Reklama

Reklama

Dennis - postrach okolí

  • Česko Postrach Dennis (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pohromou pro poklidné městečko je šestiletý chlapec Dennis. Obětí jeho dobře míněných nápadů se stává soused, starý pan Wilson, který prchá, jen zaslechne charakteristický zvuk Dennisova kola. Zatímco jsou jeho rodiče v práci, vydá se Dennis s kamarády na výpravu do okolí. Pan Wilson se připravuje na velkou oslavu - na deset vteřin má rozkvést vzácná orchidej. Večer Dennise hlídá dívka Polly, kterou navštíví její přítel. Chlapec se dostane z domu a neustále jejich schůzku ruší zvoněním. Odnese to, kdo jiný, pan Wilson, kterého Polly poleje vodou a posype moukou v domnění, že to zvonil on. Když pak nese ráno Dennis panu Wilsonovi psaníčko s omluvou, způsobí starému pánovi další nepříjemnosti. Dennisovi rodiče musí odjet na služební cestu a marně hledají někoho, kdo by syna pohlídal. Nakonec přemluví hodnou Martu, manželku pana Wilsona, který nakonec svolí a navíc ukáže Dennisovi svou sbírku mincí. Velmi brzy se však stane obětí dalších nehod a katastrof způsobených malým rošťákem. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

BeranSon 

všechny recenze uživatele

Příjemná rodiná komedie s velice sympatickými postavami a rychlím průběhem. Samozřejmě, nejedná se o plnohodnotnou zábavu při které ústa budou pukat smíchem, ale příznivá atmosféra udělá své. I skrze všechnu chválu i atmosféru mě ani jeden moment nedonutil své hodnocení zvednout nad tři hvězdičky,škoda, protože jistý potenciál Denis má . - 6/10 - ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Pohodová komédia s perfektným Mathauom o takom jednom zlobviém decku. Našťastie tá jeho neposlušnosť vychádza s čisto deckých princípov zvedavosti, neposednosti a nepoznania hraníc, vďaka čomu sú komické situácie naozaj zábavné. A pomyselný súboj deti vs. dospelí je oveľa uveriteľnejśí, ako napr. v "Ten kluk je postrach". A je tu ešte jeden pre mňa osobne veľmi silný moment, pri ktorom sa mi stiahlo hrdlo a, za ktorý si film zaslúži ešte jednu hviezdičku navyše. ()

Reklama

see_sawandrew 

všechny recenze uživatele

Slušne zpracovaný filmový doplněk ke slušnému televiznímu seriálu. Film je naštěstí výborně obsazený (Christopher Lloyd v roli hloupého zloděje doslova exceluje), velice pečlivě sestříhaný a s dobrým hudebním doprovodem. Kamera si šikovně vybírá detaily až bizarní makrodetaily, které jsou úsměvné samy o sobě (a jakmile kamera zaměří detail na Dennisovy proplétající se prsty, je jasné, že to smrdí průšvihem). Kdyby měl film o něco lepší scénář a dokázal by kromě jednotlivých skečů nabídnout více, film by si zasloužil i vyšší hodnocení. 60% PS: Nejvíce mě pobavily dětské dialogy o mateřství a rodině: "Kdyby nebyly ženy, neměli byste děti, což znamená, že by nebyli ani lidi." - "Kdyby nebyli muži, kdo by vozil dámy do nemocnice?" // "Ženy nemají břicho naplněný miminama, musí si je nechat instalovat!" - "A kdo je tam instaluje?" - "Pastor nebo doktor." - "A jak?" - "Mají pupík, a ten se otevře." - "Ale muži ho mají taky." - "To aby nevypadali divně v plavkách." ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Pre mňa je tento film akýmsi voľným pokračovaním filmov zo série Sám doma. Navyše ten Denis vyzerá dosť podobne ako jedno dievča, ktoré poznám zo strednej školy, takže hneď mi predstavivosť nabehla. Tento príbeh je už priam legendárny, je to taký mix starších a novších časov, je tam veľa srandy, ale má to aj veľa slabších miest, každopádne to nie je taká katastrofa. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Dennis byl jedním z filmů, které nás v devadesátkách bavily. A já na něm objevil tehdy mi neznámého herce Waltera Matthaua. Ten stojí minimálně za půlkou úspěchu filmu. Osobně si myslím, že lze ocenit výkon dětského herce Masona Gambleho. Na dítě je to velmi přirozený výkon. A další půlku půlky se dělí právě dítě s Christopherem Lloydem. Zvláště jejich vzájemné scény jsou velmi vtipné. Z dnešního dospělého pohledu už je však patrné, že některé vtipy jsou hodně nahrané a nepřipadají mi tak vtipné, jako kdysi. Scénárista John Hughes se na podobné filmy specializuje. Kudrnatá holka, Trable prcka Binka či Beethoven. To jsou ještě ty známější, ale také průměrnější filmy. Velké úspěchy zaznamenal s Bláznivou dovolenou a pochopitelně oběma díly Sám doma. Od té doby už se mu ale příliš nedaří. Pořád je ale první díl dost vhodný na deštivé odpoledne nebo dopoledne jako zabavení dětí. Je to oddechovka, která se dá. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (13)

  • Dům, ve kterém bydlel Denis (Mason Gamble), sídlí ve skutečnosti na adrese 1624 Ashland Avenue, Evanston, Illinois, USA. (ČSFD.cz)
  • Představitel Denise byl vybrán z více než 20 tisíc dětí. (Dlee)
  • Uspávanka, pri ktorej Denis (Mason Gamble) zaspí, je “Wynken, Blynken a Nod“ od autora Eugene Fieldsa. (vander19)

Reklama

Reklama