Reklama

Reklama

Apartmá v hotelu Plaza

  • USA Plaza Suite
Trailer

Ach, ta láska a ti hrozní muži... Velkou příležitost předvést své herecké umění dokonce v trojroli poskytuje známému Walteru Matthauovi (Šaráda, Hello, Dolly!, Vstupte, Dej si pohov, kámoši 1 a 2) film, složený ze tří povídek. Jeho Roy Hubley je hrdinou laskavě hořké první epizody o záletném manželovi. Toho manželka pozve v den výročí jejich svatby do hotelového apartmá, kde v mládí prožili své líbánky, aby tak oživila skomírající manželský vztah. V druhém příběhu pak věčný svůdník a hollywoodský producent Jesse Kiplinger láká do postele dávnou známou, aby nějak vyplnil svůj volný čas. A v závěrečné části se stárnoucí otec Sam Nash pokouší přemluvit dceru, která propadla panice a uzavřela se před svatbou do koupelny, aby si vše rozmyslela. Všechny povídky mají společné jedno místo, apartmá číslo 719 v hotelu Plaza na Páté avenue v New Yorku. Film podle úspěšné divadelní hry Neila Simona natočil hollywoodský režisér Arthur Hiller (Love Story, Nemocnice, Muž jménem La Mancha). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (107)

Agatha 

všechny recenze uživatele

Výborně napsaný scénář zahraný výbornými herci dělá z tohoto snímku docela milou a zábavnou podívanou. Nesmím zapomenout pochválit opravdu excelentní dabing Eduarda Cupáka a ostatních. Takto procítěný dabing se mohl rovnat původnímu znění, ale ten dnešní...škoda mluvit. Mě nejvíce zaujala hned první povídka, ve které se naplno rozjíždí nenápadná, ale geniální Maureen Stapleton. Při druhé povídce, která se mi zdaleka nelíbila tak jako ta první jsem si říkal, že už od toho odejdu, ale přišla třetí, která opět neměla chybu... Nevěsta zamčená v koupelně mě sice nepřiváděla k šílenství jako Waltrea Mattaua, ale minimálně na nervy mi lezla. Nenapadlo by mě, že klíčem k otevření dveří bude pouhé jedno slovo ženicha - "nevyšiluj" :-) Film sice kromě prvotřídního scénáře a skvělých hereckých výkonů nemá co dalšího nabídnout, ale i to někdy na 4* stačí... ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Ach, Pierre, Pierre... vy jste ale výtečník. :-) Doporučit mě, americký film, připomínající svým stylem sitcom??!... Ale tak proč ne, konverzačku dle divadelní předlohy snad ještě zvládnu. První povídka: Ale tak jo, nic hrozného. Dá se na to dívat. Ale plyne to trochu pomalu, ty dialogy jsou občas takové nemastné neslané. Zvláště ty monology hlavní herečky o samotě. Pár vtipných slovních přestřelek ano, ale ty se tam porád už dobrých 40 minut dokola opakují a ti dva se tam poráád hádají, usmířují, mají rádi, nemají rádi...Ech, tohleto že napsal scenárista Vraždy na večeři? "Nevěřím svým očím. Jseš to ty?" :D Hmm, ono je to celkem fajn zábava, pointa dobrá, ale táhlo se to a víc bych to nepřeháněl.                                    . . .         Nicméně jedeme dál, povídka druhá: Takže z příběhu spíše nadčasového jsme se přesunuli do příběhu specificky vázaného na bohaté americké velkoměsto. ♫ Yeah, I want to be a part of it New York, New York ♪... No jo, panička má hodně ráda Franka Sinatru, ale jejím partnerem se stává producent, který teď má točit s Lee Marvinem. "Jo, když se setkáme, tak spolu mluvíme." :D Vcelku jiná zápletka a odlišný vztah dvou partnerů – přibližně stejný výsledek trochu otravného střídání hádky s milováním a vtipných dialogů s poněkud zdlouhavým zacyklením v bludném kruhu. Vše obohacené tentokrát o opakování si jmen vybraných hollywoodských hvězd – hláška roku od paničky: "Minelli? Ta je rozkošná!" :D Nicméně Walter Matthau mne zaujal už o něco více, zejména jak odlíšil postavu narozdíl od první povídky a při tom svádění nějakého toho Bogarta či Marvina vzdáleně i připomínal. Tak jsem si jen říkal, (ne)objeví se tam nakonec Marvin v pěkném cameu? (SPOILER: Marvin se neobjevil, povídka skončila dřív, než odbyly čtyři. ;o))                            . . .       Tak nic, jede se dál. Povídka třetí. Tyjó, super sranda. Se válím smíchy, na tohle se oplatilo čekat. "A dívej se na mně, když s tebou mluvím!" :D Chichi, ve vtipnější situaci tahle větička nemohla zaznít! (Nebudu prozrazovat, to se musí vidět!) Také Matthau byl ze všech třech povídek na závěr nejzábavnější a konečně to frčelo v pořádném tempu. Při odhalení pointy celého problému jsem vybuchl smíchy a současně mne z ní záhy i zamrazilo. Tak tomu se říká vyvrcholení! :-)... Summa summarum, za závěrečnou povídku by byl plný počet, ty předchozí kulhají někde kolem slabších 3*. Takže ano, dík za doporučení. 70% ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Na první pohled viditelně divadelně laděný příběh, který by na prknech, která znamenají svět oslnil o dost více. Arthur Hiller krom dobrého scénáře, s výbornými dialogy (které jsou však v každé ze tří povídek kvalitou velmi rozdílné, ale stále reálné) získal také skvělé herce. Možná by stačilo říct jednoho vynikajícího herce a pár dobrých. Walter Matthau je prostě skvělý, i když to například v druhé povídce nestačí (ta je celkově nejslabší). Jeho umění "zahrát" kohokoliv je opravdu příjemné sledovat a k tomu stačí přičíst příjemný lehký humor. Ohledně kvality povídek, jak jsem zmínil, nejslabší je podle mě druhá a poté první (ta je tragikomicky laděná do stylu otázka->odpověď->nedůvěra:) a Walter v ní nemá prakticky žádný prostor, což si vynahradí v povídce poslední), ale vše vynahrazuje skvělá poslední část, kde ať šedý a naštvaný je Matthau opravdu k neudržení. Celkově lze Apartmá v hotelu Plaza hodnotit velmi kladně, protože je to příjemný a vtipný film, ale rozdílná kvalita povídek trochu sráží celkový pohled a tak končím na velmi slušných 3* a třeba druhé shlédnutí celkový dojem zlepší. ()

IrisHelenka 

všechny recenze uživatele

Všechny tři hvězdy dávám za poslední, nejlépe sehranou část. První dva příběhy neměly šťávu, nudila jsem se, třetí naprostá bomba, skoro jako kdyby se člověk díval na dva různé filmy za sebou. Úplné nebe a dudy. Viděla jsem divadelní hru těsně před shlédnutím filmu, která byla perfektní, takže mám možná zkreslený pohled. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Noblesní povídková konverzační komedie, která se váže k apartmá číslo 719 luxusního hotelu Plaza. K prvnímu příběhu mám jedinou drobnou výhradu: Chyběl mi záběr, který by ho ukončil … Manželka mohla popíjet, mohla se dívat z okna nebo do zdi, balit si věci nebo odcházet - mohla dělat cokoli, ale bylo zvláštní ji najednou jen letmo zahlédnout před hotelem, jak mizí v davu, zatímco v centru pozornosti už byl začátek příběhu číslo dvě. Jeho otřepanou a banální zápletku pokládám za nejslabší článek řetězu, přesto svým provedením zůstal silně nad průměrem. Závěrečné povídce nemám co vytknout, je kouzelně roztomilá, s dokonalým závěrem. Taky český dabing pokládám za mimořádně kvalitní. Doporučuju - a přeju dobrou zábavu. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

  • Divadelní představení Plaza Suite mělo premiéru v divadle Plymouth 14. února 1968 a odbylo si 1097 opakování. Maureen Stapleton a Jose Ocasio si ve filmu zopakovali své divadelní role. (HellFire)

Reklama

Reklama