Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Letní road-movie o nekonvenčním dívčím přátelství je nejen studií současných dospívajících dívek, jejich iluzí a představ, ale i cestou za poznáním a sebevědomím... Iška, Karolína a Vendula se po maturitě vydávají na cestu bez cíle, důležité je putování samo. Ačkoliv jsou povahově i vzhledově velmi odlišné, působí jako kompaktní trojice: podobná slova, stejný humor a společná minulost. Problém nastává už před cestou: Iška musí vzít s sebou čtrnáctiletého bratra Vojtu. Obstarat si jídlo a cestovat bez peněz není jednoduché, zpočátku však dobrodružné a zábavné. Postupem času ale dívky zjišťují, že někdy to, za co se neplatí, bývá nejdražší. A že dívčí přátelství se rozpadá, nebo se rozpadlo už dávno a ony to jen nechtěly vidět, jako nechtěly vidět svoje opravdové touhy, přání a trápení. A Vojta? Nechá se vtáhnout do hry plné potlačovaných emocí, nevyřčených slov, výbuchů smíchu a pořád ještě silných citů, které nemají nic společného se selankou holčičího přátelství. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (485)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,že si trochu užijem, když jsou to naše poslední prázdniny. Že se popovezem, zapaříme“..... Sonda do životů a duší ,,náctiletých“ holek, plná živočišných scén a hledání sama sebe v perfektním podání tří holek, které to snad ani nehrály, za což patří K. Babinské poklona. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Nevím, kde chytnu svalovou slabost. 2.) Jsem vášnivým pozorovatelem Vrbaře čtyřtečnýho a koz mladých holek. 3.) Chci se stát zoufalým vytrvalcem. PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

tri kamarátky, ktoré skončili strednú školu a majú pred sebou posledné letné prázdniny, sa rozhodnú stráviť leto spolu prácou v Holandsku - znie to ako česká tínejdž komédia, znie to ako prázdninová letná road movie tínejdž komédia, čo môže zavádzať, pretože AJ KEĎ to má prvky road movie, prvky letného filmu a prvky tínejdž komédie, je to veľmi dobre urobená, vybudovaná a ZAHRANÁ dráma - a pomerne citlivá; téma dievčenského priateľstva v čase dospievania - to je SAKRA zložitá téma, ktorá poskytuje naozaj veľa háklivých nástrah, ale ak sa urobí citlivo - a to je vďakabohu tento prípad - vypáli to nad očakávania dobre! Pripomínalo mi to trochu anglický snímok "My Summer Of Love" a veľmi ma to prekvapilo (príjemne); ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Babinská a Ušelová si napísali fajn indie scenár, ktorý ale bohvie prečo chceli silou mocou natiahnuť cez 90 minút , asi aby mali ľudia pocit, že film stojí za plné vstupné v kine. Pusinky sa tak občas tiahnu, tápajú, ako 70 minútová jednohubka mohli mať väčší drajv a naliehavosť. Pôsobí to trochu dojmom kvalitnejšieho študentského filmu, na čom nie je samozrejme nič zlé, ale v podstate v rámci žánru, ak by sme porovnávali s celosvetovou tvorbou tohto typu, tak by nám asi vyšiel čistý priemer. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Fakt, že je tenhle film házen do jednoho pytle se všema snowborďákama, rafťákama, expertama a panicema je sám o sobě tragický. Fakt, že jeho návštěvnost tak tak přesáhla hranici 30 000 rovněž. Co nebo spíš kdo za to může? Pro mě byly Pusinky hodně slušný filmový zážitek, s kvalitním scénářem ze života, odpovídající, režií a zajímavými hereckými výkony. Ani náhodou se tady nedá mluvit o teenagerské komedii (což ale nevylučuje podařené komické momenty), naopak, jde o slušnou psychologickou sondu do života dospívajících holek. Života, jenž je minimálně stejně svízelný a tragický, jako opojný a krásný. Na mém vysokém hodnocení má velký podíl taky opravdu přesně sednoucí hudba. 70% ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Tak to pardon, ale tohle mají být holky po maturitě? Spíše mi přišlo, že jim je tak 15 a mají po základce. Jejich chování bylo vážně na pěst a ne jednou. Herecké obsazení také není nic extra, zachraňuje to pouze Sandra Nováková, na kterou je jako na jedinou hezký pohled. Čekala jsem to mnohem lepší. A ta kamera? No otřesné. Celé bych to zasadila tak o 100 let zpátky a ne do roku 2007. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení se dvakrát odložilo, protože film nebyl finančně zajištěný. [Zdroj: magazin.aktualne.cz] (SONY_)
  • Diskotéka byla filmována v Mostě v Manhatanu, dřívější Jaltě. V Mostě se filmovaly také scény z nádraží. Dále se natáčelo v Žatci, Vroutku, Plzni a u Nechranické přehrady. (ČSFD)

Související novinky

Fresh Film Fest 2007 (22.-26.8.)

Fresh Film Fest 2007 (22.-26.8.)

15.06.2007

Na nezájem o mladé a začínající filmaře si v poslední době nemůže nikdo stěžovat. Před pár měsíci proběhl na stanici Nova filmový maratón studentských snímků, Noc filmových nadějí, a v pondělí 4.6.… (více)

Reklama

Reklama