvivalent), z dialógov nesála účelná, ale reálna stupidita, slabosť a klišéovitosť. Z tematicky rovnakého súdku mal 21 rokov predtým o niekoľko tried lepšie dialógy Animal House a tiež aj kopec iných komédií takéhoto razenia, len bez sexu, zo začiatku a stredu 90. rokov, ktoré prakticky "vychádzajú" z prvého dielu AP. Road Trip a NATM ho suverénne roznášajú na kopytách a ani sa o to nesnažia. Z highlightov sú určite okrem "československých" pŕs Shannon Elizabeth sex s jablkovým koláčom, punk rock, ale najmä tatko Eugene Levy, ktorý kraľuje aj ostatným dielom, vrátane spin-off častí, ktorých existencia a prežitie v mysliach skalných je podmienená práve nim. A jediný blyšťavý filmársky moment bola dlhšia scéna s Nadiou a kvantom nadržaných sledovateľov naprieč kampusom, kde sa im podarilo vytvoriť napätie a vzrušenie (nie sexuálne), čo sa už neopakovalo ani raz. Niekedy je mi až čudné, prečo si slávu a kult odniesol práve tento film. Možno za tým stojí čas, i keď prijatie filmu bolo aj v dobe vydania veľmi pozitívne. Možno boli všetky elementy v správnom čase na správnom mieste, ako v jednom rozhovore o 20 rokov neskôr na margo toho uviedol Finch a.k.a. Eddie Kaye Thomas. Film je ale prirodzene a bez debaty časovou kapsulou, podobne ako aj ostatné kúsky koláča, no a ako americkí tínedžeri žili na prelome milénia na stredných a výškach je možné autenticky vidieť práve tu, príp. v slávnych "porno" filmoch pod hlavičkou Girls Gone Wild. Najdôležitejšou vecou je ale fakt, že American Pie je proste a jednoducho referenčný bod niekoľkých desiatok tisíc ľudí naprieč celým svetom, a ak toto nie je hodné ocenenia a rešpektu, tak už potom neviem. --- #1 Koment vyznieva dosť negatívne, čo ma serie, nakoľko film aj sériu milujem <3 ♪♫ (x / x / x / x / x / x / x / x) (x) (x) (8.9.2017) (3.2.2021) (9.9.2021) (14.5.2022) (26.9.2022, sk dab) ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nebudeme se dívat, jak nás historie odsuzuje k celibátu." Prcičky se ke mně pod peřinu vplížily v době, kdy jsem si přechod od leštění bambusu ke ztrátě panictví už ani pořádně nepamatoval a tak zkrátka neměly šanci stát se pro mě legendárními. Nicméně nějaký ten trapas mi byl zlehka povědomý a kreténa Stiflerova typu je rozhodně třeba ocenit - spojení baseballová pálka a jeho koule mi připadá odpovídající. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Na průkopníka mezi teen komediemi řešícími obtížnost prvního zásunu jsem se podíval s odstupem času a mohl si všímat drobných detailů. Biggsovy snahy napodobovat Sandlera, zábavně neobratných improvizací Eugena Levyho, štěku členů Blink 182 či ultimátního hovadství Stevea Stiflera. V hodnocení budu shovívavý, protože na téma „ztráta důstojnosti za účelem ztráty panictví“ se v dalších letech objevila spousta fekáliemi zalitých selhání, které postavily tohle obcování se sladkým pečivem do jiného světla.. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Dneska už kultovní záležitost,která kdysi odstartovala éru podobně laděných filmů o partě pubošů,pro které je hlavní téma filmu zasunout,vysunout,vylízat,vykouřit,zabránit,ztrapnit,chlastat a atp.Když film vyšel mlátila s náma puberta a hojně sme vyráželi do kin,pamatuju se,že ani tehdy mě Prcičky ale nijak zvlášť nebavili,na filmu sem nejvíc ocenil souboj Stifler/Finch a neskutečně šukézní Shannon Elizabeth,která se tehdy stala vlhkým snem nejedno pubescenta.Jenže spousta vtipů byla spíše postavená na zoufalosti hlavního představitele a tenhle styl humoru je občas spíš traný,např. ´´kultovní´´ scéna s prcáním koláče,podle které se vlastně celá série jmenuje,mě přišla fakt imbecilní,protože takhle zoufalej snad nebyl nikdy nikdo.Je mi jasný že fandové prciček do teď i v dospělosti roní slzy smíchu nad takovými zhovadilostmi ale první díl prciček zestárl asi nejvíc a umě vždycky vedl Road Trip.Uznávám ten film jako Matku/Otce takových filmů,ale už se u něj moc nenasměju.60% ()

Galerie (79)

Zajímavosti (57)

  • Pivo se spermatem bylo ve skutečnosti pivo s vaječnými bílky. (Kulmon)
  • Během natáčení scény, kdy Jim (Jason Biggs) běží přes silnici od jednoho domu k druhému, dostal jeho herecký představitel úpal. (Kulmon)

Související novinky

Nové Prci, prci, prcičky jsou na cestě

Nové Prci, prci, prcičky jsou na cestě

04.10.2022

Herečka a režisérka Sujata Day (Definition Please) byla najata, aby napsala scénář k rebootu kultovní americké komedie Prci, prci, prcičky. Film si objednalo studio Universal, které sérii produkuje… (více)

A režírovat bude...

A režírovat bude...

26.04.2009

Catherine Hardwicke, Chris Weitz a... David Slade?! Cože?! Po „nějaké ženské“ a režisérovi Prciček a Zlatého kompasu nekompromisní tvůrce V pasti a 30 dní dlouhé noci, který nemá problém nějakému… (více)

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Reklama

Reklama