Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lawrence a Freddy sú podvodníci, ktorí žijú z bohatých žien: Dokážu vzbudiť ich pozornosť so šokujúcimi príbehmi. Obaja sa stretnú v letovisku Beaumont sur Mer, i keď Freddie sa pohybuje vo vyššej spoločnosti a - logicky - aj medzi stzaršími dámami. Freddie však pomôže svojmu kolegovi, ktorý ho prinúti, aby ho zaučil do sveta high-society, tak, aby si aj on dokázal privyrobiť na lepší život... Lenže dvaja kohúti nemôžu pracovať v takom malom meste tými istými metódami. Lawrence a Freddy sa teda dohodnú, že ten, komu sa prvému podarí vylákať od mladej ženy 50 tisíc, vyhrá a druhý bude musieť opustiť mesto. Pre Lawrenca to nie je veľmi problematická suma, pre Freddyho žiaden problematický vek... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (68)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

"Být záletníkem je francouzské... nechat se zatknout je americké."                    . . .                                                    Kdybych neviděl Dva záletníky z roku 1964, možná bych dokázal dát o hvězdičku víc. Už jsem se částečně přenesl přes to, že Američané si vzali na mušku nejednu úspěšnou francouzskou komedii a obdařili diváky nepříliš povedenými remaky, i uznal, že evidentně jsou tyto výtvory určeny zejména pro zámořské diváky, kteří evropskou tvorbu nesledují. V případě Špinavých prohnilých lumpů jsem ale úplně nepobral potřebu amerického remaku tehdy jen 24 let staré úspěšné americké komedie a natočit už jednou udělané takřka úplně stejným stylem. Michael Caine je zde úžasně nafoukaným seladonem, noblesní podvodník, který si nic nezadá se svým předchůdcem v roli Lawrence, Davidem Nivenem. Steve Martin mi oproti Letadlům, vlakům, automobilům tentokrát příliš neseděl a jeho výstřední komika mě zde hlavně ze začátku dost rušila, na druhé straně ale uznávám, že jistý rozdíl nejen v povaze obou hlavních aktérů byl zřejmě cílem a z Martina mám zde určitě o něco lepší dojem než ze zcela nevhodně obsazeného Marlona Branda v roce 1964. Přesto to jedinečné kouzlo původního filmu se zde nekonalo a se znalostí originálu se pro mě v případě tohoto remaku žel nejedná o víc, než o lepší průměr. 60% ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie ze staré školy a z doby, kdy ještě Steve Martin hrál ve filmech, na které byla radost se dívat. Jeho souhra s Michaelem Cainem je parádní. Frank Oz opět nezklamal a příběh o dvou podvodnících, které prakticky přivede na dno jedna pitomá sázka, je skvělý. Dva hlavní představitelé si opravdu kápli do noty a jejich vzájemné oplácení vtípků je k popukání. Víc takových komedií. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Vskutku nenáročná pohodová komedie o dvou podvodnících z rozdílných sociálních vrstev, které spojí jedna sázka. Výzva pro herecké umění Stevena Martina a Michaela Cainea. Skoro by se dalo tvrdit, že je to natočeno až v rodinném stylu. Zde se setkává americký a britský humor a nikterak se to nesráží a nespadá do unylosti, či trapnosti. Na vtipné situace se násilně vůbec netlačí. Vše se tu volně odehrává a nechává humorné situace poklidně vyplynout. Po náročném dni je snímek na odpočinutí velice vhodné. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Nádherná komedie starého stylu, kde Caine a Martin hrají sňatkové podvodníky, kteří se vsadí o to, který z nich první obere zámožnou ženu. Sice tempo vyprávění je pomalejší a Martin se klasicky vyblbuje před kamerou, ale za noblesního gentlemana Caina, který je vážně k sežrání a hlavně za tu skvělou pointu si to 4 hvězdičky určitě zaslouží. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Komediální zásah do černého. Michael Caine Špinavé, prohnilé lumpy při jakési příležitosti označil za jeden z jeho nejoblíbenějších filmů, v nichž se objevil, a já se mu vůbec nedivím. Originál s Davidem Nivenem a Marlonem Brando neznám, takže jsem se naštěstí mohl vyhnout nepříjemnému srovnávání, a "jen" jsem se bavil. Okatá zápletka byla tím posledním, co by mi vadilo. Už v úvodu, kdy sledujeme Caina vydávajícího se za šlechtice shánějícího dary pro africké děti, je film velice vtipný, ovšem ta pravá horská dráha se rozjede po nějakých dvaceti minutách, kdy se Steve Martin stane Cainovým žákem. Říkal jsem si, že nic lepšího než scény s bratrem Ruprechtem už neuvidím, jenže pak přišla řada na sázku a na ohromně nápadité představení podvodnického předhánění se, invalidní vozík a taneční trauma, na doktora Schuffhausena a jeho vyšetření chromých nohou, na námořníky... Perfektní. ()

Galerie (51)

Reklama

Reklama