Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzrušující thriller o třech mužích, kteří náhodně narazí na ruskou špionážní stanici Pás Orionu na odlehlém konci norského ostrova, kde žijí. Tom (Helge Jordal), Larse (Sverre Anker Ousdal) a Sverre (Hans Ola Sørlie) mají prosperující firmu s čluny, díky kterým turisté mohou poznat fjordy a úžasnou krajinu kolem. Firma má ale omezené prostředky, a tak se rozhodnou propašovat traktor do Grónska… Na zpáteční cestě, kdy je zastihne bouře a hledají úkryt na severním pobřeží, stanou se součástí velmi podivných skutečností… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

sator 

všechny recenze uživatele

Parta kamarádů- zlodějíčků v blbej čas na blbém místě....originální...Barentsburg, pojmenovaný po nizozemském mořeplavci Willemu Barentsovi, je druhé největší město na Svalbardu. A to slovo největší i slovo město berte hodně s nadsázkou. Bydlí tam totiž zhruba 500 obyvatel, hlavně Rusů a Ukrajinců. Přestože Svalbard administrativně patří Norsku, díky Svalbardské smlouvě z roku 1920, mohou její signatáři Svalbard využívat k různým komerčním aktivitám či vědeckému výzkumu. V praxi toto využívají nicméně pouze Norové a Rusové především za účelem těžby černého uhlí. ()

toma.baza 

všechny recenze uživatele

Thriler z období studené války. Odehrává se na Špicberkách. Tři muži, kteří se pohybují na hraně zákona, se připletou na špatné místo a musí za to pykat. ()

Reklama

Mustaffa 

všechny recenze uživatele

Kdo by to řekl, že Norové umí natočit velmi slušný thriller. Dobré skloubení hutné atmosféry s nehostinným prostředím drsného severu a vžitím se s hlavním hrdinou, kterému nešlo nedržet palce. Škoda jen, že Helge Jordal alias Tom byl Nor a ne třeba Američan, protože to by jinak v akčním thrilleru určitě tu tajnou ruskou špionážní stanici sám vystřílel a nemusel by jako Tom běhat po horách při mínus šedesáti a plavat v ledové vodě a taky utíkat před helikoptérou s kulometem nebo co to tam měla a tak podobně. A když ho konečně po snad pěti set kilometrech běhu po horách zachrání, tak mu nikdo nevěří co zažil a už vůbec ne, že tam kde si je sovětská špionážní stanice. Jo, tak tomu říkám opravdu blbej tejden. Ale co, severní vítr je krutý a toto je opravdu celkem dobrý film, škoda jen ke konci upadající atmosféry a samotného konce filmu, který byl pro Toma nevyhnutelný... ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Barentsburg, pojmenovaný po nizozemském mořeplavci Willemu Barentsovi, je druhé největší město na Svalbardu. A to slovo „největší“ i slovo „město“ berte hodně s nadsázkou. Bydlí tam totiž zhruba 500 obyvatel, hlavně Rusů a Ukrajinců. Přestože Svalbard administrativně patří Norsku, díky Svalbardské smlouvě z roku 1920, mohou její signatáři Svalbard využívat k různým komerčním aktivitám či vědeckému výzkumu. V praxi toto využívají nicméně pouze Norové a Rusové především za účelem těžby černého uhlí. [Zdroj: hedvabnastezka.cz] (sator)

Reklama

Reklama