Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohled do historie Čechů sepsal František Ringo Čech, režijně ztvárnil Eduard Sedlář v Prozatímním Čechově Divadle. Jiráskovy Staré pověsti české - povinná četba všech českých dítek školou povinných! Takže každý z nás jistě alespoň něco málo tuší o životě našich dávných předků a jistě také o jedné z těch dávných událostí, jakou byla Divčí válka - vězte však, že ne všechno, co Jirásek napsal a ve školách nás učili musí být pravda! Tato hra je tím důkazem. Úsměvná parodie na známou pověst o dívčí válce. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (113)

burton 

všechny recenze uživatele

Lumčo! ... máme tady totální dívčí válku s nasazením. JJ, nasazeni jsou totálně všichni a to takovým způsobem, že když jsem to viděla poprvé, nemohla jsem se vůbec přestat smát a ke konci už ani dýchat, jak mě žebra od smíchu bolela. Nic se nezměnilo, je to vtipný, kouzelně ujetý, co replika, to skvost. ()

Trixi 

všechny recenze uživatele

Bavila jsem se od začátku do konce a některé pasáže si pamatuju do teď. Nemůžu ani říct, který herec nebo herečka je tu nejlepší. Každý hraje jinak a všichni jsou skvělý. ()

Bobšule 

všechny recenze uživatele

"Lumíre, bacha šlajsna! - Dík, dávám kontra!" z Lumíra nelze nebýt nakonci představení polomrtvej smíchy. Neobyčejně zdařilá hra dokazující, že Když má božský Ringo den, tak se mu setsakramentsky daří a nemusí to být jenom Šubyduby Amerika. ()

Pafnuc odpad!

všechny recenze uživatele

Ubohý pokus přiživit se na Cimrmanovi s občasnými nejapnými vykrádačkami z Monty Pythonů, to celé zabalené do poetiky Kameňáku. ()

Valkyria 

všechny recenze uživatele

František Ringo Čech nezklamal.. V době, kdy napsal tohle dílko ještě stála kvalita za něco! :) "Ale kníže, copak tys nikdy necítil kokošanel?" "Já sice nevím, co to je, ale to musí bejt něco strašnýho." "A starej dobrej kombajn Vlasta nám už není dost dobrej, co?" "Kolikrát ti mám říkat, že se jmenuju Kazi a né Kozy?!" ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Kultovní kousek s výbornými herci (inscenaci jsem viděl před pár lety, kde zbyl už jen obtloustlej božskej Ringo a nebylo to ono), skvělým dotekem dějin, perfektně hláškující božský, moudrý Lumča, skvěle mimózní Jirák v dvojroli. Hláškaření po celou dobu. Prostě jedna z mála Ringovejch povedenejch děl. ()

PedroPo 

všechny recenze uživatele

Ne asi, ale určitě to nejlepší od F. R. Čecha. S tímhle pánem jsem začal v pubertě, knížku Ruský týden vřele doporučuju a Dívčí válka mi pomohla z mnoha smutných chvil. Pak to ale s Ringem začlo jít od desíti ke dvoum a ať se na mě nyní (podzim 2013) nezlobí, ale už je to jen slabý odvar starého chlípníka co si zavdal s politikou. Každopádně Dívčí válce musím dát vysoké hodnocení teda této inscenaci z roku 1991. Mladej Langmajer, herečky jako lusk a k tomu zatím nepřekonaný Lumír Mojmíra Maděriče. Sám jsem si jednou zahrál ženskou roli Častavy, i proto ty čtyři hvězdy. ()

Puerdraco 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý, miestami až primitívny humor, ale od tohto typu divadelného predstavenia ani nemožno veľa očakávať, je to hra určená na číre pobavenie bez nutnosti premýšľania a túto svoju úlohu plní výborne. Nemožno od všetkého očakávať len a iba dokonalosť. Niekedy sa treba aj povzniesť. Z dramatickej tvorby F. R. Čecha jedno z najlepších predstavení, aspoň pre mňa. ()

Lobotommy 

všechny recenze uživatele

FRČ..., taková prazvláštní česká postavička, která se potuluje odnikud nikam. Fušuje do politiky, pak ji glosuje. Dokonce si vysloužil gumáka. Teď dělá do rádia. No a tady byl Ctirad. Kdyby udělal jenom tohle a pak se všechno vysrál, bylo by dobře. Dívčí válka je počin, který je v knižní i divadelní podobě ve zdejších luzích unikát. Taková History of the World nebo Life of Brian počesku. Nutno říci, že to chytil za správný konec. Sex je prazáklad všeho a z toho se posléze dělá prdel. ()

Pulper 

všechny recenze uživatele

Prasák Ringo v nejlepší formě. Tohle kultovní představení jsem žral už jako kluk a po letech neztrácí svoje kouzlo. Králem je božský Maděrič, jenž si renomé u mě zkazil trapným účinkováním v pořadu o vaření na TV Prima. Jirákova dvojrole Častavy a Vojena je taky k popukání. Hodně tu mám rád i Langmajera. Když byl mladý jeliman, hrál mnohem sympatičtěji než dnes. ()

vitac. 

všechny recenze uživatele

13. 7. 2009 - Po dlouhé době jsem Dívčí válku opět viděl a snižuji o hvězdičku hodnocení. Hra mi přijde dost nevyvážená, jak po stránce hereckých výkonů, tak i po stránce scénáristické. V obou případech bohužel kolísá od vysoké kvality po trapas. Jistou porci zábavy však Dívčí válka přináší a jiné ambice ani nemá, takže za tři hvězdičky s doporučením ji aspoň jednou za život vidět. ()

Lewaso 

všechny recenze uživatele

Je škoda vidět tento klenot jen jednou... Závoj slz a vychýlená bránice nedovolí napoprvé vychutnat všechny rozměry díla páně Čechova - tedy F. R. Čechova díla. ()

George.Camel 

všechny recenze uživatele

Dívčí válka je dnes již klasika. Řežu se při ní pokaždé, když ji vidím. A kdo měl možnost vidět představení i na živo, dá mi za pravdu, že tohle je jedna z nejlepších divadelních komedií posledních let. Budou vás bavit hlášky Přemysla, Vlasty, Lumíra a dalších ... jako např. "Nechte toho, vy kozy" ... "kolikrát ti mám říkat, že se jmenuju Kazi, ne kozy!" Tak - Perun s váma a užijte si to. ()

infernet 

všechny recenze uživatele

"Nechte toho, vy kozy!! Kolikrát Ti mám řikat, že jsem Kazi a ne Kozy!!!" Možná to není žádné velké umění pro Zlatou kapličku, ale sranda to je a místy opravdu hodně dobrá, tak proč se pořád tvářit seriózně, že?! Tak Perun s váma, kluci. ()

Reklama

Reklama