Reklama

Reklama

Apartmá v hotelu Plaza

  • USA Plaza Suite
Trailer

Ach, ta láska a ti hrozní muži... Velkou příležitost předvést své herecké umění dokonce v trojroli poskytuje známému Walteru Matthauovi (Šaráda, Hello, Dolly!, Vstupte, Dej si pohov, kámoši 1 a 2) film, složený ze tří povídek. Jeho Roy Hubley je hrdinou laskavě hořké první epizody o záletném manželovi. Toho manželka pozve v den výročí jejich svatby do hotelového apartmá, kde v mládí prožili své líbánky, aby tak oživila skomírající manželský vztah. V druhém příběhu pak věčný svůdník a hollywoodský producent Jesse Kiplinger láká do postele dávnou známou, aby nějak vyplnil svůj volný čas. A v závěrečné části se stárnoucí otec Sam Nash pokouší přemluvit dceru, která propadla panice a uzavřela se před svatbou do koupelny, aby si vše rozmyslela. Všechny povídky mají společné jedno místo, apartmá číslo 719 v hotelu Plaza na Páté avenue v New Yorku. Film podle úspěšné divadelní hry Neila Simona natočil hollywoodský režisér Arthur Hiller (Love Story, Nemocnice, Muž jménem La Mancha). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (107)

genetique 

všechny recenze uživatele

Tri dejovo nezávislé príbehy, ktoré spája jedna hotelová izba v hoteli Plaza. 1.príbeh (manželský pár) - 85%. Obyčajný príbeh, krátky výsek zo života starnúceho manželského páru. Skvostné dialógy a dokonalí herci však z neho robia tragikomickosť najvyššieho stupňa. Radosť pozerať. 2.príbeh (hollywoodsky producent) - 60%. Dej je odfláknutý a povrchný, herci sa tiež nepretrhli. Stávka na pomerne jednoduchý humor nevyšla. 3.príbeh (tvrdohlavá nevesta) - 70%. Zo začiatku sa zdá, že najlepšie príde nakoniec. Skvelý humor je skrytý najmä v postave rozčúleného otca. Dej je v malom priestore izby najrozmanitejší, ku koncu však prichádza útlm a zbytočná trpká príchuť. Celkový dojem - 70%. ()

majky19 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv je to velmi známé a populární dílo, které je rovněž koncipováno jako divadelní představení, musím bohužel konstatovat, že mě příliš nezaujalo. Snímek jsem viděl poprvé a troufám si v tuto chvíli říct, že podruhé se již na něj nepodívám, protože mě to zkrátka vůbec nezaujalo. Bylo to takové zdlouhavé, nudné a s výjimkou hlavního představitele mužské role- Waltera Matthaua, který ztvárnil ústřední roli ve všech třech povídkách mě žádný další pozitivní prvek nenapadá. Zkrátka, každému se líbí něco jiného a každý má trochu jiný vkus... ()

Reklama

markotter 

všechny recenze uživatele

Typický případ povídkového filmu - nevyrovnanost jednotlivých povídek. I když zde na vysoké úrovni, stejně 1. povídka popisující stárnoucí manžele v krizi se mi líbila nejvíc a potom už to mělo upadající tendenci. Naštěstí ale laťka byla hodně vysoko, takže ani zbytek filmu nebyl nijak špatný. Ale chyběl tomu ten drive a jiskření mezi hrdiny z 1. povídky. Trochu jsem taky změnil názor na W. Mattahua - nemám ho moc v lásce, ale tady byl opravdu dobrý. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Neil Simon píše dobré divadelné hry a Waltra Matthaua bytostne neznášam, aj keď nedokážem racionálne zdôvodniť prečo. Z filmu som si pamätal iba prvú a tretiu poviedku a keď skončila prvá, mal som veľmi dobrý pocit, v rámci ktorého som dokonca uvažoval o zvýšení pôvodného hodnotenia. Potom však prišla druhá a tretia poviedka, úroveň filmu sa kontinuálne zosúvala dolu a ja som na pôvodný zámer rýchlo zabudol. Takže ostáva pôvodné hodnotenie a ja sa bude dôsledne vyhýbať filmom, v ktorých hral Walter Matthau. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Docela uřvaná dialogovka, ze které je ta divadelní naivita cítit na sto vzdálených honů. Film se dělí na tři části, tři rozdílné příběhy, kde ve všech převládá fantastický civilní výkon Waltera Matthaua. Ten si tu totiž střihnul tři různé postavy, kde všechny tři role se snaží rozřešit ne úplně pohodlnou situaci. Nezáviděníhodná byla třeba v první příběhu, zábavná pro změnu v příběhu druhém. Třetí příběh je pak vysloveně rodinný a trošku panický. Rodinné trampoty nicméně řeší všechny tři příběhy a tak je třeba se na ně řádně připravit. Druhý příběh byl ale asi nejlepší a nejzajímavější. Zbytek spíš ukazoval to divadelní herectví přítomných herců. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

  • Divadelní představení Plaza Suite mělo premiéru v divadle Plymouth 14. února 1968 a odbylo si 1097 opakování. Maureen Stapleton a Jose Ocasio si ve filmu zopakovali své divadelní role. (HellFire)

Reklama

Reklama