Reklama

Reklama

Zázračný prsten

  • Československo Šarlatový květ (více)

Obsahy(1)

Středometrážní barevný kreslený film sovětské produkce o zářícím kvítečku, kouzelném ostrově a zázračném prstenu. S fantasticky barevnou výpravou vypráví pohádku o ruském kupci Stěpanu Jemeljanyči, jeho hodné dcerušce Naděnce a ošklivém netvoru, který se nakonec promění v krásného bohatýra. (Filmový přehled)

Recenze (4)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Krásná Nastěnka, strašně hodná gorila s opravdu dobře vybaveným zámkem, z toho nutně musela být láska jak trám. Zvláštní, jak ti starší sourozencí ze tří jsou vždycky nepodaření zmetci a ti nejmladší jsou tak ušlechtilí, laskaví a skvělí, že působí až choromyslně. ()

ripo

všechny recenze uživatele

Produkce sovětských kreslených filmů Sojuzmultfilm můžeme nazvat jedinou, která se důsledně zabývá filmy pro děti a jež pro tuto záslužnou práci dovede využít nepřeberného bohatství lidových pohádkových motivů. „Zázračný prsten", i když není přepisem lidové pohádky, ale pohádkou umělou, je přesto lidovou poesií naplněn. Kouzelné prostředí ostrova dalo autorům filmu možnost využít všech prostředků kresleného barevného filmu a vytvořit tak pro děti i dospělé opravdu nádhernou podívanou. Ale přitom všechna ta nádhera slouží jedinému cíli — dětem poutavě a přesvědčivě ukázat, že lidi nelze měřit podle zevnějšku, podle toho jak vypadají, ale podle toho, jací skutečně jsou. Filmový přehled 15/1953 ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Очень красивая сказка :) Nádherná animácia, prepracovaná chodza a pohyby postáv, zaujímavý príbeh...proste klaniam sa štúdiu Sojuzmultifilm. Hodnotenie: 95% (6. hodnotenie, 2. komentár) ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Kreslená verzia pôvodnej predlohy od Cocteaua o kráske a zvierati a o tom, že láska môže aj čarovať. Musím uznať, že Sovieti ma skutočne prekvapili svojimi na tú dobu naozaj namakanými animáciami jednotlivých postáv, ako aj jednotlivých detailov ich pohybov a podobne. Určite jeden z tých vydarenejších animovaných snímkov, ale nemôžem dať viac ako tri hviezdy. Na zhliadnutie tu - https://www.youtube.com/watch?v=tclZLLEeW8U. 60 % ()

Reklama

Reklama