Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lawrence a Freddy sú podvodníci, ktorí žijú z bohatých žien: Dokážu vzbudiť ich pozornosť so šokujúcimi príbehmi. Obaja sa stretnú v letovisku Beaumont sur Mer, i keď Freddie sa pohybuje vo vyššej spoločnosti a - logicky - aj medzi stzaršími dámami. Freddie však pomôže svojmu kolegovi, ktorý ho prinúti, aby ho zaučil do sveta high-society, tak, aby si aj on dokázal privyrobiť na lepší život... Lenže dvaja kohúti nemôžu pracovať v takom malom meste tými istými metódami. Lawrence a Freddy sa teda dohodnú, že ten, komu sa prvému podarí vylákať od mladej ženy 50 tisíc, vyhrá a druhý bude musieť opustiť mesto. Pre Lawrenca to nie je veľmi problematická suma, pre Freddyho žiaden problematický vek... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (68)

MMR 

všechny recenze uživatele

Uáááá, třetí film od Franka Oze co jsem viděl, a potřetí za plný počet, naprosto zaslouženě. Ještě jeden film od něj, co si zaslouží plné hodnocení a Frank popádí do topky rejžů:-) A další věc. Opět se mi líbil film o lhářích, jak zajímavé a "ironické". Prostě (mé oblíbené slůvko v komentářích) a jednoduše super filmík, ke kterému když si lehnu, tak neusnu, i kdybych byl buhvíjak unaven, jako v tomto případě. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Jo jo, když se dva perou, třetí se směje. I po bezmála třech dekádách od premiéry je to stále příjemná a funkční komedie s několika výbornými momenty vyplývajícími ze vzájemného soupeření dvou podvodníků na jednom kolbišti. Glenne Headly je dobrá herečka, jenže jí schází trocha charisma navíc, aby mohla držet krok se svými kolegy, a tak převážnou většinu stopáže strhávají zaslouženou pozornost Steve Martin a Michael Caine. Není až tak překvapivé, že na plátně funguje líp ostřílený britský veterán, který svému hrdinovi vtělil okouzlující šarm a noblesu. Jeho americký protějšek přece jen při vykreslení svého nevzdělaného burana poněkud přehrává. Je paradoxní, že ačkoliv Caine hraje uhlazeného muže z vyšší třídy, právě on pochází z neutěšeného prostředí zanedbaného proletářského sídliště. Celkový dojem: 65 %. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Krásnej herecké spojenie v dvojici dvoch hlavných špinavých a podlých podvodníkov v podaní Martina a Cainea. Anglická elegantnosť a americká neokrôchanosť, tu neni o čom, škoda, že príbeh nemal hneď od začiatku také grády ako vo finálnej stávke, ale aj tak veľmi pohodová komédia z čias klasických pohodoviek. 70%. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Vskutku nenáročná pohodová komedie o dvou podvodnících z rozdílných sociálních vrstev, které spojí jedna sázka. Výzva pro herecké umění Stevena Martina a Michaela Cainea. Skoro by se dalo tvrdit, že je to natočeno až v rodinném stylu. Zde se setkává americký a britský humor a nikterak se to nesráží a nespadá do unylosti, či trapnosti. Na vtipné situace se násilně vůbec netlačí. Vše se tu volně odehrává a nechává humorné situace poklidně vyplynout. Po náročném dni je snímek na odpočinutí velice vhodné. ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

Jednoznačná oddechovka, u které není zapotřebí přemýšlet, postačí si snad jen všimnout, že narozdíl od všelijakých podfukářů , kteří ve filmech působí hlavně na lidskou racionalitu a hamižnost, tito lumpové působí hlavně na lidské city. Ve společném zápasu pak vyhrává ten z nich, který zůstane nejvíce racionální. ()

Galerie (52)

Reklama

Reklama