Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čerstvě propuštěný polepšený kriminálník, někdejší pianista John Ellman (Boris Karloff), nemůže sehnat práci. Žádá proto o pomoc i u Nolana, jednoho ze čtyř mafiánů z lepší společnosti. Nolan a jeho společníci ho ale využijí a svedou na něj vraždu soudce, který odsoudil nejen jejich člověka, ale kdysi i Ellmana. Ellman je uznán vinným, odsouzen a popraven. Jenže smrtí to nekončí - pomocí lékařských objevů je Ellman vzkříšen a touží po pomstě... (Oktavianus)

(více)

Recenze (14)

Dexter1 

všechny recenze uživatele

V tridsiatych rokoch minulého storočia neboli americké zombie "flicks" založené len na voodoo rituáloch. Časom vznikol žánrový hybrid, ktorý spája postavu živého mŕtveho s vtedy veľmi obľúbenými gangsterkami. Táto zombie gangsterka stavia hlavne na hereckom výkone očí Borisa Karloffa (a tomu verte, že miestami ide z toho strach). Na počiatok tejto zombie kinematografie oceňujem prvok, ktorý došiel k svojmu obrodeniu až v roku 1968 (zasvätení vedia o čo ide, ostatní si zistia). Celkovo je to na mňa krátke, moc konverzácií, no skvelá režisérska práca a výborný Karloffov výkon. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Pro fandu gore a efektů film zcela k ničemu. Nic z toho zde není, ostatně v té době se to nedělalo. Přesto se však snímku některé kvality přiznat musí. Začnu však negativní věcí a tou je zhruba první polovina filmu, kde jsem se občas i nudil. Od pohledu Ellmana při hraní na piano to však dostane jiný říz a už to jede. Ale nečekejte čert ví jakou akci. To ne. Je spíše o psychologii, i když ne v plném slova smyslu. Pak už to vede kamera, která je excelentní a samozřejmě pan Karloff. Přesto nemohu snímek hodnotit v nadprůměru jako ostatní, protože zase tolik dobrý není. ()

Reklama

jondzavid 

všechny recenze uživatele

Priemerný mix sci-fi a krimi thrilleru (ten horor som tam aspoň ja neobjavil :), ktorý spočiatku začína ako klasický "dead man walking" film a tá časť je naozaj pôsobivá, najmä vďaka najväčšiemu kladu filmu - charizmatickému Borisovi Karloffovi (ktorý v sebe nezaprel frankensteinovský rozmer ako výzorom, tak aj stvárnenou úlohou). Film však zlyháva v druhej polovici, kde mal asi nastúpiť hororový motív, ale skôr sa koná uspávacia odyssea k moralistickému finále. Škoda, pretože niektoré scény sú naozaj nádherne nakrútené (pred popravou, Karloff na klavíri), ale žiaľ ako celok ma to nepresvedčilo. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

V podstate ide o horor iba svojím vyznením. Teda horrific. Ale ako celok, to vyzerá ako dráma s neprávo odsúdeným, mstiacim sa za svoj osud zo záhrobia. A pri tom aj v tom je akosi nevinný. Je to skôr experiment, ako rádová žánrovka. Boris úžasný, o jeho talente na psycho osoby - či už také, alebo hentaké - niet pochýb. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Soudce Shaw (Joseph King ) vystupuje nebojácně proti organizovanému zločinu. Tím dělá problémy v obchodech lokálních gangsterů Lodera (Barton MacLane), Merritta (Robert Strange), Blackstona a jejich právníka Nolana (Ricardo Cortez). Ti nechají Shawa zavraždit a podezření uvalí na právě propuštěného Johna Elmana (Boris Karloff), jenž byl jednou Shawem neprávem odsouzen. Odsouzen je i teď. Je i popraven, ale temným experimentem doktora Beaumonta (Edmund Gwenn) je opět probuzen k životu... Typický strašidelný Karloff - tentokrát laděný silně do melancholična - v dost netypickém Curtizově filmu. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení začalo 23. listopadu 1935, v den 48. narozenin Borise Karloffa, a trvalo 18 dní. (Oktavianus)
  • Podle původní verze scénáře měl být John Ellman (Boris Karloff) alkoholik, narkoman a poněkud "jednodušší" člověk. (Oktavianus)
  • Postava Borise Karloffa se jmenuje John Ellman, v titulcích je ale uvedena chybně jako "John Elman". (Oktavianus)

Reklama

Reklama