Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ctižádostivý spisovatel Carter Webb právě dostal kopačky od své lásky. Zničený se stěhuje na předměstí Michiganu, aby se staral o svou svéráznou nemocnou babičku. Touží napsat knihu, která by se stala bestsellerem.
Brzy po příjezdu se seznámí se Sarah Hardwickovou (Meg Ryan) a jejími dcerami Lucy a Paige. Mezi ním a okouzlující, bezprostřední Sarah začíná vznikat zvláštní vztah. Jenže o sblížení s Carterem usiluje i dcera Lucy. Jejich životy se vzájemně proplétají a Carter znamená pro ženy ve svém okolí víc, než by se zdálo… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (167)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Meg mi nějak sešla z očí a z mysli a přepadla mě chuť s tím něco udělat. Zestárla, holka jedna, ale s tím herecky uzrála. Dlouze by se dalo vykládat, jak byl ten film plný nejen lidských ale i filmových chorob, ale mně se chce říct krátce: byl svůj a zapůsobil na mě. Vzpomínala jsem i na sofistikovaně omšelou Meg a empatika Adama Brodyho ještě dlouho po tom, co dvd rekorder a všechno kolem usnulo. ()

T2

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10,5miliónaTržby USA $11,052,958Tržby Celosvetovo $17,562,071Tržby za predaj DVD v USA $9,454,932 //počet predaných kusov 588,949 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nezapomeň na tu scénu, ve který ho začínající policajt vyhulí mafiánskýmu bossovi." Asi začnu psát scénáře k soft pornu, protože se jedná o žánr s vysokou sledovaností i prodejností a mám dost málo fantazie na to, abych kazil podstatu nějakým žvatláním. Průzkumem trhu jsem však zjistil, že scénáře u nás automaticky generuje počítač HAL 69, takže ve mně Carter nezíská konkurenci. To je asi dobře, protože o něj právě svedly boj matka s dvěma dcerkami a na to je potřeba být ve střehu. Já jsem moc nebyl, takže jsem se občas pousmál, chvílemi jsem si zdříml a brzy jsem zjistil, že je mi tak nějak jedno kdo, komu, s kým, za čími zády nebo za kolik. ()

charlosina 

všechny recenze uživatele

Film, který se toho tolik snaží říct, ale vyznívá do prázdna... Pro mě velké zklamání. Očekávala jsem něco jiného, než "jen" těžkopádné dialogy a skřípající sentiment. Tvůrci nabídli příliš málo (a navíc plytkých) indicií k tomu, abych se mohla ponořit do děje či s některou z postav (byť jen na okamžik) soucítit. Škoda. Kristen Stewart mě na to nalákala, ale John Kasdan zklamal. ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná a decentní záležitost, kterou ocení zejména ženy, ale myslím, že Edovi by se taky líbila... :-) Na Kristen Stewart radost pohledět, i když blond přeliv jí nejde až tolik k pleti... Rozhodně talent. A na další film Jona Kasdana se opravdu těším. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Vcelku průměrný námět s jistým množstvím klišovitých, typicky amerických scén povznáší na lehce nadprůměrnou úroveň ústřední herecká trojice za doplnění velmi rozumné Makenzie Vegy. Šikovný Adam Brody, skvělá Meg Ryan v roli, v jakém jsem ji doposud neviděla a úchvatná Kristen Stewart. Tady jsem si uvědomila, že ta holka někdy musí dostat Oscara(y). Její herecký projev je tak nádherně přirozený a osobitý a ona sama na mě vůbec nepůsobí jako "hvězda." Jako by se nesnažila (na něco) hrát a vypadat "nachystaně" před kamerami. Jakoby byla bez zájmu, jestli působí jako slavný idol a starostí o to, jestli jí její role přinese davy fanoušků a slávu. Je zajímavá, neskutečně talentovaná a pro mě jiná než nekonečná spousta těch mladých, usměvavých tvářiček. Vypadá, že nemá v úmyslu ze sebe dělat načančanou dámičku. Působí jako holka od vedle, se kterou byste klidně mohli kamarádit nebo zajít na pivko. Působí jako dívka, která si na sebe raději vezme tenisky a džíny, než podpatečky či vyzývavé šatičky. Tak na mne alespoň působí z fotografií. V její osobnosti je něco, jakoby klučičího, drsného, neposedného a buřičského. ()

Radko odpad!

všechny recenze uživatele

Polievkový film. Dá sa pri ňom pripraviť a zjesť akákoľvek polievka. Kuchyňa či jedáleň pritom vôbec nemusia byť v rovnakej, ba ani v susednej izbe s tou, v ktorej prebieha projekcia Územia žien. Polievkový je tento film aj preto, že bez ohľadu na to aké prekvapenia v pointe prichystal, v skutočnosti to je totál jedno. Pretože všetko očakávané prekvapenie prebíja všadeprítomne páchnúci pocit zabezpečeného dostatku amerických stredných vrstiev (vlastný dom, auto, zamestnanie, vš vzdelanie, rodina), ktoré majú iba dva večné problémy: sex (alias vzťahy) a zdravotný stav. Nakombinovať sa dajú rôzne aj s rôznym výsledkom, no vždy je to rovnaká nuda. Preto sa vymýšľajú ozvláštnenia a herecké ťaháky. No zväčša nijako nepomôžu. A nech by tam popri predstaviteľkám emo upírky, večnej tridsiatničky a scénaristovi soft porna hral čojaviem aj ex-guvernér Kalifornie rakúskeho anabolicko-steroidového pôvodu, nič by sa nezmenilo. Nič. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Poměrně zvláštní film. Se zvláštním dějem, zvláštní atmosférou. Scénáristu soft porna Cartera odkopne přítelkyně, která ani neví proč, zhrzený mladík prchá na předměstí na duševní prázdniny do domu své babičky, kterou prakticky vůbec nezná. Začne tu tak velmi záhy vznikat zvláštní vztah mezi ním a sousedovic ženským arzenálem, zejména postarší Sarah a její dcerou Lucy. Protože Carter jednoduše neumí říct ne, dostává sebe i ženské osazenstvo do podivných situací, které nemají ve scénáři pořádnou oporu. Proto je výsledek místy hodně učesaný, hodně nedotažený, prostě tvůrci jakoby se snažili zavděčit všem – ženám, mužům, všech věkových kategorií. Přesto jsem si tuhle zvláštní, ale příjemnou jízdu užil, samozřejmě i díky ústřední herecké trojici (dokonce i ta Meg mi tu sedla).. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Překvapivě velmi příjemná záležitost, která působí tak trochu civilně a celou dobu jsem si říkal, že takhle nějak by to mohlo ve skutečnosti být. Režie sice má svoje mouchy a tempo film je značně nevyrovnané a aspoň tak od půli filmu zhruba tušíte, jak to celé dopadne. Hodně to ale zachraňují herci. Adam Brody je sympaťák a talentovaná Kristen Stewart má před sebou jistě slibnou budoucnost. Největším překvapením je ale výkon Meg Ryan, která se od svých romanťáren konečně přesunula trochu někam jinam a tady hraje opravdu výborně. 70% ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Sympatická a příjemná komedie bez výrazného klišé a přehrávání. Mladí herci pod taktovkou staré ligy v podobě stále hezké Meg Ryan. Adam Brody je prostě vtipálek po všech stranách a Kristen Steward roste do krásy. Na hodinky jsem se podíval pouze jedno, a to asi deset minut před koncem s přáním, aby to bylo ještě delší. Spokojenost! ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděla už někdy před lety, nedávno jsem koukala, že už jsem ho hodnotila, ale vůbec jsem si nepamatovala, o čem byl, stáhla jsem ho teda znova, před hodinou jsem ho dokoukala a už si ho zase skoro vůbec nevybavuju. Nudná vztahovka, v níž se všichni (Brody především) tváří, jak kdyby měli ten nejhorší život na světě. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Přemýšlela jsem 3* nebo 4*. Nakonec jsem zvolila druhou možnost, protože to podle mě mělo poměrně silný příběh, na Adama Broodyho se dobře dívalo. A Meg Ryan a Kristen Stewart mám ráda. Byli tam scény, u kterých jsem se trochu nudila, ale v celku se mi to líbilo. Ale označení romantická komedie mi na to naprosto nesedí. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Čudujem sa, že tento snímok má ako žánrové zaradenie uvedenú komédiu, pretože to komédia nebola ani náhodou. Skôr len romantická dráma, ktorá však nešla moc do hĺbky a dosť často aj nudila. Ponúkla však jednu peknú a dôležitú myšlienku na zamyslenie - niekedy si ani neuvedomujeme, ako dôležití môžu byť aj tí, ktorí vstúpia do nášho života iba na chvíľu. Oplatí sa aspoň zamyslieť nad tým, čo nám hovoria. 60/100 ()

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele

Poctivy pribeh ze zivota (vic drama, nez romanticka komedie), ktery ma vsechno, co ma mit... je pravdivy, dojemny, nenuceny, ma inteligentni dialogy, emoce a oplyva skvelymi hereckymi vykony. Adam Brody coby roztomily romantik, ktery umi naslouchat a vzdycky vi, co rict, aby pomohl... pricemz to funguje obousmerne, coz je na zivote fajn. Meg (a jeji prifoukle rty) mi az tak nesedla, ale Kristen tenhle nedostatek vyvazila. Navic moc prijemna hudba... zkratka dobra prace! Btw., dabing je dost priserny, takze doporucuju original. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Trochu víc než obyčejná romantická komedie, která trochu naťukává rodiné vztahy (nejde o žádný psychologický těžkopádný film, vše je podáno odlehčeně). Sice ani tady nechybí stokrát otřepané a trochu laciné scény, ale oslovilo mě to - nevím čím, jen vím, že mám po zkouknutí dobrý pocit. Taky jsou moc rád, že tu Meg nebyla tak neskutečně zmalovaná jako o rok později v My Mom's New Boyfriend; tady vypadá zhruba tak, jak ji asi každý zná. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Trochu se stydím za to, jak snadno mě tento vpravdě jednoduchý a prvoplánově napsaný cajdák získal na svou stranu, přičemž velkou zásluhu na tom mají kvalitní herci v čele s nadějným Adamem Brodym, fajn soundtrack a celková atmosféra. Tentokrát jsem se přes slabší scénář tomu sentimentu úplně neubránil. 60% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Zase ma skoro dostali. Znova si mysleli, že keď dajú na konci nejakú dojákovú bombu, v tomto prípade INXS a Beautiful girl, tak uverím, že sa mi film páčil a že je lepší, ako v skutočnosti je. Lenže to by tam nesmeli byť scény typu chčije, žena stojí pred dverami a čaká, kedy chlap vyjde von, obíme ju a pobozká, alebo múdre reči smerované mladšej generácii spod periny na lôžku v nemocnici. Film na mňa pôsobil dojmom, akoby sa tvorcovia O.C. rozhodli natočiť niečo ako romantickú nezávislú drámu a zobrali si k tomu jednu hviezdu zo seriálu. Potenciál tu bol, možno mnohých divákov film dojme, u mňa to bohužiaľ nezafungovalo. ()

meave 

všechny recenze uživatele

Príbeh mladého Cartera, ktorý vnáša miestami až starecký náhľad do problémov malomestskej rodinky, by možno nebol vôbec zlý, keby sa ho niekto nerozhodol nadabovať. Asi by stále ostal klišoidný a nie celkom uveriteľný, ale istotne by bol pozerateľný. Meg Ryan mám stále rada aj s jej neverbálnym prejavom a ani ostatní to až tak nezbabrali. Ale ten dabing... odradil ma aj od originálu. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Příjemně civilní vztahové drama s reálnými vztahy, přirozenými reakcemi a sympaticky nehollywoodským zakončením, které nechává otevřené téměř všechny rozehrané vztahy. Jako by nám filmaři pouze na chvíli otevřeli okno a nechali nahlédnout do několika obyčejných životů i když přes tradiční mainstreamovou filmovou optiku. Občas nějaké to klišé a trocha sentimentu nerušila a byly vlastně taky tak trochu ze života. Po dlouhé době potěšila neokázalá Meg Ryan jako úplně obyčejná máma, a také Olympia Dudakis ve střídmě střižené roli babičky. ()

Reklama

Reklama