Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jen ten, kdo všechny ostatní přežije, může vyhrát tontinu, investiční spekulaci původně dvacetkrát jednoho tisíce liber šterlinků do společného fondu dvaceti mladých chlapců poručníky či otci jejich vloženou a po léta dozorčí radou (ovšem za přiměřený poplatek) moudře spravovanou. Série nešťastných nehod krátí seznam čekatelů na výhru, až na zakládací listině fondu zůstanou jen jména dvě – Masterman Finsbury (John Mills) a Joseph Finsbury (Ralph Richardson), bratři. Tito dva, ač bydlí v domech situovaných tak říkajíc bok po boku, spolu už přes čtyřicet let nepromluvili. Starší Masterman je nyní na smrtelném loži a protože by jmění, za ta léta pěkně zúročené na sumičku převyšující sto tisíc liber, rád zachoval pro svého poněkud nesmělého vnuka Michaela (Michael Caine), adepta medicíny a vášnivého patologa, lstivě se rozhodne pozvat Josepha, aby se ještě před (bratrovou!) smrtí usmířili. Jenomže i Joseph má dědice, dvojici chamtivých synovců Morrise (Peter Cook) a Johna (Dudley Moore), kteří se ve jménu (své) dobré věci neštítí ani takových praktik, jakou jest kupříkladu podvrhnutí úmrtního listu. Hip Hip Hooray! (dopitak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (35)

Javert 

všechny recenze uživatele

Bláznivá komedie plná tradičního anglického humoru a skvělých herců. Závěrečná honička pohřebních vozů a scéna na hřbitově je par excellence. The Wrong Box dokazuje, že komedie se starším datem výroby můžou (a často také jsou) mnohokrát zábavnější a hlavně chytřejší, než veselohry z produkce dnešní. A:"My father was a missionary. He was eaten by his Bible class." B:"And your mother?" A:"She too. They never eat one without the other." ()

burina 

všechny recenze uživatele

Komédia s takou koncentráciou skvelých vtipov, že vám hrozí trvalé poškodenie bránice.:-) Peter Cook a Dudley Moore boli vynikajúci komici, k tomu nesmelý Michael Caine a v malej roli skrachovaný doktor Peter Sellers. Za všetky scény spomeniem aspoň tú, kde sa jeden brat snaží zabiť druhého vázou s čerstvými kvetinami(Too late to apologize!).:-) ()

Reklama

Bernhardiner 

všechny recenze uživatele

Je to pěkná černá komedie o dvou až příliš živých dědcích a jejich povedených potomcích. Černý humor zde prostupuje celým filmem a donutí diváka se v některých chvílích pořádně zasmát. Nejlepší chvíle nastanou při návštěvě doktora Pratta. Škoda jen, že Peter Sellers nedostal větší prostor.85% ()

charge 

všechny recenze uživatele

Určitě bych si pustil znova, britskej humor mi asi moc nesedí, ale to nic nemění na tom, že tahle rádoby vtipná comedy je až moc krutá k divákovi svojí extrémní nudností, někdy i nelogičností, třeba tam neni patrný jak se Nanette Newman dozvěděla o úmrtí svýho strýce, ale jde se na něj ptát do pohřebního ústavu a nezajímavým dějem o nějakejch (ne)existujících mrtvolách v sudech s postavami otravnými až k pláči, gentlemanové, plesniví dědkové, jejich vnuci uličníci a na nervy mi lezící Nanette Newman. 10% ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Roztomilá černá komedie plná omylů, záměn a falešných nebožtíků, které by sice neškodilo poněkud rychlejší tempo, ale mě i tak výborně pobavila, už jen díky té báječné sestavě britských komiků. Ale nejlepší byl stejně Peter Sellers v malé roličce morálně diskutabilního lékaře, obklopeného hromadou koček. A loterijní nadaci Tontina bych já osobně přejmenovala na nadaci Darwinových cen, vzhledem k nebetyčně hloupým, přesto zábavným způsobům úmrtí většiny kandidátů na stotisícovou výhru. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Peter Sellers svou roli natočil za 3 dny a bylo mu za každý den natáčení přislíbeno 25 000 amerických dolarů. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama