Reklama

Reklama

Král ozvěny

(TV film)
všechny plakáty
TV spot

Obsahy(1)

Výpravná pohádka podle K. Šiktance přináší příběh o králi, který nepřeje lásce své dcery Doubravky (J. Bernášková) a zahradníka Tomáše (P. Štěpán), syna přítele, který za něj položil ve válce život. Je přesvědčený, že Tomáš nemůže převzít království, protože není urozeného původu, a navíc je velký dobrák. A panovník přece musí být tvrdý. To vznešený kníže Artuš z Nebesníže (D. Viktora), který dokáže rozmlouvat s ozvěnou, by byl vhodnějším ženichem. Tomáš i princezna jsou však rozhodnuti, že svoji lásku ubrání. (Česká televize)

(více)

Recenze (19)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

"V aleji, co míří k zámeckému domu, stojí proti sobě dvakrát dvacet stromů. Všechny pěkně v páru, všechny pěkně zpříma, jen já o samotě, až je mi z toho zima. Den jak modrý kostel, v němž je klenba nízká, když jdu svatým domem, když je nepřítomen ten, po kom se mi stýská .... " Ta písnička je na tom s přehledem to nejlepší, princezna je krásná, nikdy mi ovšem nebylo jasné, proč má na hlavě kapesník, její milý zahradník je sympatický chlapec, no ale ani tahle dvojice a ta krásná víla (Opravdu jsem zrovna já napsala krásná víla? No jo, napsala.) z toho průměru a banality žádnou pohádkovou revoluci nevykřešou. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Vždy mi přišlo divné, že knížete a jeho pucfleka nikdo neodhalil daleko dříve, jak divně se celou dobu chovají, mladík mi nepřišel moc přesvědčivě zahraný, a celá ta zápletka by byla dobrá tak na půl hodiny, ne hodinu a něco. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Panečku, pěkné verše, pěkné !! Ty by možná potěšily i samotného pana krále.. Ale možná by to chtělo ještě maličko vybrousit.." ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Mocný kníže Artuš z Nebesníže tvrdí, že ozvěna prý nikdy nelže......... Scénář - Karel Šiktanc. Hudba - Jiří Pavlica. Kamera - Ivo Popek. ..........ale lež má krátké nohy. ()

Karlas 

všechny recenze uživatele

Pohádka o ničem, jejíž natočení muselo stát nejméně pět korun. Studiové pohádky mého dětství stály dvě koruny, ale měly srdce a duši. Tohle nemělo nic a ještě to bylo o tři koruny dražší, to si tvůrci radši měli koupit pár rohlíku k snídani navíc, to by aspoň nebyla vyhozená pětikačka. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Neokoukané tváře herců působí jako příjemné oživení. Postavy byly celkem sympatické. Pohádka je bez problému koukatelná a její příběh se odehrává v moc pekných exteriérech. Nápad s ozvěnou byl zajímavý. Jen by ho chtělo více dotáhnout. Takhle je to všechno moc jednoduché. Od pohádky jsem očekávala trochu něci jiného. ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad s ozvěnou. Tím ovšem pozitiva končí - paňácovité výkony, zvláštně napsané postavy a nepřesvědčivý vývoj děje. Od D. Kleina bych čekal víc, byť měl k dispozici spíš béčkovou hereckou sestavu ( překvapivě i p. Lichý tu byl dost mizerný )... ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Zámek Lednice je krásný. A to jediné snad ještě kromě princezny je krásné na této pohádce. Dušan Klein sáhl ve výběru herců hodně vedle. ()

forsythia 

všechny recenze uživatele

Tahle pohádka si zaslouží trošku lepší hodnocení za sem tam nějakou tu atmosféru, za děj, který měl hlavu a patu (smutné, že u českých pohádek tyto nejsou naprostou samozřejmostí) a za to, že mě zaujala. Trdlující komoří tam být pravda nemusel, nechápu, proč se naše pohádky neobejdou bez trapných postav. Naštěstí tím nejtrapnějším nebyl tentokrát král, jak bývá neblahým zvykem. Není to bůhvíjaká pohádková pecka, ale vcelku mě potěšila. ()

otík odpad!

všechny recenze uživatele

Pohádka Karla Šiktance z cyklu Královské pohádky. Jiří Pavlica napsal a nahrál svou typickou hudbu k neskutečně dementní pohádce, kde se skoro všichni chovají jako paka a jednají jak stádo idiotů. Ne, tohle opravdu nebyla ani nevydařená pohádka, tohle byl naprostý průšvih. Jediné, co stojí za zmínku, jsou exteriéry i interiéry - natáčeno v prostředí státního zámku Lednice na Moravě, Valašského muzea v přírodě Rožnov pod Radhoštem a v oboře Hukvaldy. ()

Elisebah 

všechny recenze uživatele

No čekala jsem od té pohádky mnohem víc. V ději neni nic moc zápletka a vše se rozluští až podivně jednoduše. Rozhodně by bývalo stálo za to to více rozvést a dát tomu větší napínavost ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Pohádka natočená v krásném prostředí s neokoukanými herci včetně Norbiče - ten se ale mezitím stal známým i mimo Ostravu... ()

Amper01 

všechny recenze uživatele

Když přivřu oči nad květinovou vílou, tak je docela osvěžující vidět úplně jinou, nápaditou, dětem pustitelnou pohádku. Palec nahoru! ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Ani Dušan Klein nedokázal vykřesat z této pohádky víc. Přeci jen je trochu k zamyšlení práce s ozvěnou. Stejně jako celý průběh děje. Klein si tentokrát vybral herce, kteří na tehdejší dobu působili nově, navíc i krásné exteriéry, ale jinak je celá pohádka předvídatelná a velmi banální. Ta ozvěna zkrátka mohla být více promyšlená a rozvedená. ()

natalanka 

všechny recenze uživatele

Má dětská dušička,s pohádkama srostlá, zaplesala. Za mě moc hezké, milé i vtipné. :-) A Norbert Lichý jako komoří... prostě hrál pro mou dětskou duši :-) ()

hanikrivi 

všechny recenze uživatele

Pohádku jsem více poslouchala, než se na ní dívala. Asi to bude panem Šiktancem, který úspěšně tvoří pro rozhlas, ale tahle adaptace do TV se moc nepovedla. Vlastně se v ní nic nestalo. Herci hráli poněkud amatérsky. Prostředí neoriginální. Příběh zajímavý na krátkou povídku do 20 minut. ()

Maverick* 

všechny recenze uživatele

Plytký děj, i na pohádku příliš lehká zápletka, přesto však mnohem lepší, než to co se točí za velkou louží. ()

Reklama

Reklama