Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Porážka Khana admirálem Kirkem a stvoření nové planety Genesis jsou jen prázdným vítězstvím. Spock položil svůj život pro záchranu posádky a McCoy se nevysvětlitelně stal choromyslným. Náhle na Enterprise přilétá Sarek, Spockův otec, a odhalí neuvěřitelnou věc: McCoy přechovává Spokovu živoucí esenci - katru. Jeden přítel je živý, druhý ne, oba však trpí a Kirk se jim pokouší pomoci. Ukradne Enterprise a poruší karanténu Genesis. Klingoni však o planetě také vědí a chtějí se s Kirkem setkat na vražedném rendezvous. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

mortak 

všechny recenze uživatele

Hlavním problémem Hledání Spocka je hledání Spocka. Akční zápletka s Klingony se dobře doplňuje s tou "vědeckou" o Genesis, jenže celé to zabírá necelou druhou polovinu filmu. Než se v předlouhé expozici přežvýká všechno z předchozího dílu a Kirk vyrazí do akce, neděje se nic světoborného. A závěrečná vulkánská mystika zase jako kdyby vypadla z jiného filmu. Jsou to vlastně tři epizody v sobě a to je na celovečerák málo. Předchozí díl měl sice béčkové ladění, ale šlapal od začátku do konce. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Tento snímek, v pořadí již třetí celovečerní si sám osobně natočil Spock, tedy pardon, Leonard Nimoy. Hudební doprovod mu dělal James Horner. Tento příběh začíná tam, kde předcházející snímek končí. Na lodi Interprise, kde se koná pohřeb Spocka. Pak následuje návrat na základnu, kde je zděleno, že loď Interprise půjde do šrotu. Její nástupce, loď Excelsior čeká na svou první cestu. CITÁT - Přidělej dvě další kolečka ke kočárku a máš tank.......... Mezi tím se začnou dít divné věci na planetě Genesis. Hledání Spocka může začít. Na filmu jsou vidět trikové postupy. Vše je lépe zpracováno a jsou tu i jiné a hezčí kosmické lodě. Naše stará známá loď Interprise - NCC 1701 - ještě není připravena odejít do šrotu. CITÁT - Warp jedna.......... Kapitán Klingonské lodi má nejen nádherné plavidlo zelené barvy, ale má i úžasného psa. Vše se zdramatizuje tím, že projekt Genesis ukáže svou sílu. Pak se mi zdá, že vše je moc rychlé - až moc rychlé. Od opuštění orbitu planety Genesis, přes ovládání Klingonské lodi až po převoz jedné nejmenované bytosti - vše moc rychlé. Naproti tomu je zase rituál FAL - DOR - PAN ( Návrat duše ) moc zdlouhavý. Triky jsou lepší, hudba je horší a herecké obsazení je skoro stejné. CITÁT - Potřeby jednotlivce převáží většinu.......... ..........pokračování příště. ()

Reklama

eye candy 

všechny recenze uživatele

Pátrání po Spockovi je plné roztomilých (typicky trekovsky laciných) scén a berliček, závěr přeexponovává přátelství mezi Kirkem a Spockem do roviny intimní romantiky a z hereckého přednesu klingonské posádky je vidno, jak asi náročné je vžít se do postav válečníků, kterým rozsedl čelo půl tunový pavián. Na druhou stranu je tu výborný McCoy a jeho vtipné hlášky, Kirk rozdá pár oldskůlových "pěsťovek" a celkem to odsejpá, takže zabavit se tím, máte-li rádi ST a jeho protagonisty, docela dá. 2-3* ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Definice slova "přátelství" roztažená do celovečerní délky. Třetí Start Trek pokračuje tam, kde skončila dvojka. S námětem nešlo hnout ani o centimetr a scenárista musel psát příběh kolem něho. Nevymyslel ho špatně a já si troufnu tvrdit, že pokud by na režisérské židli seděl někdo zkušenější, tak by film dopadl mnohem lépe. ST The Search for Spock nemá to tempo a lehkost předchozího dílu a navíc mu chybí emoce. V ději problém není, ten je dostatečně zajímavý. Klingoni, nová planeta, dvojí obrovská ztráta a navíc i mystikou obalená Vulkánská mytologie, které se seriál zatím dotkl jenom letmo. Ani to ovšem nestačilo a i plánovaná silná scéna "vyměním svou loď za svého přítele, kterého jsem dřív vyměnil za svou loď" vyzněla tak nějak do ztracena. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Konec minulého filmu byl hodně špatný a proto je hodně dobré, že Hledání Spocka přímo navazuje na Khanův hněv. Spocka se tady sice dočkáme až na konci, musím ale uznat, že i tak šlo o velmi povedený Star Trek film, který se kvalitou hodně blíží tomu předešlému. Akce sice ubylo, ale to mi vůbec nevadilo, já jsem se totiž bavil opravdu výborně. Zatím nejzajímavější příběh opravdu chvíli nenudí, na triky je radost pohledět a - koneckonců, jsou tady i Klingoni :D. Jinak hlavně druhá polovina stojí za to, únos Enterprise se mi opravdu líbil a hudební doprovod a hlášky jsou také příjemným zpestřením. Takže opět jsem se bavil, film nezklamal a doufám, že dalšímu filmu už nebude co vytknout. 80%. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (14)

  • Aby se děj udržel v tajnosti, není ve scénáři ani jednou použito jméno "Spock". Je nahrazeno "Nacluv", což je obráceně Vulcan. (ČSFD)

Reklama

Reklama