Reklama

Reklama

Apartmá v hotelu Plaza

  • USA Plaza Suite
Trailer

Ach, ta láska a ti hrozní muži... Velkou příležitost předvést své herecké umění dokonce v trojroli poskytuje známému Walteru Matthauovi (Šaráda, Hello, Dolly!, Vstupte, Dej si pohov, kámoši 1 a 2) film, složený ze tří povídek. Jeho Roy Hubley je hrdinou laskavě hořké první epizody o záletném manželovi. Toho manželka pozve v den výročí jejich svatby do hotelového apartmá, kde v mládí prožili své líbánky, aby tak oživila skomírající manželský vztah. V druhém příběhu pak věčný svůdník a hollywoodský producent Jesse Kiplinger láká do postele dávnou známou, aby nějak vyplnil svůj volný čas. A v závěrečné části se stárnoucí otec Sam Nash pokouší přemluvit dceru, která propadla panice a uzavřela se před svatbou do koupelny, aby si vše rozmyslela. Všechny povídky mají společné jedno místo, apartmá číslo 719 v hotelu Plaza na Páté avenue v New Yorku. Film podle úspěšné divadelní hry Neila Simona natočil hollywoodský režisér Arthur Hiller (Love Story, Nemocnice, Muž jménem La Mancha). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (107)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Mr. HEREC trojjediný - v mile ležérní povídkové - docela i hořké - konverzační komedii... Sedmička je sice šťastné číslo, leč nezdá se, že hotelové apartná číslo 719 v sedmém patře stárnoucího luxusního hotelu na Manhatannu by bylo tím pravým místem, sloužícím coby zdroj šťastných chvilek jeho krátkodobých návštěvníků... :o) . . . Sam & Karen, Jesse & Muriel, Roy & Norma (& Mimsey ;-) - tři páry se svými >životními< peripetiemi, gradujícími právě v neutrálním a přes všechen půvabný luxus svým způsobem neosobním prostředí, dávajícím vyniknout situační komice jednotlivých příběhů... A A. H. se podařilo natočit film, který přes svoji divadelní formu a uplkanost až zas tak moc nezestárnul, protože ty tři malé příběhy jsou vlastně v principu jako modely lidského chování a vztahů velké a věčné... - - - - - (Poprvé viděno dávno pradávno v kině či televizi ještě Československé, repete pak 18.3.2009 na ČT2, komentář zde jako jedenáctý - 18.3.2009) ()

markotter 

všechny recenze uživatele

Typický případ povídkového filmu - nevyrovnanost jednotlivých povídek. I když zde na vysoké úrovni, stejně 1. povídka popisující stárnoucí manžele v krizi se mi líbila nejvíc a potom už to mělo upadající tendenci. Naštěstí ale laťka byla hodně vysoko, takže ani zbytek filmu nebyl nijak špatný. Ale chyběl tomu ten drive a jiskření mezi hrdiny z 1. povídky. Trochu jsem taky změnil názor na W. Mattahua - nemám ho moc v lásce, ale tady byl opravdu dobrý. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Komediální triptych na téma krize středního věku, aneb velká příležitost pro Waltera Matthaua. 1. povídka Výročí - s trochou bujné fantazie by se dalo říci, že se jedná o trochu odlehčenější verzi "Kdo se bojí Virginie Woolfové?". Walter Matthau zde má zcela rovnocenou partnerku v podobě Maureen Stapletonové. 80%. 2. povídka Setkání po letech - povídka nejslabší hlavně kvůli tomu, že na svoji náplň je přespříliš dlouhá. Jednoduchá blbinka tak na deset minut, při své půlhodinové stopáži tím pádem nudí. 60%. 3. povídka Svatba - povídka jednak nejlepší a jednak se v ní Walter Matthau nejvíce vyřádil. Brilantní one man show cholerického otce (role jako pro Louise De Funése), který se ani na chvilku nezastaví. 100%. Dodatek: "Apartmá v hotelu Plaza" je bezpochyby skvělá podívaná, která stojí na skvěle napsaných dialozích a vynikajících výkonech Waltera Matthaua. Jenom nečekejte žádnou velkou řachandu. Jedná se spíše o úsměvné a humorně odlehčené lidské etudy. 80%. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Výborně napsaný scénář zahraný výbornými herci dělá z tohoto snímku docela milou a zábavnou podívanou. Nesmím zapomenout pochválit opravdu excelentní dabing Eduarda Cupáka a ostatních. Takto procítěný dabing se mohl rovnat původnímu znění, ale ten dnešní...škoda mluvit. Mě nejvíce zaujala hned první povídka, ve které se naplno rozjíždí nenápadná, ale geniální Maureen Stapleton. Při druhé povídce, která se mi zdaleka nelíbila tak jako ta první jsem si říkal, že už od toho odejdu, ale přišla třetí, která opět neměla chybu... Nevěsta zamčená v koupelně mě sice nepřiváděla k šílenství jako Waltrea Mattaua, ale minimálně na nervy mi lezla. Nenapadlo by mě, že klíčem k otevření dveří bude pouhé jedno slovo ženicha - "nevyšiluj" :-) Film sice kromě prvotřídního scénáře a skvělých hereckých výkonů nemá co dalšího nabídnout, ale i to někdy na 4* stačí... ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Velká příležitost Waltera Matthau zazářit v trojroli? Je to relativní. 1. povídka, ZÁLETNÝ MANŽEL (Walter s knírkem) je napsaná jako exhibice pro herečku. Roztržitá paní (nedokáže s jistotou určit ani svůj věk) se během půlhodiny projede emocionální horskou dráhou a její zplihlý manžel, který za to všechno může, jí víceméně pasivně nahrává na smeče. 2. povídka o HOLLYWOODSKÉM PRODUCENTOVI (Walter v šílené blond paruce), který láká do postele dávnou známou, je milá, vtipná, ale nadměrně dlouhá na to, že je to pouhá anekdota. Oba tyto příběhy bych ocenil na lepší tři hvězdičky. Pak ale přijde 3. povídka, OTEC NEVĚSTY (bělovlasý Walter s naježeným obočím) a to je klenot situační komedie! Mnohokrát vytěženou zápletku o nevěstě, panikařící pět minut před dvanáctou, sledujeme z nezvyklého úhlu - nevěstu téměř nepoznáme. Zavřela se v koupelně a její vyšilující rodiče se ji snaží všemi po ruce jsoucími prostředky vylákat ven. Vlídně i hrubě, s prosbami i výhružkami se obracejí k zarputile mlčícím dveřím a kupodivu je to zábavnější než obě předešlé historky dohromady. Takže pokud máte komedie Neila Simona v oblibě, bez obav se v tomto apartmá ubytujte. 80% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

  • Divadelní představení Plaza Suite mělo premiéru v divadle Plymouth 14. února 1968 a odbylo si 1097 opakování. Maureen Stapleton a Jose Ocasio si ve filmu zopakovali své divadelní role. (HellFire)

Reklama

Reklama