Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Letní road-movie o nekonvenčním dívčím přátelství je nejen studií současných dospívajících dívek, jejich iluzí a představ, ale i cestou za poznáním a sebevědomím... Iška, Karolína a Vendula se po maturitě vydávají na cestu bez cíle, důležité je putování samo. Ačkoliv jsou povahově i vzhledově velmi odlišné, působí jako kompaktní trojice: podobná slova, stejný humor a společná minulost. Problém nastává už před cestou: Iška musí vzít s sebou čtrnáctiletého bratra Vojtu. Obstarat si jídlo a cestovat bez peněz není jednoduché, zpočátku však dobrodružné a zábavné. Postupem času ale dívky zjišťují, že někdy to, za co se neplatí, bývá nejdražší. A že dívčí přátelství se rozpadá, nebo se rozpadlo už dávno a ony to jen nechtěly vidět, jako nechtěly vidět svoje opravdové touhy, přání a trápení. A Vojta? Nechá se vtáhnout do hry plné potlačovaných emocí, nevyřčených slov, výbuchů smíchu a pořád ještě silných citů, které nemají nic společného se selankou holčičího přátelství. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (485)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Tragický je marketingový omyl s klamným názvem filmu, díky němuž jsem se do kina skoro nevypravil. Byl jsem přesvědčen, že jde o další přiblblou teenagerovskou komedii typu Snowboarďáků (napomohla tomu i další mystifikace v médiích, třeba v Reflexu byl článek o tomhle subžánru komedií a byly sem zařazeny i Pusinky). A přitom je to jedna z nejlepších generačních výpovědí v kontextu českého filmu za velmi dlouhou dobu, film o přelomové životní etapě, o hledání - svého místa v životě, svého vlastního já, o nejistotě, o stereotypech vnímání ženského a mužského světa, o konci dětství a počátcích něčeho, čemu se ještě hrdinky bojí říkat dospělost, o ztrátě ideálů, ale i o odpovědnosti za své jednání a uvědomění si tíhy života... Škoda jen zmateného začátku a velmi neumně vytvořené expozice a několika nevěrohodných replik. Jinak byl ale celý snímek plný autentických obrazů, dějových zvratů, psychologicky věrně motivovaného lidského jednání, výborné hudby (standardně vynikající Jan P. Muchow), syrových až naturalistických obrazů a scén (převážně při těch sexuálních mi na mysli vyvstával americký nezávislý Shortbus) a zvláště úžasných hereckých výkonů (hlavně herecký výkon Marie Doležalové mě doslova dostal). Karin Babinská, klobouk dolů! Pusinky jsou pro mě jedno z největších a nejpříjemnějších překvapení, svou otevřeností a odvahou popisovat problémy, kterých se jiní bojí sotva dotknout... ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si koupil nějaký lahváče a pytel popcornu s tim, že se zkusim podívat na tenhle film, po 10-ti minutách to vypnu, zanadávám si, co to je za nehoráznou sračku a potom se po dlouhý době zase podívám na šílenýho Maxe 2, kterýho jsem čirou náhodou včera objevil kompletního na Youtube. Jenže tohle nebyla žádná sračka, kterou jsem očekával. Příběh 3 pipek, který se potulujou sem a tam, občas se ožerou a užijou si spolu nějaký lesbický hrátky, mě překvapivě docela zaujal. Navíc ze Sandry Novákový, kterou jsem dosud znal pouze ze seriálu Bylo nás 5, vyrostla moc pěkná buchta (i když chtělo by to investovat do silikonů) a taky celkem schopná hérečka. Ovšem ty další dvě pipky v hlavních rolích se mi moc nelíbily a sympatický mi taky vůbec nebyly (hlavně ta tlustoprdka byla na vodstřel). Jinak si myslim, že tento debut se Karin Babinský docela podařil a věřim, že třeba časem natočí ještě něco lepšího... update: Asi jsem divnej, ale podruhý mi to přišlo dost debilní, takže jdu s hodnocenim dolu... ()

Reklama

Brygmi 

všechny recenze uživatele

Je léto, 30°C ve stínu, jsem devatenáctiletá holka, mám po maturitě a prožívám své poslední prázdniny před odchodem na vysokou. Na jaký jiný film bych pak měla jít než na Pusinky? Čekala jsem, že mi "sednou do noty" a bohužel... Čekala jsem příliš. Není to rozhodně špatný film, má spoustu důležitých kladů. Třeba naprosto skvělý střih, kameru a moderní hudbu (která ovšem není tak "vtíravá" jako například u Snowborďáků). Velkým plusem je pak i letní atmosféra, spoustu prosluněných obrázků... Jo, občas to působilo docela příjemně a svěže. Škoda, že jen občas. Většinu času jsem bohužel měla pocit, že si tady se mnou někdo hraje a snaží se mě přesvědčit o něčem, co není pravda. Prostě jsem to tomu filmu "nebaštila". Ovšem největší problém vidím v hlavních hrdinkách. Tři lehce hysterické slečny s hrubě načrtnutým charakterem. Neměla jsem se s kým ztotožnit, neměla jsem komu fandit... Kromě toho mi nepřipadalo, že sleduji holky, kterým bude dvacet, ale spíše puberťačky toho nejhoršího kalibru. Nejdospěleji pak mezi nimi pak působil Iščin čtrnáctiletý bratr Vojta... Každopádně - i přes to všechno je to dobrý začátek pro Karin Babinskou. Rozhodně jsem na její další počin zvědavá. ()

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Debutantka Karin Babinská vytřela zrak současným českým režisérům a už se svým prvním filmem atakuje nejlepší polistopadové filmy. A že mě teď z fleku napadá jen Venkovský učitel, který má nad Pusinkami navrch. V pusinkách se totiž konečně dostáváme ze zaběhlých postupů, ne které si čeští filmoví tvůrci tak navykli. Z teenagerského filmu se vyklube realisticky odvyprávěný film, jehož příběh stojí na velmi dobře propracovaných charakterech hlavních hrdinek, jejichž jednání není na rozdíl od jiných filmů do předu vypočítatelné. Konečně se místo sladkobolného kýče, který zaplňuje české filmy, objevuje realisticky a chytře odvyprávěný film, který je rozporuplně přijímaný hlavně proto, že je tak osobitý. Ať se vám to líbí nebo ne, tohle českému filmu chybí. A proto si Pusinky zaslouží neuniknout vaší pozornosti... ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Chuťovo sladké a krehké. Zdanlivo nezávislé a naoko samostatné pusinky si vo filme Karin Bábinskej užívajú svoj trip, v ktorom svoju dočasnú slobodu nedokážu spracovať a použiť účelne. Záujdu do krajností, zažijú príjemné i nepríjemné a v tejto atmosfére sa film aj končí. Pre mňa to bol len obyčajný reálny príbeh o vývojových podnetoch, iskrivých pokusoch a omyloch veku primeraných. Žienky boli herecky uveriteľné. Tento film je lepší priemer a v prvom rade vyžaduje divácku empatiu a chuť pochopiť rozpačitú a premenlivú psychiku násťročných... ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení se dvakrát odložilo, protože film nebyl finančně zajištěný. [Zdroj: magazin.aktualne.cz] (SONY_)
  • Trenér, který na začátku učí thaibox, je Viktor Petrlík, který má v reálu opravdu školu Thajského boxu Lannagym. (Leachim_)

Související novinky

Fresh Film Fest 2007 (22.-26.8.)

Fresh Film Fest 2007 (22.-26.8.)

15.06.2007

Na nezájem o mladé a začínající filmaře si v poslední době nemůže nikdo stěžovat. Před pár měsíci proběhl na stanici Nova filmový maratón studentských snímků, Noc filmových nadějí, a v pondělí 4.6.… (více)

Reklama

Reklama