Reklama

Reklama

Elektroinženýr Al Fountain je na montáži v Tennessee. Je to velmi pedantický člověk, vnitřně osamělý. Není neoblíbený jen u svého okolí v práci, ale svým chorobným jednáním ničí i manželku Deb, které přesně na čas telefonuje, aby ji i syna kontroloval. Když pak ke svému překvapení zůstává opuštěn, zhroutí se celý jeho svět. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (77)

lebowski 

všechny recenze uživatele

Člověk si kolikrát si ani neuvědomuje jak žije, má partnera, s kterým se vzájemně přetvařují, má děti, kterým místo aby přinášel radost, tak jim ubližuje, má práci, které dává přednost před osobním životem a zároveň má prázdný život, jehož smysl je v tom, že má zažitý určitý stereotyp z kterého neumí, nebo spíš nechce vybočit, strachuje co si o něm pomyslí ostatní, neumí být sám sebou, neprojevuje své skutečné pocity, chybí mu láska. Život pak utíká a člověk najednou zjistí, že děti odrostli a nechtějí ho vidět, je závislý na partnerovi, práce ho nebaví a on je v podstatě sám...Tento film je o tom, že pokud člověk chce, jde to změnit, jen musí sám chtít. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

V haldě nudných filmů na ČT v LETNÍM NEZÁVISLÉM LÉTĚ se občas objeví skvost a na tento film velmi rád vzpomínám. Přímo z něj sálá taková ta pozotivníenergie, nepodobná Amélii či Lásce nebeské. Filmů takových je zatraceně málo a nikdo by se je neměl nechat uniknout, protože taková přeměna z sucharského suchara ze sucharova v týpka užívajícího si života v podobě Turturra se jinde nikde nevidí. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Je to predvídateľné? Maximálne. Je to originálne? Ani náhodou. Ak by to tak nebolo, bola by to chyba? Asi áno. Je to feel good movie v tom najlepšom zmysle slova? Jednoznačne. Uťapnutý chlapík sa dostáva niekam do vidlákova a zhodou okolností spoznáva voľnomyšlienkára, ktorý ho prevedie vlastným neokázalým svetom a otvorí tak meštiakovi nové obzory. Samozrejme nesmú na tejto ceste sebaspoznávania chýbať ženy. Pokiaľ milujete americké indie filmíky z deväťdesiatok, nie je absolútne čo riešiť, dostane sa v tomto subžánri na vaše najvyššie priečky obľúbenosti. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Člověk velice často není schopen sám změnit svůj život, o kterém ví, že neprobíhá tak, jak by chtěl. Velice často musí narazit na někoho jiného, kdo mu ten život změní, kdo ho nasměruje lepší cestou. Někdo takového člověka vůbec nepotká. Al Fountain v podání skvělého Johna Turturra ve filmu 'Box of Moon Light' ano. Právě když tápe a snaží se nalézt něco, čeho by se chytil, narazí na otravného hipíka (Sam Rockwell), kterého se snaží setřást, ale nedaří se mu to. A díky tomu nakonec nalezne přítele, se kterým se rozhodne si ten bláznivý čas o něco prodloužit. Mladík Kid je bezprostřední, naivní a dobrácký a právě jeho bezstarostnost a užívání si života Ala nakazí a on si uvědomí, co je v životě důležité. Snad. Tenhle film se mi dost líbil - obsahuje velké množství svěžích, hravých, vtipných a často originálních detailů a nápadů, které mě hodně pobavily. Mám rád filmy, které přináší optimismus, které jsou reálné, plné legračních figurek, úsměvu, vřelosti a díky nimž si člověk uvědomí, že by neměl tolik lpět na práci a povinnostech, ale naopak občas 'vypustit džina z láhve', více si užívat a klidně bláznit jako malé dítě. Mít takového Kida u sebe, aby vás tou radostí nakazil. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Každý se někdy ocitne v situaci, kdy neví kudy kam. Pouze částečná změna nemusí být ve skutečnosti změna k lepšímu. Chce to potkat The Kida nebo jenom Kida. A namířit k jinému štěstí nebo k jiné zkáze, vždyť člověk je v podstatě odsouzen k svobodné volbě ..... k volbě co si počít sám se sebou a se svým životem. Nelze milovat nic jiného, než to čemu dává člověk přednost. Ale je potřeba ..... The Kida nebo Kida aby na to „človíček“ přišel. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama