Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Antikrist v těle Damiena Thorna je nyní na vrcholu sil a poznání a dychtí po vládě nad světem. Jeho jedinými nepřáteli je sedm mnichů, kteří se zasvětili Damienovu zničení a kteří mají posvátné meče ukované pouze k tomuto účelu. Damien je po nečekané sebevraždě velvyslance jmenován do jeho funkce. Na recepci velvyslanectví se seznámí s novinářkou Kate Reynoldsovou a později i s jejím dvanáctiletým synem Petrem. Ty zcela ovládne Kate se stane jeho milenkou a Peter apoštolem, kterého využívá při systematickém vyvražďování novorozených chlapců věří totiž, že na zem přišel znovu Kristus, a chce se ho tak zbavit. Mniši Damiena pronásledují - zvítězí dobro, nebo zlo? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (94)

UncleG 

všechny recenze uživatele

Po třech dílech si tvůrci řekli "Damiáne, dost! Přišel čas, abys i ty dostal na budku." Konečně se na scéně měl objevit borec těžkýko kalibru, co s každým záporákem zamává. Inu přemýšleli a dumali, koho by proti panu Thornovi do lítého souboje nasadili... A protože Chuck Norris zrovna nebral telefóny, postavili proti ďáblovi... (teď se podržte)... mimino! A to je celý. Bohužel poněkud pozapomněli na několik důležitých věcí. Například, že mimino přece jen není zrovna dramatický terno. A tak je ten Omen 3 tak nějak úplně o ničem... Navíc se závěrem, který se nedá popsat jinak než "velký zklamání". Ještě osobní akademická poznámka na konec: A taky jsem čekal, že toho hnusnýho černýho čokla konečně zastřelej, vyhoděj z vrtulníku a dole ho 666krát přejede parní válec. ...No jak říkám...Zklamáááání. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Čo nedokázali rodičia so synom, zostalo na žene v prevrátenej verzií "Kam čert nemôže, pošle ženskú!" Snažil som sa s týmto filmom asi tak, ako Sam Neill - obaja sme to síce zdárne dotiahli do konca, ale bola to drina. Nenápaditosť OMEN-ovskej série tu už doslova drása nervy, pričom príbeh je stále dostatočne nosný, ba čo, ešte omnoho viac - Damien by sa tu mohol rozbehnúť na plné gule a rozpútať popri tom pestovaní zeleniny aj poriadnu krvavú apokalypsu. Ale on si bude iba žbrblať tie svoje satanské modlitbičky a nahodený v kvádre mudrovať o svetových problémoch! Celé je to nielenže strašne sprosté a patetické, ale navyše je to ešte aj hrozná nuda.. Konečne sme sa dozvedeli, kto to vlastne je Damien Thorn - či je Satanom, alebo je Satan v ňom - a je to ešte inak - a aj to je na škodu. A mnísi, čo majú zachrániť svet, to 7-členné Božie komando, sa chovajú ako nemotorní idioti z grotesky, asi z toho kláštora ešte nikdy v živote nevyliezli! Našťastie im prichádza posila a Luciferov služobník sa musí začať obracať - nielen jeho lovia, aj on musí začať - na svet prichádza nový Spasiteľ! Lenže ani z toho sa nevyťaží nijaké napätie a jediné, čo je tu strašidelné, je Goldsmithova hudba. Nie 1. časť, ale 2. a 3. by potrebovali nejaký poriadne rozmáchly a scenáristicky dotiahnutý remake! ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Ani příběh trojky není špatně vymyšlen, zdárně rozvádí své téma i uzavírá trilogii, nicméně se ošidně pohybuje na hraně ambiciózního křesťanského přesahu a béčkové žánrovosti (již podtrhuje i nepříliš zdařilá realizace nadpřirozených likvidací). Prorokovaný "druhý příchod" nazaretského spasitele ovšem dovádí našeho elegantního antikrista (v podání zlověstného Sama Neilla) k činům, ze kterých mrazí (vraždění novorozeňat). ()

pravdovravny 

všechny recenze uživatele

Tak Sam Neill asi nebol príliš šťastná voľba, hrá výborne, veríte mu , že je synom Pána temnôt, ale jeho výraz tváre je príliš sladký na takéhoto maniaka! Opäť sa vsadilo na riešenie politickej scény, dostáva opäť veľký priestor, čo zabíja akú takú atmosféru tohto filmu. Koniec filmu bol expresne rýchly a pre mňa dosť odfláknutý. ()

Falcor 

všechny recenze uživatele

Trochu lepší než Omen dvojka, (mrkni, co jsem psal o 1 a 2, ale samozřejmě jenom tehdy, pokud chceš a máš rád/a dobré komentáře..ehm.. nemohu Tě do ničeho nutit, že?... dělej jen to, co Ty chceš, jak by radil i třeba Szandor La Vey v jeho Satanské bibli... - no, to já jen, kdybys měl/a nutkání se trochu více angažovat, tak ať víš, kde se dočíst trochu skutečných "satanistických" žvástů pro veřejnost) ale to jen díky představiteli hlavní role. Jinak slabé. Tak, to by asi tak bylo.... o filmu.... vše. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení filmu probíhalo ve Velké Británii (Cornwall, Ripon, Hertfordshire, Northumberland, Yorkshire, Londýn) a v USA (Washington a Wisconsin) v květnu 1980. (GASTON73)

Reklama

Reklama