Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Antikrist v těle Damiena Thorna je nyní na vrcholu sil a poznání a dychtí po vládě nad světem. Jeho jedinými nepřáteli je sedm mnichů, kteří se zasvětili Damienovu zničení a kteří mají posvátné meče ukované pouze k tomuto účelu. Damien je po nečekané sebevraždě velvyslance jmenován do jeho funkce. Na recepci velvyslanectví se seznámí s novinářkou Kate Reynoldsovou a později i s jejím dvanáctiletým synem Petrem. Ty zcela ovládne Kate se stane jeho milenkou a Peter apoštolem, kterého využívá při systematickém vyvražďování novorozených chlapců věří totiž, že na zem přišel znovu Kristus, a chce se ho tak zbavit. Mniši Damiena pronásledují - zvítězí dobro, nebo zlo? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (94)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Ambiciózne. No aj keď neide rovnakou sebavykrádajúcou cestou ako druhý Omen, v konečnom dôsledku je to ešte horšie. Scenár je spŕška nezmyslov a skôr pôsobí ako dráma ako horor. No vrcholom je casting. Väčšina zúčastnených katastrofálne prehráva svoje role a na ich čele je nevhodne vybratý Sam Neill, ktorý sa nespráva, netvári a už vôbec nevyzerá ako Damien Thorn. Ten stihol v priebehu piatich rokov od nakrútenia prvého filmu zostarnúť o skoro 30 rokov a klesnúť skoro na samé dno. Na dno nudy. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Škoda. Jde tu o nejslabší (tu úděsnou IV,neberu vůbec v potaz) závěr.kapitolu trilogie,jejíž první 2 díly jsou dodnes nepřekonané. Samu Neillovi rozhodně víc sedí Carpenter čí Event Horizon,než jeho až příliš modelový (rozuměj,jako model z magazínu o pánských oblecích) bubu satanův(?) synátor,který opět dojel na to samé,na co už jeho předchůdci i následovníci...na ženskou. Ovšem,v tomto př.,je tak nechutně slizounský,že mu to fakt přeju. Protože,jeho 5letá a 12letá verze se mu může jen z dálky pošklebovat. Je to vážně škoda,neb i zde (opět i díky výborné Goldsmithově hudbě,který ani na po3. nezklamal),je dost scén (dle mého takových 50% filmu),která stojí za to a vůbec celá zákl.kostra tzv.příběhová,není vůbec špatná. Jen by ti církevní služebníci,mohli být méně nešikovní při pokusech o likvidaci naší spásy.:) ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Dějově důstojné završení trilogie, i když je asi na místě otázka, zda vůbec byla trilogie třeba, jelikož jednoznačně kraluje první díl. Zpětně se to kecá, že by byla mnohem lepší dějová tečka hned v prvním dílu, no scénáristé se s dalšíma dvěma evidentně dost prali, z čehož taky vyplývá výsledná (ne)kvalita a taky ve všech dílech přítomná, vtipná relace na americkou politiku prezidentem konče. Sam Neill dělá co může, no dospělej Damien Thorn už prostě není to, co by divák očkával. 60% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Omen" je najsilnejšia okultno-horrorová séria. Včera som si po rokoch pripomenul druhú časť a dnes som si premierovo pozrel tretie pokračovanie. Možem len banovať, že som sa ku nemu dostal až teraz. Pretože "Posledné stretnutie" je veľmi dobre natočený film. Damien Thorn dospel. Stal sa z neho dravý politik, najmladší americký veľvyslanec vo Veľkej Británii. Antikrist vstúpil do veľkého sveta mocných. Jeho poslanie sa blíži ku cieľu. Satanská trilógia sa uzatvára. Sam Neill je v titulnej úlohe výborný. Lepšie hrať som ho ešte nevidel. Réžia a kamera na profesionálnej úrovni. Pod soundtrackom je znova podpísaný jedinečný Jerry Goldsmith. Takže ja som nadmieru spokojný. **** ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Třetí "Omen" je pro mě zklamáním a nezachránil to ani jeden z mých oblíbených herců - Sam Neill. Film vzbuzuje spíše nudu než strach, Damien je akorát slizký kariérista a jeho postava ani tak neděsí, jako opruzuje. Jeho oponenti mi zcela vyletěli z paměti, souboj dobra se zlem mi byl tentokrát ukraden (no, svého psa jsem chtěla pojmenovat Damien, takže antikrist měl asi přece jen vyhrát:-)). Škoda, ráda bych viděla důstojnější završení výborného "Omen" a velmi slušného "Omen 2". 40% ()

Galerie (38)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení filmu probíhalo ve Velké Británii (Cornwall, Ripon, Hertfordshire, Northumberland, Yorkshire, Londýn) a v USA (Washington a Wisconsin) v květnu 1980. (GASTON73)

Reklama

Reklama