Reklama

Reklama

Christopher Lambert v bláznivé komedii o dvou nešťastných zlodějích, kterým jsou v patách nejen policajti, ale celá mafie. "Proč právě já?" ptá se sympatický zloděj klenotů Gus, který je po nevydařeném "zátahu" donucen spolu se svým komplicem Brunem utíkat před policií, agenty CIA a před mafií newyorského podsvětí. Příčinou je mimořádně cenný rubín, zvaný "Oheň z Byzance", který se náhodně ocitl v rukách nešťastných zlodějů. Zpočátku odvážné trio, které doplnila Gusova krásná žena June, vůbec nic netuší. Až malá náhoda, při které všichni pochopí, co to vlastně hodili do papírového koše, rozpoutá pekelný kolotoč pronásledování a útěků... (Intersonic)

(více)

Recenze (20)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Long live the new Armenian Liberation Party! 1) Novelu Why Me, pátou v pořadí v sérii příběhů s Johnem Dortmunderem, napsal 50letý Donald E. Westlake v roce 1983. O sedm let později se podílel spolu s Leonardem Maasem Jr. (pseudonym David Koepp) na scénáři filmu. 2) Možná je to 33letým docela přitažlivým Christopherem Lambertem, který je ovšem zcela bez osobního charisma. Možná prostě Westlake neumí psát scénáře. Možná ve své velké produkci více než stovky knih prostě neudržel kvalitu. A možná měl režisér prostě jen jinou představu o tom, co je vtipné, než mám já. Mně se ten snímek nelíbí. 3) Zřejmě nejcitovanější hláška filmu zní v originále takto: Bob the Turk: I warn you, do not make me do something that I would not do, unless someone made me do it because they didn't do something someone told them to do. Gus Cardinale: Don't worry Bob, I would never do something to make someone do something to someone, because that someone didn't do something that someone wanted them to do. Bob the Turk: I'm glad we understand each other. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Je to jemná komédia, pri ktorej sa občas zasmejete a stojí za to si ju pozrieť, pretože hlavné úlohy hrajú Christopher Lloyd, ktorý podáva veľmi dobrý výkon ako svojrázny starší gauner. Christopher Lambert ukazuje, že je v ňom toho viac a vie zahrať aj v komédií. Medzi hercami je dobrá chémia a výborne sa doplňujú. 6/10 ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Christopher Lambert nikdy nepatril medzi mojich obľúbencov. Jeho prejav sa mi vždy videl akýsi kŕčovitý. Ale v osemdesiatých rokoch patril medzi najžiadanejších hollywoodskych hercov. Hlavne vďaka filmom "Tarzan" a "Highlander" sa stal na čas žiarivou hviezdou. Aj keď jeho kariera rýchle upadala, stačil natočiť zopár celkom podarených snímkov. Jedným z nich je aj bláznivá akčná komédia "Prečo ja?". Spoločne s Christopherom Lloydom si tu zahrali dvojicu smoliarkých lupičov. Gus a Bruno pri jednej zo svojich akcií ukradnú vzácny prsteň s veľkým červeným kameňom, rubínom, Bizanský plameň. Tým roztočia kolotoč bláznivých udalostí, pretože o tento drahokam má záujem až priveľa rôzných ľudí: polícia, CIA, členovia podsvetia, ostrieľaní kriminálnici, gangstri z tureckej ambasády a aj arménski teroristi z oslobodeneckej strany. Týmto všetkým musia prejsť cez rozum, aby si zachránili vlastný krk a ešte na tom aj dobre zarobili. *** ()

Lagertha 

všechny recenze uživatele

"Nikdy by som neurobil niečo, keby mi niekto nenariadil, aby som to urobil, lebo on neurobil niečo, čo chcel, aby niekto urobil"-tento film som videla niekoľkokrát pred 21 rokmi a zapamätala som si túto vetu-neviem či správne po toľkých rokoch, ale film som milovala, vždy ma pobavil a vždy niečím novým. ()

videofil 

všechny recenze uživatele

V tomto filmu si hlavní roli zahrál jeden z mých oblíbených herců Christopher Lambert, kterého zde dabuje Antonín Navrátil. Film vyšel na videokazetách společnosti INTERSONIC v první polovině roku 1992. Jedná se o docela průměrnou komedii, která sice nenudí, ale také nijak zvlášť neoslní. Spíše bych řekl, že patří k tomu horšímu, co Christopher Lambert natočil. Když jsem film viděl poprvé, vůbec mě nezaujal, teprve, když se Lambert zařadil k mým oblíbencům, vzal jsem tento film tak trochu na milost. Jinak nejlepší herecký výkon podle mě podává René Assa, jinak představitel hlavní záporné postavy. K nejlepším momentům filmu určitě patří jeho rozhovor s Lambertem v limuzíně nebo scéna, kdy malá holka prosí Lamberta, jestli by jí nepomohl odemknout kolo. Vzápětí vyjde najevo, že je to malá zlodějka. Dále za zmínku určitě stojí také hudba, kterou složil Phil Marshall. Je velmi příjemná, melodická. Český dabing se také povedl. Kromě zmíněného Navrátila s Trávníčkem dále ještě Petr Pospíchal, Stanislav Fišer a Miloš Vávra. A to i přes to, že někteří dabéři propůjčili hlas více postavám. Ale to bylo u nás na počátku devadesátých let běžné. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama