Reklama

Reklama

Avatar: Legenda o Aangovi

(seriál)
  • USA Avatar: The Last Airbender (více)
Animovaný / Dobrodružný / Rodinný / Fantasy / Akční / Mysteriózní
USA, (2005–2008), 26 h 4 min (Minutáž: 23–48 min)

Hrají:

Zach Tyler, Mae Whitman, Jack De Sena, Dante Basco, Jessie Flower, Dee Bradley Baker, Mako, Grey Griffin, Mark Hamill, Jim Meskimen, Jason Isaacs (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(61)

Bezstarostný 12letý Aang musí ovládnout své živelné schopnosti a čelit svému osudu, aby navrátil rovnováhu do světa rozděleného násilným konfliktem. (SkyShowtime)

Diskuze

Krnac

Krnac (hodnocení, recenze)

DJ_bart

Ja viem, pod komntármi filmu sme to rozoberali, jediné čo som rád že tvorcovia priamo povedali že sa na premiéru tešia že to podľa všetkého bude dobrý seriál, odyšli vraj kvôli tomu že proste najali ľudí ktorý boli schopný ísť dosť dobre sami (napríklad bolo povedané že tam pracuje choroegraf pre bojové scény od nic takže asi to bude ten čo robil pôvodného Aanga a Korru) a neboli veľmi už schopný dáko vecne ovplyvniť dej a do toho mali s Netflixom kreatývne nezhody, to čo to bolo sa asi dozvieme až po premiére, predpokladám že Netflix trval na vypustenie niekoľkých príbehov alebo niečo také.

 

Dúfam len že nieje pravdivá tá teória o tom že to má byť 18+ a proste že Netflix tam chce sex scény, na Twittery sa o tom dosť debatuje a Netflix na to nijako nereaguje.

Hádam to tak nebude lebo proti tomu by sa ohradilo viacero ľudí a predsa len v castingu na Aangovho herca bolo pýsané ,,Ázijský chlapec vo veku 14-15 rokov" a na sex scény s deťmi by sa im asi nikto nekukal :D.

DJ_bart

DJ_bart (hodnocení, recenze)

Krnac

Spíš mě irituje že Netflix svou autokracií zapříčinil odchod původních tvůrců.... Teď mi tenhle projekt přijde hopeless, pokud se jej nechopí pevná tvůrčí ruka - jinak bude repete žumpy od Šulimána....

na příspěvěk reagoval Krnac

Krnac

Krnac (hodnocení, recenze)

DJ_bart

Netflix povedal že s Avatara chce mať svoje Game of Thrones takže asi tam ten rozpočet bude, otázka je aký veľký, Game of Thrones zozačiatku 6 miliónov a neskôr aj 15 miliónov na epizódu a Netflix je toho tiež schopný, otázka je či nemajú rozbehnutých priveľa projektov naraz ale keď za minulý mesiac bol Avatar Aang najsledovanejší seriál na Netflixe asi to tam narvú :D

Čo je dobre lebo pár scén v Zaklínačovi zničil práve rozpočet, preto tam tie armády vyzerali krpato, dúfam že v Aangovy v obliehaní severu to bude veľké ako v kreslenom.

 

Mimochodom pre predstavu momentálne najdrahší seriál na dĺžku je Mandalorian ktorý mal len za prvú sériu rozpočet 120 miliónov (15 miliónov na epizódu čo je toľko čo malo Game of Thrones na konci).

na příspěvěk reagoval DJ_bart

DJ_bart

DJ_bart (hodnocení, recenze)

Krnac

Doufám že Netflix vloží co největší kapitál do scénografie a dramaturgie - právě v tom vidím co nejkomplikovanější, ale taky co nejdůležitější aspekt - ten fantazijní makrosvět prostě musí dýchat a bezprecedentně upoutat i toho nejvíc zabedněnýho vořežpruta!

na příspěvěk reagoval Krnac

Krnac

Krnac (hodnocení, recenze)

Dobre takže remaku sa pravdepodobne dočkáme až 2021, podľa toho čo písali na FB stále pracujú na vizuálnej stránke seriálu s domu (návrhy scén, predpríprava CGI modelov), bohužiaľ sa plné natáčanie ešte nezačalo a od Januára beží nový casting na Aanga, zjavne s predchádzajúcim hercom neboli spokojný.

na příspěvěk reagoval Adasin, Terepin, DJ_bart

Viktooorka

Viktooorka (hodnocení, recenze)

berg.12

Já Korru akorát dokoukala a s tou poslední sérií jsem měla už fakt problém.  Souhlasím s tebou ve všech aspektech. 

Krnac

Krnac (hodnocení, recenze)

No to som zvedavý či podobný ospev aký je tu v recenziách čaká aj Netflixový hraný remake naplánovaný na rok 2020.

na příspěvěk reagoval Terepin

Terepin

Terepin (hodnocení, recenze)

berg.12

Samozrejme, netvrdím, že je dokonalá a súhlasím s kritikou. Ale zase odmietam tvrdenia, že je to odpad.

Uživatel Adasin smazal svůj příspěvek.

berg.12

berg.12 (hodnocení, recenze)

Terepin

Korra je v tomhle strašně nevyrovnaná a nekonzistentní. Na každý dobrý nápad připadá nějaký otřesný. Milostné vztahy jsou v ATLA asi tou nejhůře zpracovanou složkou. Což lze ještě pochopit, když většina protagonistů je někde v raných teen. V tomhle ho Korra překonává. Vztahy jsou stále tou nejhorší složkou, zabírají však půlku děje a dívat se na to nedá už vůbec. Je tam spousta nápadů, jak načrtnout poválečný zmodernizovaný svět, vetšina ale vyšumí do ztracena, protože se děj neustále pláca v New Yor... ehm Republic City. Korra se jako Avatar prakticky nevyvíjí, většina se tak nějak uděje navzdory ní. Jediná opravdu zajímavá věc je interakce se Spirit World. Korru nijak nezatracuju a ano, má 'smůlu', že jí předchází ATLA. Její nedostatky jsou ale dost očividné i v rámci jejího světa.

na příspěvěk reagoval Adasin, Terepin, Viktooorka

berg.12

berg.12 (hodnocení, recenze)

Terepin

Zklamání z Korry vychází z toho, že Korra je po všech stránkách hůře napsaný, natočený a odvyprávěný seriál. Navíc daleko dětinštější. Práce s postavami a příběhem není to,co ATLA vymyslel, jen skvěle použil.

na příspěvěk reagoval Terepin

Inirdin

Inirdin (hodnocení, recenze)

Terepin

Škoda jen že skutečný tvůrce Avatara na tom pracovat nebude. Stačí se podívat jak ti dva zprasili Korru. Absence Aarona byla znát.

na příspěvěk reagoval Terepin

Adasin

Adasin (hodnocení, recenze)

DJ_bart

No, po Shymalanově filmu se ani moc netěším, nepřijde mi, že by to bylo potřeba, ale dělá to Netflix, tak snad to nebude tak hrozný.

Hrr.nec

Hrr.nec (hodnocení, recenze)

Tuší prosím někdo, jestli byla do češtiny předabovaná i třetí série? 

na příspěvěk reagoval Terepin

JackBurda

JackBurda (hodnocení, recenze)

Pecka příběh, postavy i mytologie světů, ale, ačkoli je tohle jeden z nejlepších seriálů co jsem viděl, má i mínusy: Sokka je fajn, ale furt ze sebe dělá debila (Hold to není vtipný pořád) a ta akce je tak nehorázně odfláklá a přeskakovaná, že to bolí.

Stejně to na 5* stačí.

Terepin

Terepin (hodnocení, recenze)

Ty vole, 50 epizód a 3 dni intenzívneho sledovania trvalo, kým ju konečne pobozkal. :D

Uživatel monsumo smazal svůj příspěvek.

M.a.t.y.y

M.a.t.y.y (hodnocení, recenze)

Prosim vas, ona u nas nevysla zadna dvd lokalizovana verze? Nemuzu na netu nic najit, krom eng originalu:(

M.a.t.y.y

M.a.t.y.y (hodnocení, recenze)

korru jiz mam dokoukanou prvni serii a ten druhej link zkouknu az ted :) a diky :)

M.a.t.y.y

M.a.t.y.y (hodnocení, recenze)

Ja jsem videl prvni dil asi pred peti lety a dal jsem uz nekoukal, ted nechapajic proc, ale dle meho jeden z nej serialu co jsem kdy videl, ne-li proste ten nej. Fakt me mrzi, filmovy Avatar nedopadl v ocich kritku a vetsiny divaku o dost lepe. Tak moc rad bych si dal pokracovani. Nevite o nejake strance s petici na znovuzfilmovani Avatara? :)

na příspěvěk reagoval berg.12, berg.12

Související novinky

Duch anime vládne Hollywoodu

Duch anime vládne Hollywoodu

18.04.2008

Šéfové velkých studií očividně věří, že Speed Racer sourozenců Wachowských (Larry a Andy) bude hit (a s přihlédnutím k vynikající trailerové kampani tomu začínáme věřit také). Jinak si nejde… (více)

Reklama

Reklama