Reklama

Reklama

Dennis - postrach okolí

  • Česko Postrach Dennis (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pohromou pro poklidné městečko je šestiletý chlapec Dennis. Obětí jeho dobře míněných nápadů se stává soused, starý pan Wilson, který prchá, jen zaslechne charakteristický zvuk Dennisova kola. Zatímco jsou jeho rodiče v práci, vydá se Dennis s kamarády na výpravu do okolí. Pan Wilson se připravuje na velkou oslavu - na deset vteřin má rozkvést vzácná orchidej. Večer Dennise hlídá dívka Polly, kterou navštíví její přítel. Chlapec se dostane z domu a neustále jejich schůzku ruší zvoněním. Odnese to, kdo jiný, pan Wilson, kterého Polly poleje vodou a posype moukou v domnění, že to zvonil on. Když pak nese ráno Dennis panu Wilsonovi psaníčko s omluvou, způsobí starému pánovi další nepříjemnosti. Dennisovi rodiče musí odjet na služební cestu a marně hledají někoho, kdo by syna pohlídal. Nakonec přemluví hodnou Martu, manželku pana Wilsona, který nakonec svolí a navíc ukáže Dennisovi svou sbírku mincí. Velmi brzy se však stane obětí dalších nehod a katastrof způsobených malým rošťákem. (TV Nova)

(více)

Recenze (179)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Na seriálu jsem jako malej ulítával a film mi připadal velice milý. Nejvíc se mi ovšem líbil geniální Christopher Lloyd v roli zloděje. ()

T2 

všechny recenze uživatele

V začiatku 90.rokoch po obrovskom úspechu filmu Sám doma, prepukla hromadná výroba rodinných filmov zameraná na dobrodružstvá a hlavne trampoty malých nezbedných chlapcov ale ani jeden počin sa nedokázali vyrovnať tomu spomínanému a u Dennisa to platí taktiež, nič preborného a hlavne neokukaného to už nebolo. A časom to pôsobí až moc zašle až otravne. ║Rozpočet $-miliónovTržby USA $51,270,765Tržby Celosvetovo $117,270,765║ aj keď určitý úspech to zožalo ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: John Hughes .. Zdánlivě průměrnou rodinnou zábavu povyšuje na zábavnější a inteligentnější podívanou postarší pan Wilson (skvělý Walter Matthau) a později i tragický zlodějíček (v podání Christopher Lloyd). Některé vtípky jsou velmi povedené, zábavné a přiznám se, že jsem se i po několikátém zhlédnutí dobře bavil. Ovšem býval jsem mladší.. 70%. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Jerry Goldsmith: 1. Dennis The Menace (Main Title) ,2. Baby Sitting ,3. Fun With False Teeth ,4. Bed Time ,5. The Shaggy Dog Story ,6. The Heist ,7. Wanna See My Sling Shot ,8. Tied Up ,9. Beans ,10. Real Love ,11. Hung Up ,12. He's Back ,13. Forgetful Sam ,14. Toasted Marshmallow , ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nech si zvyká. Má krátke nohy a škúli - sklamanie bude jeho celoživotným údelom.“ Každým ďalším pozretím sa na tento film hnevám čoraz menej. Hoci je to evidentná krádež SÁM DOMA 1 - 2 (vo filme dokonca hrá Devin Ratray alias Buzz!), v konečnom dôsledku to príliš neprekáža. Je pravda, že malý Mason Gamble nie je Macaulay Culkin a Christopher Lloyd (NÁVRAT DO BUDÚCNOSTI) nie je Joe Pesci (dokonca ani Daniel Stern). No atmosféra je príjemná, dobrák Walter Matthau je ako pán Wilson rozkošný a nechýbajú vtipné okamihy. S prižmúrenými očami (a po skúsenosti s hroznou dvojkou) 3*. V tej dobe boli skrátka v móde rodinné bláznivé komédie s deťmi. Niektoré prepadli, iné boli hity, žiadny z nich síce nedosiahol takého závratného úspechu, ako prvé dva diely s Kevinom, ale konkrétne Postrach Dennis celosvetovo trhol 117 miliónov, čo bola paráda. Preto je nepochopiteľné, že dvojka sa dostavila až o 5 rokov neskôr a prišla s komplet novým kastingom. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Na roztomile zlobivé dětičky si vůbec nepotrpím, ale tak vysoce to hodnotím kvůli vynikajícímu Walteru Matthauovi v roli pana Wilsona - navíc je až zarážející, jak podobný je Wilsonovi z animovaného seriálu. 70 % ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Jedno z mála převedení kreslenýho seriálu do hrané podoby, který nezmršilo původní dílo. A co víc, je to ještě lepší. Myson Gamble jako Dennis je absolutně k sežrání, ty jeho prstíky, když ho něco napadne. Ten to nemohl hrát, ten musel takový kvítko opravdu být. A Walter Mathau? Lepší pan Wilson opravdu nexistuje. Ten jeho nabručenej a věčně nakrklej obličej je nezapomenutelnej, i když posledních dvacet let málem nehrál jiný postavy, než starý naštvaný dědky. No a nejlepší je samozřešjmě Christopher Lloyd aka doktor Emmet Brown. Myslím, že tohle je jeho nejkomediálnější role, jakou kdy měl. Ta jeho scéna je neuvěřitelná. Přál bych vám někdy vidět, jak se u toho válí smíchy třicet malejch děcek ve školce. Ty pak nejsou k uklidnění. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tenhle fim jsem neměl rád ani jako malej fakan. Teď je mi ten film vyloženě protivnej. Snad akorát Walter Matthau tam za něco stojí. Pan Wilson měl tomu fakanovi naordinovat pořádnou gumoléčbu. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

9 / 10 Jedna z tých najvtipnejších komédií na trhu - Denis je skutočný antikrist v ľudskom tele a priam magnet na prúsery všetkého druhu, za čo mu môžeme byť my, diváci, len a len vďační. No a Matthau ako osudom sužovaný pán Wilson, tak to je kapitola sama o sebe. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Jak já toho vykutáleného spratka měla ráda:) Dětsky roztomile ztřeštěná a bláznivá komedie o eskapádách jednoho blonďatého chlapce, jehož musí znát snad všichni ti, jejichž generace vyrůstala coby dítka Supermaxu:) Zkrátka Mason Gamble a Walter Matthau (toho budu stále vidět jako ubručeného a zamračeného pana Wilsona), dokonalost dětských let. V roli umatlaného a potrhaného lupiče rovněž exceluje Christopher Lloyd (jako malí jsme ještě ani nevěděli, o koho jde, že:) Zvučná a podmanivá hudba v podání Jerryho Goldsmithe. Nezapomenutelné scény s roznožkou v koupelně či rozkvétající květinou. http://www.youtube.com/watch?v=Ndt8qSQufjI ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Pohodová komédia s perfektným Mathauom o takom jednom zlobviém decku. Našťastie tá jeho neposlušnosť vychádza s čisto deckých princípov zvedavosti, neposednosti a nepoznania hraníc, vďaka čomu sú komické situácie naozaj zábavné. A pomyselný súboj deti vs. dospelí je oveľa uveriteľnejśí, ako napr. v "Ten kluk je postrach". A je tu ešte jeden pre mňa osobne veľmi silný moment, pri ktorom sa mi stiahlo hrdlo a, za ktorý si film zaslúži ešte jednu hviezdičku navyše. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Máma s tátou spolu vždycky v neděli zápasí, zamknou se do ložnice, sundají si košile a vydávají skřeky... Po těch letech možná trochu vyčpělá a obehraná komedie, ovšem několik humorných (hodně humorných) scén se jí upřít nedá a Walter Matthau je skutečně k popukání. 50%. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Roztomilý uličník Dennis (který měl být kdysi hraným konkurentem Bartu Simpsonovi), starý morous v podání neodolatelného Waltera Matthaua, špinavý lupič Christopher Lloyd a závěrečná akce, která dává vzpomenout na masakr ze Sám doma. Ale jo, proč ne? I po letech celkem zábavná oddychovka. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Komediálny snímok "Postrach Denis", ktorý v roku 1993 natočil režisér Nick Castle sa zviezol na vlne úspechu filmov "Sám doma". Využil nastavený trend rodinnej zábavy a pekne sa na ňom priživil. Lenže už na prvý pohľad je vidno, že je to len vypočítavý parazit, ktorý neprináša nič nové, svieže či dokonca pozitívne. Na rozdiel od sympatického beťára Kevina McCallistera je šesť ročný Denis mrzký smrad, ktorého by som najradšej nakopal do zadku. Denis je malý, protivný penis. ** ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Velmi povedená "hraná animovaná komedie", podle mě snad jediná, která se svezla na vlně úspěchu Sám doma a přitom dokázala uspět. Malý Dennis je opravdové ztělesnění čirého zla, nicméně Wilson v podání Waltera Matthaua mu čelí statečně a Kudly v podání (zase jednou) krásně vyšinutého Christophera Lloyda je člověku skoro líto. A abych nezapomněl, Jerry Goldsmith pro film složil skvělý soundtrack - sice už pochází z toho jeho neexperimentálního období, ale je vynikající. ()

Reklama

Reklama