Reklama

Reklama

Elektroinženýr Al Fountain je na montáži v Tennessee. Je to velmi pedantický člověk, vnitřně osamělý. Není neoblíbený jen u svého okolí v práci, ale svým chorobným jednáním ničí i manželku Deb, které přesně na čas telefonuje, aby ji i syna kontroloval. Když pak ke svému překvapení zůstává opuštěn, zhroutí se celý jeho svět. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (77)

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Neskutečně krásný film, na který se kouká tak zatraceně příjemně, až člověk zatouží po tom, aby nikdy neskončil. Vynikající John Turturro jako upjatý elektroinženýr, kterému dá lekci v užívání si života mladičký Sam Rockwell. Samova postava (mimochodem naprosto úžasně zahraná) je tak dojemně naivní, a přesto životem protřelá, až má člověk chuť poznat tohohle týpka osobně - užívat si života aspoň chvíli s ním, házet po sobě rajčata v cizím sadu a chodit nazí plavat do lesního jezera... Miluju Kida, miluju Sama Rockwella a miluju i tenhle film - film, na který slovo "příjemný" sedne tak dokonale, jako na žádný jiný... ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Tak tento film mě po dlouhé době opravdu uchvátil, nádherné, nenucené, jednudoché a přitom tak zvratové. Manžel od rodiny je na pracovní cestě, která mu předčasně končí, netuší proč, ale něco mu říká, aby nejel domů a podíval se na jezero, kde kdysi v mládí strávil dva dny. Jeho výlet nabere neočekávatelných obrátek. Nutno dodat, že se jedná o elektroinženýra, jenž má přezdívku od manželky "Clockwork", poněvadž je na vteřinu přesný a vcelku suchý člověk. 5 Hvězdiček a zasloužených, tento film musíte vidět. ()

Reklama

lebowski 

všechny recenze uživatele

Člověk si kolikrát si ani neuvědomuje jak žije, má partnera, s kterým se vzájemně přetvařují, má děti, kterým místo aby přinášel radost, tak jim ubližuje, má práci, které dává přednost před osobním životem a zároveň má prázdný život, jehož smysl je v tom, že má zažitý určitý stereotyp z kterého neumí, nebo spíš nechce vybočit, strachuje co si o něm pomyslí ostatní, neumí být sám sebou, neprojevuje své skutečné pocity, chybí mu láska. Život pak utíká a člověk najednou zjistí, že děti odrostli a nechtějí ho vidět, je závislý na partnerovi, práce ho nebaví a on je v podstatě sám...Tento film je o tom, že pokud člověk chce, jde to změnit, jen musí sám chtít. ()

eagle-eye 

všechny recenze uživatele

Film, po jehož shlédnutí musí přehodnotit životní hodnoty snad každý. Lepší návod než v podání Turturra a Rockwella neexistuje. V životě jsem necítil při sledování filmu takovou pohodu, jako tomu bylo v tomto případě. Obrovská škoda je, že v TV jej dávali jenom 1x a v kině jsem jej kdysi viděl na Febio festu. Moc rád bych jej viděl znovu, resp. rád bych jej viděl vždycky, když ji mi je nejhůř nebo mám deprese. Přemýšlím, o kolika filmech toto mohu prohlásit a nic mě nenapadá. V neposlední řadě film je balzámem na duši a v porovnání s hollywoodským výplachem mozků naprostou očistou. Doporučuji rovněž všem těm, kteří neví nebo se neumějí radovat ze života a ze zdánlivých maličkostí. PANU REŽISÉROVI DĚKUJI ZA VÝJIMEČNÝ ZÁŽITEK. ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Opět minimalistický, velmi levný, ale přesto nadprůměrný film Toma DiCillia s výborným Johnem Turturrem. Krásný příbeh procitnutí ze zavedeného stereotypu. Uvědomění si jiných hodnot a přístupu k životu. Sam Rockwell naopak hraje hrozného magora, který působí jako terapeutický činitel, který se mimo jiné stará i o humor v tomto filmu. Příjemná záležitost, doporučuju. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama