Reklama

Reklama

Dennis - postrach okolí

  • Česko Postrach Dennis (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pohromou pro poklidné městečko je šestiletý chlapec Dennis. Obětí jeho dobře míněných nápadů se stává soused, starý pan Wilson, který prchá, jen zaslechne charakteristický zvuk Dennisova kola. Zatímco jsou jeho rodiče v práci, vydá se Dennis s kamarády na výpravu do okolí. Pan Wilson se připravuje na velkou oslavu - na deset vteřin má rozkvést vzácná orchidej. Večer Dennise hlídá dívka Polly, kterou navštíví její přítel. Chlapec se dostane z domu a neustále jejich schůzku ruší zvoněním. Odnese to, kdo jiný, pan Wilson, kterého Polly poleje vodou a posype moukou v domnění, že to zvonil on. Když pak nese ráno Dennis panu Wilsonovi psaníčko s omluvou, způsobí starému pánovi další nepříjemnosti. Dennisovi rodiče musí odjet na služební cestu a marně hledají někoho, kdo by syna pohlídal. Nakonec přemluví hodnou Martu, manželku pana Wilsona, který nakonec svolí a navíc ukáže Dennisovi svou sbírku mincí. Velmi brzy se však stane obětí dalších nehod a katastrof způsobených malým rošťákem. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

mzss1 

všechny recenze uživatele

Naprosto dokonalá komedie, kterou jsem velmi často sledoval v dětství. Baví mě i dodnes. Hlavní představitel Dennise hrál výborně, mě bavil ještě víc herec Walter Natthauk, který podal mimořádný herecký výkon. Vtipných scén je zde neuvěřitelné množství. Nevím jak bych měl film zkritizovat. Celkově film hodnotím na 96% = ***** ()

principessa 

všechny recenze uživatele

Nejspíš z čistě sentimentálních a nostalgických důvodů (už stárnu), ale musím tomu dát za 4. Pamatuju si to ještě dnes, jak jsme se vždycky s celou rodinkou u tohohle filmu nasmáli a snímek samotný mě dokonce zasáhl natolik, že básničku, která v něm zazní jsem pak z vlastní iniciativy recitovala o Vánocích dědečkům a babičkám v domově důchodců... ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tato komedia spolu so seriou Sam doma patrila k mojim oblubenym ked som bol maly chlapec. Seriu Sam doma si prakticky kazdy Vianocne sviatky pustam znova ale na Denisa som nejak zabudol. Nechapem preco, lebo je to stale skvely detsky film v tom najlepsom zmysle tohto slova. Vtipy nie su trapne ani nechutne ale neskutocne zabavne a miestami film pôsobi aj dojimavo. Kasting sa podaril na jednotku. Denis je roztomily diablik a Walter Matthau je dokonaly bručoun so srdcom na spravnom mieste. Ich spolocne sceny patria k vrcholom filmu. Ostatne postavy su tiez skvele obsadene. Ci uz Lea Thompson ako pôvabna Denisova matka, tak aj neschopny zlodej v podani ako vzdy zabavneho Christophera Lloyda. Film ma tu neskutocne prijemnu rodinnu atmosferu aku vedel vykreslit v scenary iba John Hughes. Skoda, ze nikdy nevzniklo pokracovanie s tymto obsadenim. 8/10. ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

,,Dennis - postrach okolí" je vtipná komedie s výborným Walterem Matthauem, který filmu dodává pomyslné bodíky navíc. Dennis vypadá jako neviňátko, ale je, ač nechtěně, pěkný rošťák. Mnohé situace, ve kterých Dennis způsobí panu Wilsonovi fyzické i psychické následky, jsou zábavné. Je jasné, že je tato komedie určena spíše pro mladší publikum, ale na mě to zabralo. ()

OughJay 

všechny recenze uživatele

Tohle je film mojeho dětství a i když ho tady většina lidí dost kritizuje, mě dokáže pobavit i teď po tolika letech. Ten vztah mezi Denisem a panem Wilsonem je fakt neuvěřitelnej, mě otravovat takovej spratek, tak vezmu klacek a řežu ho hlava nehlava. Každopádně kdybych měl bejt zmetek, tak bych chtěl bejt přesně takovej jako Denis. Jenže spratek nejsem, bejvák na stromě jsem taky nikdy neměl a prdel panenky jsem nikdy nepolíbil. :)) Ale možná mám toho spratka někde v sobě a když se dívám na tenhle film, tak to je jako kdybych se díval přesně na něj. Možná proto mám Denise - postrach okolí tak rád. :) A Christophera Loyda jako hlavního záporáka jsem se dřív fakt bál, byl to pro mě prototyp dokonalýho zločince. :) ()

Galerie (32)

Zajímavosti (13)

  • Ve filmu se již po čtvrté sešli herci Christopher Lloyd a Lea Thompson, který společně natáčeli sérii Návrat do Budoucnosti. (A.MacGyver)
  • Během natáčení Masonu Gambleovi vypadly 2 mléčné zuby, díky čemuž musel nosit zuby falešné. (Dlee)
  • Představitel Denise byl vybrán z více než 20 tisíc dětí. (Dlee)

Reklama

Reklama