Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví příběh zprvu zcela nenápadného mladého muže Oskara (Kryštof Hádek), který se v podstatě ničím nevymyká svému okolí – má rád počítače a kamarádku své sestry, dívku Lucii. Tu ovšem jenom zbožně pozoruje dalekohledem z okna na půdě. Jinak podstupuje všechno jako každý jiný běžný student, utkává se se svým profesorem (ve filmu se jmenuje Smrtka a neodolatelně ho hraje Petr Čtvrtníček), má problémy s vlastní sestrou a s rodiči. Oskar má kamaráda Filipa, který se přece jenom o něco víc vyzná. Po jednom z večírků se hrdina rozhodne radikálně změnit svůj životní styl. Koupí si nové oblečení, chodí do fit centra, svých znalostí v oblasti počítačů využívá k různým podnikatelským aktivitám. Díky nim se seznamuje s mnoha atraktivními ženami, které okouzluje víc, než jako počítačový "expert", svým mládím a nezkušeností... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (245)

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu jsem spolupracoval a tak jsem byl zvědavý, jak finální verze bude vypadat. Na natáčení jsme byli neustále pod vlivem smíchu (většinou díky Čtvrtníčkovi). Ale když jsem seděl v kině, nikdo se nesmál. Teda kromě mně a dvou bývalých spolužáků (SOU telekomunikační, kde studoval i režisér tohoto filmu Karel Coma). Já se smál po většinu času a za to njespíš mohli humorné vzpomínky. Moji dva přátelé se smáli jen některým částem. Konkrétně parodii na naší školu a učitele. Celý sál, tedy 30 lidí se smál pouze u jedné scény (omlouvám se, ale nemůžu si vzpomenou která to byla - tuším, že scény se semaforem). Po kamerové stránce se mi film velice líbil. Většinou statická kamera s barevným nádechem ohnivých barev. Kryštof Hádek byl velice príma jak na natáčení, po natáčení a ve filmu. O ostatních to nelze říct. No a na závěr můžu dodat, že je škoda, že vystříhal pár záběrů, které by film možná o trošku více spestřili. Ale to nemůžu říct na 100%. ()

stration odpad!

všechny recenze uživatele

Toto veledílo nám bylo puštěno v autobuse po cestě z termálů. Dobrovolně bych do toho nikdy nešel. A teď už vím proč. Je to naprosto příšerný. Pomatený slepenec nic neříkajících anekdot, které nejsou ani vtipné, ani vypointované, ani nic. Prostě jedna veliká křeč, která popisuje sexuální apetit všech možných ženštin, které se, pro mě z neznámých příčin, zblázní do mladého floutka, který jim opravuje počítače a mimo to si s nimi vrzne. Celé jsem to asi nějak nepochopil, protože film nemá v podstatě žádné zakončení, hlavní "hrdina" (ještě celkem přijatelný Hádek) toho má prostě už dost a utíká ulicí pryč. To je vše. Škoda některých celkem profesionálních složek filmu (např. hudba), protože jinak je to prostě k nepřežití. Úplně zbytečný film, který fakt nedoporučuju. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Film jsem sice viděl na několikrát, ale za to může pozdní hodina jeho vysílání. Překvapuje mě na český "netroškovský" film nezvykle nízké hodnocení, ale pravdou je, že se tak jako tak nejedná o nějak výjimečné dílo. Nicméně Kryštofu Hádkovi a především Petru Čtvrtníčkovi to ve filmu sluší a mnohé scény jsou opravdu vtipné. FIlm jako celek je sice podprůměr, ale ne až tak hrozný, jak snad podle zdejšího hodnocení vypadá. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že je film natočený docela dost amatérsky.Každopádně to ale nemění nic na tom, že jsem se opravdu skvěle bavila. Některým hláškám a scénám se dokážu smát ještě několik minut potom ... Kryštof si zde vystřihl další perfektní roli, která se k němu naprosto dokonale hodí. Je sice pravda, že u některých jeho "kolegů" bylo opravdu poznat, že nejsou herci, ale ani to mě vůbec nevadilo. Námět filmu se mě celkově líbil a zpracovaný byl taky dobře. Scénář taky trošku pokulhával, ale jak už jsem psala, já jsem se u sledování bavila, a proto úplně s klidem nějaké ty nedostatky přehlédnu ... Sice bych asi normálně hodnotila čtyřma hvězdičkama, ale protože si myslím, že Experti mají rozhodně navíc než na ubohých 26%, hodnotím všema pěti ... ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Scénky z chlapeckého života. Hm. Tváří se to sice jako nějaký >nezávisláček< , ale je to prolezlé sponzory a skrytou reklamou. Ukecané pitvoření zvláště starších protagonistů v rolích jakýchsi figurek téhle nesourodé křeče skeče zbytečně kazí i poslední zbytky jisté vtipnosti a zůstává již jen pachuť z pocitu další zcela promarněné šance na téma >nový mladý český film< . - - - P.S. Co jsem ovšem vůbec nepochopil je, že tahle formou i obsahem vpodstatě krotká teenagerská komedie se v televizní projekci nakonec uvádí s hvězdičkou, čili jakože mládeži nepřístojná! (?)... ;-) ()

Galerie (59)

Zajímavosti (24)

  • Režisér Karel Coma nesmel vedieť, koľko film stál a ako dopadol ekonomicky a či sa predal potrebný počet DVD, a či sa práva na film predali ďalej. O tom mal údaje iba hlavný producent spoločnosť Whisconti. (Raccoon.city)
  • Ako režisér Karel Coma prezradil základ scenára vznikol v roku 1998. "Měl jsem takové workoholické období, kdy jsem dělal různé joby, abych si přivydělal. Začal jsem dělat na Barrandově v laboratořích, přivydělával si jako programátor, chodil do školy a ještě pomáhal kámošům. Myslel jsem, že se z toho zblázním, protože jsem se prakticky nebyl schopen vyspat. A když jsem měl tohle období za sebou, řekl jsem si, že by to byl docela zajímavý příběh – o člověku, který neumí těm věcem říct: NE! Jenom jsem to obrátil a napadla mě osa příběhu o klukovi, který dělá tyhle práce a najednou se stane něco opačného. Na základě toho jsem začal fabulovat ten příběh. Abychom to dotáhli do výsledné formy, dva roky jsme se scházeli po MacDonaldech a KFC, já jsem přibral třicet kilo." (Raccoon.city)
  • Balkónovú scénu, kde si zahral mini rolu Jiří Bartoška (sused Jirka), natočili na trikrát. Ako sa nechal režisér Karel Coma počuť "Jirka hrál pokaždé jinak, ale pokaždé dokonale. Bylo těžké pak vybrat si ze tří skvělých akcí tu pravou." (Raccoon.city)

Reklama

Reklama