Reklama

Reklama

Avatar: Legenda o Aangovi

(seriál)
  • USA Avatar: The Last Airbender (více)
Animovaný / Dobrodružný / Rodinný / Fantasy / Akční / Mysteriózní
USA, (2005–2008), 26 h 4 min (Minutáž: 23–48 min)

Hrají:

Zach Tyler, Mae Whitman, Jack De Sena, Dante Basco, Jessie Flower, Dee Bradley Baker, Mako, Grey Griffin, Mark Hamill, Jim Meskimen, Jason Isaacs (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(61)

Bezstarostný 12letý Aang musí ovládnout své živelné schopnosti a čelit svému osudu, aby navrátil rovnováhu do světa rozděleného násilným konfliktem. (SkyShowtime)

Recenze (186)

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

No dobře, takže můj komentář ještě jednou, bo je třeba jej přehodnotit. První série byla nic moc, typ humoru, zvláště ten Sokkův, mi přišel dost trapný a scénáře jednotlivých dílů dost ubohé, pořád "na jedno brdo". Ale druhá série byla úplně nejlepší a závěrečná bitka byla fakt super. Třetí série byla už pak hlavně velkou přípravou na očekávané finále. Byla stále o dost lepší než první série, ale o málinko slabší než série druhá. Humor byl stejně jako v druhé série ale i přesto kvalitní. Sokka byl prostě nepostradatelný. A velkolepé finále zvýšilo průměr celé třetí série o maximum. Takové efekty se jen tak nevidí. Příběh byl také velmi kvalitní a všechny hlavní ale i mnohé vedlejší postavy jsou nezapomenutelné a mají hodně do sebe. Verdikt: 4 a 1/2* až 5* a 85 - 90 %. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Nejlepší animovaný seriál pro ty, co nikdy neviděli anime. Skvěle zpracovaný příběh v nejčistších stopách Campbellova The Hero’s Journey umně zužitkovává všechna klišé, škoda ale, že výslednému celku sráží nohy přílišné zaměření na dětského diváka a snaha imitovat japonský subžánr šónen, která vůbec nefunguje. Ale každá série je však lepší než ta předchozí a ta poslední je dokonce strhující - jen je nutné se k ní trochu prokousat skrze nepříliš zajímavý epizodický start. 8/10 ()

Reklama

Vidly10 

všechny recenze uživatele

No tak jsem to konečně viděl. Má to několik chybek, jako třeba občasně nezvládnutá návaznost epizod, některé díly jsou dětsky hloupoučké a těžko se mi věří, že jsou postavy tak mladé. ALE. Má to neskutečně fajn svět, který se zlepšuje postupem času. Každý střípek historie nebo nového prostředí ho prohlubuje více a více a nelze to nemilovat. Postavy jsou naprosto geniální Zuko, Iroh a Toph patří k mým nejoblíbenějším. Má to neuvěřitelně dobrý vibe dobrodružnosti některých Japonských šónenů, který mě baví. Hlavně druhá a třetí série jsou opravdu vysokým nadprůměrem, který nemá daleko od dokonalosti. Fakt mě mrzí ty dílčí chybky, které mi brání to označit za dokonalé… jedna věc je ale jistá: Je to žánrově nejoriginálnější projekt, který vyniká všemi svými aspekty a dokáže vás zaujmout v každém věku. Mohu jedině doporučit. Pětikvalt jasný, moc mě to bavilo. ()

geimz 

všechny recenze uživatele

Book One : Solídny animák, ktorý ponúka pestré a zaujímavé univerzum (ani by som neveril, že ho robili Amíci) s viac či menej priamočiarym dejom. Akcia je veľmi vydarená, dej jednotlivých epizód ale občas zaostáva a neprináša nič prevratné či nové v zmysle zápletok. Vadí mi tu ten infantilný humor, a tak dúfam, že v druhej sérii sa zníži jeho výskyt. Zatiaľ za prvú knihu 80 % Book Two : Na toto som čakal. Od prvého dielu druhej knihy až do posledného je Avatar napechovaný parádnou akciou, plnotučnými charaktermi a hlavne skvelým dejom, ktorý ma nadobro dostal do avatarovského sveta. Tie postavy milujem, so Zukom na čele, ktorý si prejde pôsobivou transformáciou v priebehu druhej série, len aby na konci zradil svojho strýka a vrátil sa naspäť ku svojim koreňom. A to finále je sakra vydarené. Dokonca aj ten humor, ktorý mi tak vadil v prvej knihe, som si obľúbil, a s ním aj celého Sokku, ktorý je jeho hlavným tvorcom - možno som si len zvykol, no zdá sa mi, že humor sa, ako aj všetky ostatné zložky Avatara, podstatne zlepšil. 90% Book Three : Som rád, že Avatar skončil na vrchole. Je tu trocha viac epizód-fillerov ako v knihe druhej, no na druhú stranu, žiadna takáto epizóda nenudí a ponúka fantastické príbehy z tohoto univerza. 4-dielny záver je jedna veľká bomba, ten boj na 4 frontách je spravený naozaj epicky, i keď úplný záver nasledujúci po vojne je useknutý veľmi náhle a pôsobí trocha antiklimaticky. 90% ()

Mauric 

všechny recenze uživatele

Děti všech zemí pozor! (obzvláště ty velké jako já) Jeden z nejlepších animovaných seriálů, které jsem měl tu čest vidět - úžasný příběh plný dobrodružství, napětí, překvapivých i bláznivých situací, spoře dávkovaných mouder, skvělých postav a jednoduché angličtiny. A navíc vyvážený v počtu i kvalitě dílů a vykreslování jednotlivých charakterů! Nemohu si odpustit touhu vidět nejméně další tři knihy. Kéž by. (Book One - 100%, Book Two - 80%, Book Three - 95%) ()

Galerie (1 154)

Zajímavosti (177)

  • Herečka Jessie Flower, která od druhé série dabovala postavu Toph, se ukázala už v sérii první, konkrétně v epizodě Věštkyně (2005), kde propůjčila svůj hlas postavě Meng. (Azurovydrak)
  • V polském překladu bylo jméno avatara Roku změněno na „Roko“, aby se to nepletlo se slovním spojením „Avatar roku“. Dá se předpokládat, že podobné opatření bylo učiněno i v českém překladu, jelikož v českém dabingu je jméno vyslovováno „Rouku“. (Azurovydrak)
  • Termín „avatar“ pochází z hinduismu – v sanskrtu toto slovo znamená „sestup“, přeneseně „vtělení“ (inkarnace) – obvykle božské bytosti do fyzického těla za zvláštním účelem. Nejčastěji je používán pro Višnua. Devátým avatarem Višnuovým byl Buddha. (Azurovydrak)

Související novinky

Duch anime vládne Hollywoodu

Duch anime vládne Hollywoodu

18.04.2008

Šéfové velkých studií očividně věří, že Speed Racer sourozenců Wachowských (Larry a Andy) bude hit (a s přihlédnutím k vynikající trailerové kampani tomu začínáme věřit také). Jinak si nejde… (více)

Reklama

Reklama