Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Letní road-movie o nekonvenčním dívčím přátelství je nejen studií současných dospívajících dívek, jejich iluzí a představ, ale i cestou za poznáním a sebevědomím... Iška, Karolína a Vendula se po maturitě vydávají na cestu bez cíle, důležité je putování samo. Ačkoliv jsou povahově i vzhledově velmi odlišné, působí jako kompaktní trojice: podobná slova, stejný humor a společná minulost. Problém nastává už před cestou: Iška musí vzít s sebou čtrnáctiletého bratra Vojtu. Obstarat si jídlo a cestovat bez peněz není jednoduché, zpočátku však dobrodružné a zábavné. Postupem času ale dívky zjišťují, že někdy to, za co se neplatí, bývá nejdražší. A že dívčí přátelství se rozpadá, nebo se rozpadlo už dávno a ony to jen nechtěly vidět, jako nechtěly vidět svoje opravdové touhy, přání a trápení. A Vojta? Nechá se vtáhnout do hry plné potlačovaných emocí, nevyřčených slov, výbuchů smíchu a pořád ještě silných citů, které nemají nic společného se selankou holčičího přátelství. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (485)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Babinská a Ušelová si napísali fajn indie scenár, ktorý ale bohvie prečo chceli silou mocou natiahnuť cez 90 minút , asi aby mali ľudia pocit, že film stojí za plné vstupné v kine. Pusinky sa tak občas tiahnu, tápajú, ako 70 minútová jednohubka mohli mať väčší drajv a naliehavosť. Pôsobí to trochu dojmom kvalitnejšieho študentského filmu, na čom nie je samozrejme nič zlé, ale v podstate v rámci žánru, ak by sme porovnávali s celosvetovou tvorbou tohto typu, tak by nám asi vyšiel čistý priemer. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tak vám nevím. Ten film prostě pohřbívají charakterně debilní dialogy postav. Vztahy mezi nimi jsou často jako na houpačce a divák ani moc netuší proč se tak děje. Prakticky film vyšumí NIKAM a je téměř o NIČEM. Není zde postava, která by měla hlavu a patu. Film zachraňuje Muchowova hudba. Jinak by to byla opravdová bída. Možná mi časem dojde čeho jsem byl svědkem. Bohužel teď sem na to nepřišel. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

No doprdele, co tohle melo kurva bejt? O vetsine soucasnejch ceskejch filmu se da rict, ze jsou o nicem, coz v podstate znamena, ze se resi naky vztahy, jenze tenhle film dava slovu o nicem naprosto jinej rozmer. Jakoby tvurci nemeli absolutne o cem vypravet, tak nechali tri vysoce nesympaticky a naprosto desny kravy poflakovat se furt na stejnym miste a vest radoby zajimavy kecy a resit radoby dulezity problemy. Fakt nevim, za co film pochvalit a nebo proc vlastne davam ty dve hvezdicky, asi proto, ze sem se vylozene nenudil, i kdyz je to s podivem. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Budiž přínosem tohoto filmu mimo jiné to, že jsem se konečně dokázala rozhodnout a přikláním se k tomu typu světonázoru, že Shadwell je pitomec. --- Jinak nevím proč, ale film jsem si tak nějak zařadila jako druhou polovinu Vorlova Gymplu. Nezávislý snímek o dospívajících, se zjevnými uměleckými ambicemi, na první pohled mylně interpretovaný jako komerční týnejdžerská komedie, hledání sebe sama v době, kdy člověk ještě prd ví. A stejně jako Gymplu se ani Pusinkám bohužel nepodařilo doklusat až na konec cesty. Gympl vyprávěl klučičím způsobem o klucích, Pusinky zase holčičím způsobem o holkách, co jenom nechápu, proč to musí znamenat, že se zase u holek daleko víc brečí. Oba filmy i trpí stejnými problémy; jako u Vorla zaváněly oproti propracovaným klukům dívčí figury ze všeho nejvíc šablonou, tak Babinská zase opomíjí nějak vyplastikovat muže, oproti tomu zase dělá z bezradných holek někoho div ne následováníhodného a utápí se na tolik v nevyjádřitelnosti dívčího nitra, až člověk má pocit, že v tom slavném nitru stejně nic není. Ve srovnání dojmů, které ve mně dotyčné snímky zanechaly, se vysoce tyčí Graffiti epos a teprve až za ním klopýtají tyhle dívky, které já nikdy nemůžu pochopit, protože to mám taky k ženskosti daleko jako čarodějnice k přechodu pro chodce na třímetrovém koštěti. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Říká se: O kom se mluvívá- nedaleko bývá! Karin Babinská promluvila a svým názorem vyvolala v zaprděné české kinematografii rozruch. Ať už v dobrém nebo špatném slova smyslu. Nebála se a právě proto si zasluhuje obdiv. Její vyprávění není plynulé, je roztřesené, chaotické, jako životy tří holek po maturitě, které dostanou od jednoho prázdninového výletu za penězi tu nejvyšší lekci. Obrovskou výhodou Pusinek je to, že se vám po konci filmu nebudou zas až tak líbit. Normální film bla bla napadá vás- druhý den o nich přemýšlíte zas a znova, chcete to pochopit. Vědět o nich všechno až se všechno to vaše přemýšlivé mučení dostane do úrovně nadpozemského krásna, který je fakt bombastický. Dlouho jsem zvažoval, přeci jen nějaká ta překotnost působí rušivě, ale už jen ten herecký výkon Sandry Novákové, která pro mě byla v Ordinaci neskutečným semínkem zla, si zaslouží tu pátou*. Její herecký pokrok je neuvěřitelný! Poesáku! ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Trenér, který na začátku učí thaibox, je Viktor Petrlík, který má v reálu opravdu školu Thajského boxu Lannagym. (Leachim_)
  • Postava, kterou hraje Sandra Nováková, je ve filmu přesně o sedm let mladší než ve skutečnosti. Sandra se narodila 15.4.1982 a Karolína se podle cestovního pasu narodila 15.4.1989. (Kulmon)

Související novinky

Fresh Film Fest 2007 (22.-26.8.)

Fresh Film Fest 2007 (22.-26.8.)

15.06.2007

Na nezájem o mladé a začínající filmaře si v poslední době nemůže nikdo stěžovat. Před pár měsíci proběhl na stanici Nova filmový maratón studentských snímků, Noc filmových nadějí, a v pondělí 4.6.… (více)

Reklama

Reklama