Pohrobek
Soudce Shaw (Joseph King ) vystupuje nebojácně proti organizovanému zločinu. Tím dělá problémy v obchodech lokálních gangsterů Lodera (Barton MacLane), Merritta (Robert Strange), Blackstona a jejich právníka Nolana (Ricardo Cortez). Ti nechají Shawa zavraždit a podezření uvalí na právě propuštěného Johna Elmana (Boris Karloff), jenž byl jednou Shawem neprávem odsouzen. Odsouzen je i teď. Je i popraven, ale temným experimentem doktora Beaumonta (Edmund Gwenn) je opět probuzen k životu... Typický strašidelný Karloff - tentokrát laděný silně do melancholična - v dost netypickém Curtizově filmu.(20.7.2005)
║Rozpočet $217,000║(5.5.2010)
jondzavid
Priemerný mix sci-fi a krimi thrilleru (ten horor som tam aspoň ja neobjavil :), ktorý spočiatku začína ako klasický "dead man walking" film a tá časť je naozaj pôsobivá, najmä vďaka najväčšiemu kladu filmu - charizmatickému Borisovi Karloffovi (ktorý v sebe nezaprel frankensteinovský rozmer ako výzorom, tak aj stvárnenou úlohou). Film však zlyháva v druhej polovici, kde mal asi nastúpiť hororový motív, ale skôr sa koná uspávacia odyssea k moralistickému finále. Škoda, pretože niektoré scény sú naozaj nádherne nakrútené (pred popravou, Karloff na klavíri), ale žiaľ ako celok ma to nepresvedčilo.(20.7.2005)
liquido26
Zde si můžeme názorně prohlédnout, co dělal Michael Curtiz, když zrovna nenatáčel dobrodružné velkofilmy a westerny s Errolem Flynnem a Olivii DeHaviland. The Walking Dead je docela jednoduché, nápadité, velice dobře natočené a taky celkem smutné béčko, jehož hlavní devízou je samozřejmě Boris Karloff. Jeho postava byla očividně inspirovaná, jak Frankensteinovým Monstrem, tak i jeho Nevěstou (ty vlasy :-D) a Boris drží vlastně skoro celý film jeden strnulý výraz a jednu pózu a všechno odehraje výhradně očima.(7.9.2010)
Dexter1
V tridsiatych rokoch minulého storočia neboli americké zombie "flicks" založené len na voodoo rituáloch. Časom vznikol žánrový hybrid, ktorý spája postavu živého mŕtveho s vtedy veľmi obľúbenými gangsterkami. Táto zombie gangsterka stavia hlavne na hereckom výkone očí Borisa Karloffa (a tomu verte, že miestami ide z toho strach). Na počiatok tejto zombie kinematografie oceňujem prvok, ktorý došiel k svojmu obrodeniu až v roku 1968 (zasvätení vedia o čo ide, ostatní si zistia). Celkovo je to na mňa krátke, moc konverzácií, no skvelá režisérska práca a výborný Karloffov výkon.(22.4.2012)