Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický příběh z malebného prostředí Mazurských jezer. Přijíždivší kamarádi Petr a Michal, oba malíři jenž mají za úkol o prázdninách vyzdobit místní kostel centrální freskou, pomalu zjišťují, že ve městečku není vše tak idylické jak se na první pohled zdá. Nastávají první kontakty s trojicí místních grázlů pod vedením cynického Romana, kteří terorizují místní obyvatele i přírodu. Situace začne gradovat příjezdem Petrovy spanilé přítelkyně Doroty, jenž samozřejmě padne do oka i místnímu Romanovi. Jelikož Petr je ovšem přeborník v karate, spěje celý příběh k neodvratitelnému konci… Režisér filmu zkoumá jestli existují hranice ponížení, násilí a brutality, aby mohla být porušena filozofie bojových sportů. (Ygnor)

(více)

Recenze (6)

tahit 

všechny recenze uživatele

Vskutku kvalitní film s psychologickým podtextem, prolnut krásnými exteriéry mazurské krajiny jezer a přírody, jež celý děj příjemně dokresluje a přibližuje a nechybí zde ani výborná hudba. A pozor, nenechte se mýlit názvem filmu, není to film akčního stylu. Určitě jsem neměl problém se vcítit do myšlení a pocitů malířů Petra a Michala. Protože zde se skvěle zdařilo zachytit konfliktní stav dvou světů, onu tupost násilí, které vždycky děsí a umění karate, kde nestačí pouhé technické osvojení, ale které, když ho chceme pochopit, musíme jít do větší hloubky. Pozor, možný spoiler!!! Protože předpokládá i duchovní přístup jako způsob sebeobrany proti napadení fyzickým ozbrojeným protivníkem. K tomu, abych se mohl dát touto cestou agrese, tak je to zcela pochopitelné. Každopádně etika zasvěcence karate říká, že zdrcující závěr se smrtelným účinkem patří nedělitelně tváří v tvář pouze, když jde skutečně o život a nikoli, když nebezpečí pomine. V tomto smyslu se ve filmu charakteristiky odlišují. A to je to, co platí. Protože to nejsem schopen říci zcela jednoduše, tak to berte s krajní rezervovaností. Myslím, že jde o hodně dobrý film, protože takto pojaté téma se jen tak nevidí. ()

wayne99 

všechny recenze uživatele

Škoda, že už se takové filmy dnes nereprízují v TV, naposledy jsem ho viděl na ČT s naším dabingem v roce 1992 (to ještě filmy uváděli hlasatelky). Každopádně vynikajíc film, poutavý příběh (i když ne úplně akční) a dobře vybraní herci. ()

Reklama

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že každý kto videl tento film si určite pamätá tri scény. Jednu milostnú hlavného protagonistu a jeho priateľky, snímanú cez okno. Hnev, nenávisť a bezmocnosť pri vyčíňaní chuligánov. A scénu, kedy sa zlomí jeho hnev v pomstu. Videné v kine začiatkom 80-tich rokov. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Můj první "dospělácký" film. Ve svých deseti či jedenácti letech jsem se vkradl na tohle představení do kina v Počátkách. Užil jsem si nejenom importované karate z Polska, ale taky něco pohledů na obnažené ženské tělo. A to za ty současné čtyři hvězdičky určitě stálo : ) ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Film brojící proti zneužívání bojových umění v civilním životě. Ta banda grázlů si o to zneužití ale vysloveně koledovala... ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama