Odvrácená strana Měsíce (festivalový název)

• Kanada

Face cachée de la lune, La

Far Side of the Moon, The

Kanada, 2003, 105 min

Robert Lepage

Rozpočet CAD 1,6miliónaTržby USA $248,460Tržby Celosvetovo $-(9.4.2009)

Robert Lepage zvládl kromě scénáře a režie ztvárnit i obě hlavní role v tomhle filmu, který je tu sice popsán jako drama, ale pravda je někde jinde – je to komedie. Jako režisérovi sice Lepagemu v průběhu filmu docházejí originální nápady (nejčastěji spojené s kosmonautikou), ale díky vtipnému scénáři jsem se stále dobře bavil.(8.7.2005)

• honajz

Docela zajímavé vizuální hrátky, ale příběhy obou bratrů mi až na ty pracovní problémy přišly zcela mimo. Nehledě na to, že hlavní hrdina vypadá spíš, že se zajímá o muže než o ženy. Nic proti, ale tady to nemělo význam, a spíše rušilo. Všechny ty linie s Ciolkovským a Měsícem mi pak přijdou poněkud násilím přifařené.(20.6.2011)

• BUD-SFIS

Asi mnou nepochopeny zamer rezisera a herce v jedne osobe v dramatu, ktery je spis komedie, jak uz psal Slarque. Jedine, co mne sem tam na filmu upoutalo byly ftipne sceny, kterych samozrejme bylo malo. Jinak takove makove odvypravene.(23.7.2006)

Absolutní bomba, která nemá jedinou chybu. Obrovská spousta režijních i fotografických nápadů s podhoubím spleteným z hutného smutného příběhu dvou bratrů. Pokud je člověk dostatečně poblouzněný svými sny a vytrvá, štěstí se na něj nakonec přecijen usměje...ale možná takovým způsobem, který by nikdy neočekával. Na některé scény nikdy nezapomenu.(20.5.2006)