Reklama

Reklama

Záhada sfingy

(TV film)
  • Velká Británie Riddles of the Sphinx (více)

Obsahy(1)

Historik Thomas a jeho mladá kolegyně Jessica odhalí klíč k otevření Síně vědění, která se nachází v legendární soše sfingy v Gíze. Podle prastarých legend musí být k otevření komory použit správný klíč, jinak bude do světa lidí vypuštěna nestvůra střežící tajemství Síně vědění a provinilci budou démonickým tvorem pronásledováni tak dlouho, dokud nezemřou. Thomas a Jessica klíč použijí, tajemná brána do nitra monumentu se otvírá a vzápětí je výprava napadena bájnou sfingou. Jessice i s klíčem obsahujícím šifru se s Thomasovou pomocí podaří uniknout, Thomas i ostatní členové výpravy umírají. Jediný, kdo může Jessice pomoci nestvůru zastavit, je Thomasův syn Robert... Robert vyučuje na střední škole historii, je uznávaným odborníkem na starověké jazyky a má bohaté vědomosti. Nikdy se mu však nepodařilo získat si respekt nebo sympatie studentů. Podle šestnáctileté dcery Karen je Robert přehnaně úzkostlivý a měl by se občas trochu odvázat. Robert se v posledních letech s otcem nestýkal, otec totiž vždy upřednostňoval vědu a historii před rodinou. Přesto je otcovou smrtí zaskočen a zároveň se velice zlobí, že Jessica vzala kamenný klíč do jeho domu a vystavila tím jeho i Karen nebezpečí. Robertovy obavy jsou oprávněné, sfinga na sebe nenechá dlouho čekat... Jessice, Robertovi a Karen se podaří utéct a ukryjí se na základně, kterou kdysi založil president Roosevelt. Zde chtěl ochránit umělecká díla, kterých se během války hodlal zmocnit Hitler. Mezi tehdejšími strážci kulturního dědictví byl i Robertův dědeček, po jehož smrti převzal funkci Thomas. Také Robert se měl stát vedoucím projektu, nakonec ale výzkum opustil a rozhodl se pro jiný život. Tajné vládní zařízení dodnes neoficiálně funguje a skrývá tajemství, o kterých nemá veřejnost tušení... (TV Prima)

(více)

Recenze (58)

rublik05 odpad!

všechny recenze uživatele

Laciná vykrádačka Indiana Jonese, zkombinovaná s Mumií a Larou Croft, která by mohla být přímo ukázkovým příkladem, jak si představuji prvotřídní odpad. Člověk musí být už moc velký masochista, aby tohle dílo vůbec dal do konce. Že to bude špatné, jsem tak nějak už dopředu očekával, ale takovou nálož vrcholného amatérismu jsem fakt nečekal. Kdyby se film aspoň nebral tak vážně, mohla z toho být slušná parodie, ale bohužel. Herci, teda pokud se je tak dá nazývat, předvádí naprosto šílené výkony, postavy se chovají mimořádně stupidně, a to neberu v potaz úplně dementní scénář a trapné dialogy. Levné efekty, které by zvládly natočit lépe i děti na základce, rovněž nikterak neoslní, spíše naopak. O nějakých sympatiích, emocích či atmosféře si divák může nechat jen zdát. Zkrátka 88 minut intenzivní nudy a utrpení, vůbec bych se nedivil, kdyby Záhadu sfingy někde používali jako tu nejkrutější metodu mučení. 0/10. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Televizní scifko s cestováním po celém světě (lese) a vraždící sfingou (kulturistou s protézou). A otevřenou hubou Lochlyna Munroa, což je vždy divácky vděčný zážitek. Zvlášť, pokud jste dermatolog. Prokletí hrobky faraona Tutanchamona je větší prdel, ale každá lowbudgetová vykrádačka Indiany Jonese asi nemůže mít Caspera Van Diena s A3 v kapse. A slovenský dabing. ()

Reklama

TERRORDROME odpad!

všechny recenze uživatele

FUJ-FUJ-FUJ! Atrapy Indiana Jonesa a Lary Croft spolu v tejto superlacnej a extrémne debilnej dobrodružnej sračke hľadajú nejaké artefakty, riešia staroveké hádanky a statočne prehlbujú dno filmového odpadu. K tomu nejaké digitálne potvory, jeden bezkrký egyptský búchač a superinteligentná školáčka bez ktorej by naši hrdinovia skapali pri prvej prekážke. Na toto sa teda už fakt nedá pozerať aj keď Dina Meyer tu vyzerá dosť dobre. ()

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

Ten s tým blbým ksichtom zachránil svet a nikto mu nepoďakoval okrem herečky čo má byť Angelinou Jolie a dcérky s playstation? Tento film dokazuje neobľúbenú frázu do výstupných denníčkov: „nikdy nie je tak zlé, aby nebolo ešte horšie.“ I keď tento počin môže byť axiómou vylúpnutia si vlastných očí....(29.03.2014, JOJ) ()

Hansolo35 odpad!

všechny recenze uživatele

To je tak hrozný, že jsem měl pocit, že to musí být německej škvár. A tu máš čerte kropáč! Tohle veledílo s dechberoucími efekty, bravurními hereckými výkony a rozmanitými lokacemi stvořili kanaďani a britové. Vždycky se divím, že někomu není líto peněz za výrobu takové chujoviny. Autoři zřejmě chtěli skloubit Laru Croft s Indiana Jonesem. Bohužel holčině z Hvězdné pěchoty zapomněli zaplatit kurz střelby. Při střelbě pistolemi s tím mlátí tak hrozně a zavírá u každého výstřelu oči, že by netrefila vrata od stodoly. Ještě horší to bylo při střelbě brokovnicí. Asi proto zůstala ta krvelačná sfinga nedotčená. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama