Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Letní road-movie o nekonvenčním dívčím přátelství je nejen studií současných dospívajících dívek, jejich iluzí a představ, ale i cestou za poznáním a sebevědomím... Iška, Karolína a Vendula se po maturitě vydávají na cestu bez cíle, důležité je putování samo. Ačkoliv jsou povahově i vzhledově velmi odlišné, působí jako kompaktní trojice: podobná slova, stejný humor a společná minulost. Problém nastává už před cestou: Iška musí vzít s sebou čtrnáctiletého bratra Vojtu. Obstarat si jídlo a cestovat bez peněz není jednoduché, zpočátku však dobrodružné a zábavné. Postupem času ale dívky zjišťují, že někdy to, za co se neplatí, bývá nejdražší. A že dívčí přátelství se rozpadá, nebo se rozpadlo už dávno a ony to jen nechtěly vidět, jako nechtěly vidět svoje opravdové touhy, přání a trápení. A Vojta? Nechá se vtáhnout do hry plné potlačovaných emocí, nevyřčených slov, výbuchů smíchu a pořád ještě silných citů, které nemají nic společného se selankou holčičího přátelství. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (484)

Jordan 

všechny recenze uživatele

tri kamarátky, ktoré skončili strednú školu a majú pred sebou posledné letné prázdniny, sa rozhodnú stráviť leto spolu prácou v Holandsku - znie to ako česká tínejdž komédia, znie to ako prázdninová letná road movie tínejdž komédia, čo môže zavádzať, pretože AJ KEĎ to má prvky road movie, prvky letného filmu a prvky tínejdž komédie, je to veľmi dobre urobená, vybudovaná a ZAHRANÁ dráma - a pomerne citlivá; téma dievčenského priateľstva v čase dospievania - to je SAKRA zložitá téma, ktorá poskytuje naozaj veľa háklivých nástrah, ale ak sa urobí citlivo - a to je vďakabohu tento prípad - vypáli to nad očakávania dobre! Pripomínalo mi to trochu anglický snímok "My Summer Of Love" a veľmi ma to prekvapilo (príjemne); ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Sebevědomá koketa, tlustá zakomplexovaná kr*va a lesba se sebevražednými sklony. Lituju, ale nedokážu se sžít s někým, kdo se mi charakterově hnusí, takže tenhle film opravdu není pro mě. Vzala jsem si z něj jen to, že je o třech mladých nánách, které si myslí, že jim patří svět, a přitom větší loserky aby člověk pohledal. ()

Reklama

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Říká se: O kom se mluvívá- nedaleko bývá! Karin Babinská promluvila a svým názorem vyvolala v zaprděné české kinematografii rozruch. Ať už v dobrém nebo špatném slova smyslu. Nebála se a právě proto si zasluhuje obdiv. Její vyprávění není plynulé, je roztřesené, chaotické, jako životy tří holek po maturitě, které dostanou od jednoho prázdninového výletu za penězi tu nejvyšší lekci. Obrovskou výhodou Pusinek je to, že se vám po konci filmu nebudou zas až tak líbit. Normální film bla bla napadá vás- druhý den o nich přemýšlíte zas a znova, chcete to pochopit. Vědět o nich všechno až se všechno to vaše přemýšlivé mučení dostane do úrovně nadpozemského krásna, který je fakt bombastický. Dlouho jsem zvažoval, přeci jen nějaká ta překotnost působí rušivě, ale už jen ten herecký výkon Sandry Novákové, která pro mě byla v Ordinaci neskutečným semínkem zla, si zaslouží tu pátou*. Její herecký pokrok je neuvěřitelný! Poesáku! ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Jsem rád za to, že i u nás mohou vzniknout filmy, které se tváří jako teenagerovské, ale v nichž tvůrci přistpují ke svým postavám s porozuměním a se zájmem o nich vyprávět. To ale ještě neznamená, že z toho budu skákat metr dvacet vysoko, když něco takového v severských zemích vzniká bez větších problémů (Fucking amal, Tommyho peklo, Šup sem, šup tam). Pusinky jsou uvěřitelným filmem o mladých a výtečně obsazených holkách, který bohužel dojíždí na schématičnost (skutečně je nutné mít v podobných filmech vždy to "znásilnění"?) či klišé (skutečně je nutné mít v podobných filmech vždy neheterosexuální postavu, která má sklony k sebevraždě?). A taky na to, že ač jsem chlap, který prožíval jinak ženský film Tajnosti, vyobrazení mužů v Pusinkách mě dost otrávilo svou černobílostí a "feminskostí" (nenajdete tu někoho, kdo by nebyl úplný hajzl nebo úplný budižkničemu). Výtečná kamera, dobře vystižený slang dnešní mládeže (s menšími zakolísáními) a několik opravdu působivých scén ("znásilnění", "cvičení"...) táhnou film do nadprůměru, ale rozpačitý závěr, který spíš vyšumí a značně nevyrovnané vyprávění ho tam zase vrátí. 70% ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

"Jsem nic, nemám nic a nepotřebuju si k sobě pustit dalšího, co ze mě udělá dvakrát nic.... Co je to za příměry? Nikdo nemáme nic, nikdo nejsme nic.... Tak proč si ty svoje nic zapisuješ? ...Třeba právě proto". Klobouk dolů před Karin Bábinskou, která si to mohla namířit s Pusinkama horem pádem do jůes koláče a ... neskončila tam. Její holčičky hledají a netuší CO a jejich herecké představitelky ten zmatek v orgánech perfektně zvládly. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení se dvakrát odložilo, protože film nebyl finančně zajištěný. [Zdroj: magazin.aktualne.cz] (SONY_)
  • Hlavní herečky byly vybrány po třech letech hledání a po tuto dobu se na castinzích prostřídalo asi 700 uchazeček. (Amplifier)

Související novinky

Fresh Film Fest 2007 (22.-26.8.)

Fresh Film Fest 2007 (22.-26.8.)

15.06.2007

Na nezájem o mladé a začínající filmaře si v poslední době nemůže nikdo stěžovat. Před pár měsíci proběhl na stanici Nova filmový maratón studentských snímků, Noc filmových nadějí, a v pondělí 4.6.… (více)

Reklama

Reklama