Reklama

Reklama

O klukovi z plakátu

(seriál)
  • Československo O klukovi s plakátu (více)

Obsahy(1)

Chlapec Lukáš chodí do první třídy. Jednoho dne šel Lukáš do školy a uviděl sám sebe na plakátě. Ten plakát totiž maloval jeho tatínek - malíř. Tak se Lukáš s Klukem z plakátu, také Lukášem, skamarádil.

Názvy jednotlivých epizod:  1. Jak šel Lukáš za Lukáše do školy
2. Navštivte cizí kraje
3. Neviděli jste tu lva?
4. Ztratila se písmenka
5. Velká voda
6. I strašidlo zebou nohy
7. Jak kluka z plakátu přelepili
8. Výstava koček
9. Narozeniny
10. Velké malování
11. Střihová služba
12. Za dobré vysvědčení
13. Táborák na rozloučenou
14. Navštivte ZOO
15. Velká Pardubická
16. Stěhování dravé zvěře
17. Sborová recitace
18. Motokros
19. Jak kluk ke psu přišel
20. Výstava psů
21. Pěstujte vodní sporty
22. Bouračka
23. Letecký den
24. Navštivte krápníkové jeskyně
25. Nech kočičky na pokoji
26. Výstava dětské kresby (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (37)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Tak konečně sem přibyl muj milovanej večerníček. Já vim, z pohledu dnešní počítačové animace je to krajně primitivní a ani ten příběh neni kdovíjaký unikum, ale kdo by nechtěl namalovaný dvojče, který sleze z plakátu, vidí vám do hlavy a paří s vámi, zvlášť když jste malej smrad? ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

První epizoda je natolik výborná, a plně využívající veškerého potenciálu, že jsem dodnes tak zcela nepochopil, proč je na ní nabalených dalších pětadvacet, tentokrát již nenápaditých a především nudných, variací téhož. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Poctivé čtyři hvězdy za jeden z nejpozitivnějších večerníčků staré školy plný optimismu, překvapivých nápadů a skvělého vypravěče. A když už mě po ústředním capartovi pojmenovali, zaslouží si i onu srdcovou pátou. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých "NEJ" večerníčkových seriálů navíc protřený perfektním dabingem mistra mezi tehdejšími dabéři u nás Františka Filipovského. Vždycky jsem se v tom klukovi nějak viděl, ani nevím proč..? Těch 26. epizod (podobně jako u Káťi a Škubánka) bylo v docela dost, oproti jiným kresleným večerníčkovým příběhům té doby, ale tehdy asi tvůrci měli na celý projekt jiný názor..? Pochopitelně nejlepší epizody byli alespoň podle mě hned ty první.. "Jak šel Lukáš za Lukáše do školy", a nebo jiož zmíněná "Za dobré vysvědčení". Ano za dobré knihu, za špatné dvě ! Víc si už z tohoto poměrně úspěšného a často reprísovaného večerníčku momentálně nevybavím. Zajímavost na konec: Seriál se skládal ze dvou řad. První: (r. 1969) byla ještě černobílá, ta měla 7dílů. Ta druhá pocházela z roku 1974, a ta byla již barevná, a je to právě ta, kterou my všichni (alespoň má generace) už moc dobře zná. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Klasická plošková animace v české animované tvorbě nesčíselněkrát použitá, jednoduchá kresba a lehce nadprůměrné scénáře jednotlivých epizod. Do nadprůměru večerníčkové tvorby Kluka z plakátu posunuje vypravěčský hlas zkušeného Františka Filipovského. Celkový dojem: 75 %. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

I ve mně tento miniseriál probouzí něžnou nostalgii. Podmanivý Filipovského hlas, pro mě nejvíce blízký z klasického rozhlasového předčítání Poláčkových BYLO NÁS PĚT, propůjčoval také oběma uličníčkům nenapodobitelné kouzlo. Jak je možné, že téhleté kvalitní tvorby, hýřící nápady a hravostí, tvorby bytostně české a středoevropské, bylo přehršle, zatímco dnes je člověk odkázán na úrodu - zase ne špatnou - večerníčků České televize? A co by bylo, kdyby nebylo televize veřejné služby? Animované KATKY nebo KŘEHKÉ VZTAHY? Hrůza pomyslet! ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Hodnotí dítě ve mně, které se na tyhle večerníčky vždycky strašně těšilo, a které je ochotné se na ně dívat zas a znovu i teď. :^) ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Příjemné. Hodnotím podle vzpomínek, protože na tento večerníček jsem neměla v posledních letech štěstí. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Plnohodnotné čtyři ****. Nejen za podporu čtenářství. Lukáš a jeho dvojník se vyřádili. Ale to hlavně díky nápadům scénáristky Květy Kuršové a pěkným obrázkům Josefa Kábrta.Za dobré vysvědčení - knihu. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Dnes by mě sice trochu děsil,kluk vystupující (doslova) z plakátu,ale v dětství mě to neskutečně bavilo. Samozřejmě i díky hlasu pana Filipovského. ()

type_B 

všechny recenze uživatele

Návrat archaických forem: pražská periferie a poetika Skupiny 42 transformovaná do popkulturního vidění dětského světa. Nostalgie. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Vyšlo na 2 dvd všech 26 dílů, prvních 7 dílů je černobílých, zbytek barevný. Jeden z těch nejklasičtějších večerníčků. ()

sator 

všechny recenze uživatele

První série 7 epizod byla černobílá a vznikla v roce 1969. Následovalo barevné pokračování 6 epizod v roce 1974. Poslední série o 13 epizodách byla natočena v roce 1982. to je let....50 https://www.youtube.com/watch?v=T7N53CcrIko 1. Jak šel Lukáš za Lukáše do školy 4* 2. Navštivte cizí kraje 3* 3. Neviděli jste tu lva? 3* 4. Ztratila se písmenka4* 5. Velká voda 4* 6. I strašidlo zebou nohy 4* 7. Jak kluka z plakátu přelepili 3* 8. Výstava koček3* 9. Narozeniny 3* 10. Velké malování 3* 11. Střihová služba 3* 12. Za dobré vysvědčení 2* 13. Táborák na rozloučenou 2* 14. Navštivte ZOO 2* 15. Velká Pardubická 2* 16. Stěhování dravé zvěře 2* 17. Stěhování dravé zvěře 2* 18. Motokros 19. Jak kluk ke psu přišel 20. Výstava psů 21. Pěstujte vodní sporty 22. Bouračka 23. Letecký den 24. Navštivte krápníkové jeskyně 25. Nech kočičky na pokoji 26. Výstava dětské kresby ()

Reklama

Reklama