Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Letní road-movie o nekonvenčním dívčím přátelství je nejen studií současných dospívajících dívek, jejich iluzí a představ, ale i cestou za poznáním a sebevědomím... Iška, Karolína a Vendula se po maturitě vydávají na cestu bez cíle, důležité je putování samo. Ačkoliv jsou povahově i vzhledově velmi odlišné, působí jako kompaktní trojice: podobná slova, stejný humor a společná minulost. Problém nastává už před cestou: Iška musí vzít s sebou čtrnáctiletého bratra Vojtu. Obstarat si jídlo a cestovat bez peněz není jednoduché, zpočátku však dobrodružné a zábavné. Postupem času ale dívky zjišťují, že někdy to, za co se neplatí, bývá nejdražší. A že dívčí přátelství se rozpadá, nebo se rozpadlo už dávno a ony to jen nechtěly vidět, jako nechtěly vidět svoje opravdové touhy, přání a trápení. A Vojta? Nechá se vtáhnout do hry plné potlačovaných emocí, nevyřčených slov, výbuchů smíchu a pořád ještě silných citů, které nemají nic společného se selankou holčičího přátelství. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (485)

Vitex 

všechny recenze uživatele

Víc micáků než v průměrném filmu, co natočí chlap :-D Jinak jsem měl nejdřív pocit, že se režisérka drží koncepce, jejímž hlavním bodem je zfilmovat předlohu bez jediného opravdu filmového postupu - ke konci se ale ona čirá literárnost vyprávění trochu láme do zajímavějších rovin. Celkově nevyrovnaný scénář. Ale taky dost míst, které fungují skvěle. (dalo by se dát i čtyři hvězdičky) ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Tak to pardon, ale tohle mají být holky po maturitě? Spíše mi přišlo, že jim je tak 15 a mají po základce. Jejich chování bylo vážně na pěst a ne jednou. Herecké obsazení také není nic extra, zachraňuje to pouze Sandra Nováková, na kterou je jako na jedinou hezký pohled. Čekala jsem to mnohem lepší. A ta kamera? No otřesné. Celé bych to zasadila tak o 100 let zpátky a ne do roku 2007. ()

Reklama

liskam 

všechny recenze uživatele

Přesto, že film není určen přímo pro pánské publikum, ba spíše naopak. Nemohu než nedat vysoké hodnocení! Protože jsem koukal na parádní a po všech stránkách opravdu profesionální práci. Ano, kdybych byl ožralej, měl jinaj filmovej vkus a nebo byl 15ti letej smrad. Hodnotil bych asi odpadem. Ale jelikož jsem takovej jakej sem, nemohu než hodnotit vysoko! Pokud by měl mít komentář k filmu jen jedno slovo, použil bych slovo "PROZŘENÍ" to mě napadlo jako první a myslím že se moc dobře hodí. Navíc, co mě opravdu mile překvapilo, film se naprosto vymyká českým filmovým standardům. Takže mi nezbývá než Karin Babinské tleskat ve stoje! Hodnotil bych 4 , ale když koukám na hodnocení 53% s chutí mírně nadhodnotím a loupnu 5 hvězd. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 8/10 Efekty 7/10/// +má to ten správný sexy náboj, holky to zahráli přirozeně, celkem příjemná hudba -narazil jsem na pár zvláštních scén, některé mi přišli i přehnané/// Citlivý příběh tří kamarádek, který je citlivě natočen a netradičně na české poměry zrežírován. Není to srovnatelné a ani se nemůže srovnávat s filmy jako Rafťáci a jim podobné. Tohle je jiný film, víc dramatický než komedie, víc ze života a víc o životě. Pusinky jsou hodně dobrým filmovým zážitkem./// Celkem 75%/// ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Sebevědomá koketa, tlustá zakomplexovaná kr*va a lesba se sebevražednými sklony. Lituju, ale nedokážu se sžít s někým, kdo se mi charakterově hnusí, takže tenhle film opravdu není pro mě. Vzala jsem si z něj jen to, že je o třech mladých nánách, které si myslí, že jim patří svět, a přitom větší loserky aby člověk pohledal. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Hlavní herečky byly vybrány po třech letech hledání a po tuto dobu se na castinzích prostřídalo asi 700 uchazeček. (Amplifier)
  • Postava, kterou hraje Sandra Nováková, je ve filmu přesně o sedm let mladší než ve skutečnosti. Sandra se narodila 15.4.1982 a Karolína se podle cestovního pasu narodila 15.4.1989. (Kulmon)
  • Diskotéka byla filmována v Mostě v Manhatanu, dřívější Jaltě. V Mostě se filmovaly také scény z nádraží. Dále se natáčelo v Žatci, Vroutku, Plzni a u Nechranické přehrady. (ČSFD)

Související novinky

Fresh Film Fest 2007 (22.-26.8.)

Fresh Film Fest 2007 (22.-26.8.)

15.06.2007

Na nezájem o mladé a začínající filmaře si v poslední době nemůže nikdo stěžovat. Před pár měsíci proběhl na stanici Nova filmový maratón studentských snímků, Noc filmových nadějí, a v pondělí 4.6.… (více)

Reklama

Reklama