Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na civilní britské meteorologické základně na severním póle dojde k explozi. Kvůli špatnému počasí není možná záchrana letadly. Proto se do nepřístupné Arktidy musí vydat kapitán James Ferraday (Rock Hudson), velitel americké atomové ponorky, s záchrannou expedicí na palubě. Nic není však tak jednoduché, jak se zdá. Proč by se jinak na palubě nacházeli tajní agenti a pravděpodobně i jeden zrádce a sabotér? Podle bestselleru Alistair MacLeana. (Pohrobek)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (28)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

John Sturges umí, to se musí nechat. Perfektní, dramatický film o studené válce v extra nepříznivých podmínkách. Prvních 80 minut ponorkové drama, pak se už vydáváme do oblastí věčného ledu a sněhu. V tom všem pátrání po zrádci ve vlastních řadách, s hodně netradiční a zajímavou zápletkou. Jedinou vadou je trochu statický závěr a speciální efekty už jsou popravdě řečeno kapánek zastaralé. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zaujimavy mix zanrov. Zacina to ako velke dobrodruzstvo v ktorom sa musi USA ponorka dostat do Antarktidy skôr ako Rusi. Postupne sa do toho stale viac pridavaju politicke pikle a nakoniec sa dockame aj nejakej tej prestrelky. Hlavnym problemom filmu je, ze je strasne roztahany. Prvych 5 minut trva overtura a uvodne titulky. Klasicka 20 minutova predstavovacka postav tu je natiahnuta na 50 minut a az potom sa konecne zacne nieco diat. A tak by som mohol pokracovat dalej. Skratit to aspon o 30 minut by filmu velmi vyrazne prospelo a mohla z toho byt perfektne zanrovka. Ja som si uz tradicne najviac uzival sceny v ktorych ponorka prekonavala rôzne problemy. Trikova stranka je solidna a miestami aj dnes pôsobiva. Postavy ma tiez zaujali, takze napriek roztahanemu tempu som sa nenudil natolko, aby som mal chut film pretacat. Najlepsi bol rus Ernest Borgnine. :) Napriek tomu, ze to mohlo dopadnut ovela lepsie, tak som s filmom celkom spokojny a aspon za jedno pozretie urcite stoji. 6/10. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Opět režíroval John Sturges, podobně jako Satan Bug, a podobně pitomý scénář to má. Zatímco kniha je vskutku napínavá od začátku do konce a čekáme, kdo, co, kdy a jak, tento film je po divadelním (!) způsobu rozdělen na Předehru (!), první dějství a závěrečné dějství. První dějství trvá cca hodinu a dvacet pět minut a v podstatě je to takový průvodce ponorkou, jejích technických vybavení plus k tomu reklamní záběry, jak pluje na hladině, pod hladinou a tak. Také jsou tam nějací lidé, ale v podstatě není o co hrát - hlavní postavy jsou zde maximálně čtyři a ten nejvíc podezřelý je i padouchem, což mne překvapilo, že to bylo až tak strašně prvoplánové. Druhé dějství se odehrává na polární stanici, což jsou vlastně dva nebo tři malé hangáry. A tady se hodinu hledají přeživší - o nichž se pak už nikde nijak nemluví - a jedna kapsle (což víme od prvních scén). Takže se hodinu hledá, pak ustane bouře, přiletí Sověti a oba kapitáni pak mezi sebou plkají, v podstatě až do konce. Jediná akce, která se zde odehraje, nedává smysl. Navíc polární stanice je evidentně kulisa včetně ledu, a i když to musela být pěně drahá kulisa, pořád je to kulisa. A můj oblíbenec Patrick McGoohan (neboli Prisoner) sice vypadá chvíli tajuplně, ale když se má konečně předvést, chová se jak školáček, a ne špičkový agent. To zabolí a zamrzí. On pan Sturges podle mne akční filmy nikdy režírovat neměl, nemá pro ně cit - viz Orel přistál podle Higginsovy knihy, tam je to také celé domrvené blbým scénářem a režií. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Nebylo to vůbec špatné, ale bylo to neeeeessssskuuuuuuuutéééééééčněéééééé dloooouhéééé. Přes dvě hodiny americko-rusko-špionského thrilleru ze zimou zavátého filmového studia, zaplněného papírovým ledem, kde za opravdovou zmínku stála sabotáž v ponorce a finální polární část (která ale taky mohla být klidně poloviční). Celý film by tak snesl i jen 90 minut, maximálně 100. ~~~ Poměrně hodně zapomenutý film, jsem tu 31. hodnotícím. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Monumentálne dielo po svojej technickej stránke. Či už sa tu hovorí o výprave, kamere, špeciálnych efektoch ( pri ktorých si myslím, že nebyť ten rok VESMÍRNEJ ODYSEY, tak má Oscara vo vrecku ) a grandióznej hudbe. Problém je tu skôr logistický. Dať do filmu toľko scenáristického materiálu, ktorý vyústil v dva aj pol hodinovú minutáž, bolo zbytočné. V tomto prípade. Nie každý veľkorozpočtový snímok by mal zákonite obhajovať takúto dĺžku. Niektorým to sekne, niektorým ale zase nie. A v tomto prípade by to bolo šikovnejšie minimálne s 30 min absenciou. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (11)

  • Rock Hudson neskôr povedal, že to bol jeden z jeho najobľúbenejších filmov, ktoré natočil. (westerns)
  • Ponorka použitá ve filmu byla USS Ronquil (SS-396). Její číslo pro natáčení bylo přepsáno na 509. (Mol)
  • Vo filme hrajú iba tri ženy. (westerns)

Související novinky

Pátá Mission: Impossible hledá režiséra

Pátá Mission: Impossible hledá režiséra

09.05.2013

Jeho poslední filmy měly solidní ohlasy i uspokojivé tržby, ale na komerční sílu série Mission: Impossible prostě nemají. Vždyť Ghost Protocol se s tržbami bezmála 700 milionů dolarů stal suverénně… (více)

Reklama

Reklama