Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Temný plášt mlhy zakrývající celé království se průdce rozevírá a do světa lidí vniká přes husté mračno šupinatý tvor. Zděšení lidé, kteří zahlédnou letící monstrum ze strachu utíkají do svých příbytků a toužebně čekají, že se najde někdo odvážný, kdo je ze strachu a bezmoci osvobodí. Samotný král země je zděšen v momentu, kdy se dozví, že se jedná o prastarého draka, chrlící oheň jenž má zálusk na dívky z celého království. Král ze strachu a starých proroctví splňuje drakovi nároky na nevinné a půvabné dívky, které žijí v chudobě a mají hlad. Jenže to nebudou ony krásky, které budou stát na konci potravinového řetězce, nybrž samotný věčně nenajezený starý tvor z temnot. Tohle vše se dozví v pravý čas moudrý kouzelník a rozhodne se svým kouzelnickým učněm zakročit.

Takhle by se dal stručně popsat fantasy film Matthewa Robbinse, který nás zavádí do časů krásných princezen a nebojácných bojovníků, kteří mají chuť se porvat s každým zlem. (Kinolístek)

(více)

Recenze (63)

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Nápaditá a především napínavá podívaná. Čekal jsem něco naivního a tady plno překvapivých zvratů...hraní si s očekáváním a důkaz toho, že ne každý drak je hodný jako Draco...obzvlášť jistá naturalističnost na pohádkový, či chcete-li fantasy příběh, byla trochu šokující....mám na mysli žeroucí dráčata. MacNicol jako nafoukaný čarodějův učedník překvapil a potěšila malá role Iana McDiarmida. A i efekty ušly. Na tu dobu. :-) ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Středně propečená a vynikajíci fantasy pohádka s klasickým drakem - pannožerem. Pannou myšlena obecně dívka, nikoliv anatomicky stále celistvá osoba ženského pohlaví. Drakům bylo koneckonců jedno i pohlaví jeho obětí jako takové, nevím zda pečená dívka chutná výrazně lépe než stejně upravený jinoch, nicméně děvčata měla historicky vždy podstatně nižší hodnotu než chlapci. Končila tak v dračích fast foodech daleko častěji. Dnes by v rychlém občerstvení skončil ten krásný divoký drak, ještěže vymřeli. Ale zpět k Drakobijci. Zaujme nádhernými exteriéry Skotské vysočiny, slušně odvedenou prací trikaře, ale především temnou atmosférou, smysluplným a jednoduchým příběhem bez infantilních odstínů a spádem. Potěšila i nenásilná, byť zřetelná, kritika hloupě pasivní víry. Maximální spokojenost. ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu nepochybně film, který má svoje kouzlo. Když pominu, na dnešní dobu velmi směšné efekty, nenacházím vůbec nic, čemu by za těch víc, než třicet let nějak extra uškodil zub času. Všechno je jednoduché, jasné, předem dané a přesto natočené takovým způsobem, který Vás nemůže nechat chladným. Tahle akční, fantasy "pohádka" se jen tak normálně povedla, což jsem nucen ocenit a zároveň poděkovat Petru Panovi, za dobrý tip. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Škoda typicky osmdesátkového přepáleného závěru, kde se plácá efekty jen pro efekty a nic z toho. Především v první polovině jde ovšem o výtečnou fantasy pohádku, která oproti mnoha tehdejším (a že jich bylo) žánrovým bratříčkům sympaticky vsadila spíše na temnou stránku. Být to podstatně kratší a umírněnější, tak Drakobijce nemusel zůstat ve stínu právě těch svých dodnes nezapomenut(eln)ých bratříčků. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Počkáme dokud nás nevyslyšíš...... Od prvních momentů mě to nebavilo. Tušil jsem, že to bude blbost. Podivné postavičky, dlouhé a nudné dialogy a někdy jsem si myslel, že koukám na kvalitnější telenovelu. Dramatizace nulová, ikdyž musím připustit, že drak je celkem povedený. Hudba průměr až lehce nadprůměr. Ale celé jsem to bral jako komedii, několikrát jsem se zasmál. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (6)

  • Ve filmu je použita technika go-motion, což je variace stop-motion animace. Pohyb modelu (v tomto případě draka) před kamerou je řízen počítačem. (-bad-mad-wolf-)
  • Natočeno v koprodukci studií Walt Disney Pictures a Paramount. Nutno podotknout, že film je dospělejší a syrovější, než obvyklá Disney produkce. (-bad-mad-wolf-)
  • Natáčelo se ve Walesu, pouze finální scéna vznikla ve Skotsku. (-bad-mad-wolf-)

Reklama

Reklama