Reklama

Reklama

Miláčku, zmenšil jsem děti

  • Česko Co je malý, to je hezký (více)

Obsahy(1)

Wayne Szalinski je nadšený domácí kutil a současně notně roztržitý vědec. Jeho dům je plný technických zlepšováků, ale jinak je dosti nedbalý, zejména pokud jde o zanedbanou zahradu, což je trnem v oku jeho souseda Eusse. Na půdě svého domu Wayne právě dokončil celoživotní dílo, přístroj na zmenšování předmětů, o kterém má právě referovat na univerzitě. Přednáška však dopadne katastrofálně. Posluchači jej totiž považují za blázna. Mezitím jeho geniální přístroj uvede do činnosti sousedův syn Ron, když jeho baseballový míček vletí na půdu k Szalinským a trefí se přímo do startovacího tlačítka. Jeho starší bratr Russ toho hned využije, aby se mohl vidět se Szalinského dcerou Amy, a donutí bratra, aby se šel omluvit. Společně s Amy a jejím bratrem Nickem se Ron a Russ vydají na půdu pro míček. Dostanou se do zorného pole zmenšovacího paprsku a náhle jsou velcí jako mravenec. Domů se však vrací rozzlobený otec, zničí dálkové ovládání přístroje, zamete a odpadkový koš vynese za plot na konci zahrady. A protože zametl i zmenšené děti, čeká je teď dlouhá cesta neproniknutelnou džunglí neudržované zahrady. (TV Nova)

(více)

Recenze (99)

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Rick Moranis zde jako půvabný měsíc, jehož paprsky pozlatily křišťálově vodní hladinu jeho krásou, která by se dle mého názoru dala rámovat a jeho odstín vlasů obdivovat, jak květy v zahradě růží, nad kterou slunce nezapadá a jeho půvab stále uchovává. A když by náhodou slunce zapadlo teď, hvězdy se postarají o jeho okouzlující vzhled. ♥ ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkná rodinná komedie s pěknými triky. Roztomilého mravence jsem opravdu zbožňoval. Celkově to bylo veselé dobrodružství, které se sice odehrávalo jen na zahradě, ale pro tu bandu dětí to byl prales. Z odstupem času a i tím, že každý stárneme, se na to už díváme z jiného světla. I tak je to však snímek, který si zaslouží pozornost. 65% ()

Reklama

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Bláznivá rodinná komedie o dvou ujetých rodinách, které se nemají rády. Především se nemusí samotní tatínkové. Jeden je praštěný vynálezce, který žije ve svém světě. Stále se snaží vymyslet stroj na zmenšování a o reálném světě téměř nic neví. Tím druhým je klasický čtyřicetiletý Američan, který miluje baseball, ryby a pivo. Neustále si lezou na nervy, nechápou jeden druhého, přesto jednoho dne budou muset spolu spolupracovat, a to když ten první konečně svůj stroj na zmenšování sestrojí a zmenší děti obou rodin. V tu chvíli začíná bláznivé dobrodružství, plné vytříbených triků, na záchranu svých potomků. [2458. hodnocení, 86. komentář, 65%] ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Solidní blbina, jejíchž hlavní část se bohužel odehrává na zahradě v trávě a to mě moc nebavilo. Tvůrci do role vynálezcovy dcery obsadili tehdy již zřejmě plnoletou Amy O'Neill. Otázkou je, jestli to byla náhoda nebo záměr, aby i chlapi měli na co se dívat. Amy je tu totiž překrásná a dokud se nevykoupe ve slizu, přitahuje veškerou pozornost mužského oka. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Dětské filmy hodnotím jen sporadicky, dělají je pro jinou věkovou kategorii diváků, necítím se proto být objektivním hodnotitelem. Tahle sci-fi se mi ale líbí, takže mi to nedělá až takový problém. Zaujal mě námět, oceňuji, jak je to pestré, vyhráli si s tou posunutou perspektivou. Co mě na tom ale baví nejvíc, to je vzájemná sounáležitost mezi dětmi, které se octly napospas nástrahám světa běžných lidí. Chovají se k sobě přímo ukázkově a příklady, jak známo, táhnou. Škoda, že na jeden biják s kamarádskými dětmi připadá deset filmů s dětmi, které snad ani dětmi nejsou. Ale třeba se pletu a vidím to zbytečně moc černě. Už jsem předeslal, že v tomhle žánru a zacílení běžně nefrčím. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (11)

  • Původní název filmu byl „Teenie Weenies“, který byl odmítnut z důvodu, že zněl příliš infantilně a mohl by odradit starší diváky. (Landauer)
  • Jako předfilm k tomuto filmu běžel v kinech krátký animovaný snímek Tummy Trouble (1989) s králíkem Rogerem v hlavní roli. Jednalo se samozřejmě o chytrou propagaci filmu Falešná hra s králíkem Rogerem (1988) a velká část úspěchu Miláčku, zmenšil jsem nám děti jde na vrub právě tomuto kreslenému kraťasu, protože lidé chtěli vidět více Rogera. (Landauer)
  • 3 metry veliká sušenka v trávě byla vyrobena z polyuretanové pěny, ovšem náplň byla skutečná. (Landauer)

Reklama

Reklama