Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Letní road-movie o nekonvenčním dívčím přátelství je nejen studií současných dospívajících dívek, jejich iluzí a představ, ale i cestou za poznáním a sebevědomím... Iška, Karolína a Vendula se po maturitě vydávají na cestu bez cíle, důležité je putování samo. Ačkoliv jsou povahově i vzhledově velmi odlišné, působí jako kompaktní trojice: podobná slova, stejný humor a společná minulost. Problém nastává už před cestou: Iška musí vzít s sebou čtrnáctiletého bratra Vojtu. Obstarat si jídlo a cestovat bez peněz není jednoduché, zpočátku však dobrodružné a zábavné. Postupem času ale dívky zjišťují, že někdy to, za co se neplatí, bývá nejdražší. A že dívčí přátelství se rozpadá, nebo se rozpadlo už dávno a ony to jen nechtěly vidět, jako nechtěly vidět svoje opravdové touhy, přání a trápení. A Vojta? Nechá se vtáhnout do hry plné potlačovaných emocí, nevyřčených slov, výbuchů smíchu a pořád ještě silných citů, které nemají nic společného se selankou holčičího přátelství. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (484)

B!shop 

všechny recenze uživatele

No doprdele, co tohle melo kurva bejt? O vetsine soucasnejch ceskejch filmu se da rict, ze jsou o nicem, coz v podstate znamena, ze se resi naky vztahy, jenze tenhle film dava slovu o nicem naprosto jinej rozmer. Jakoby tvurci nemeli absolutne o cem vypravet, tak nechali tri vysoce nesympaticky a naprosto desny kravy poflakovat se furt na stejnym miste a vest radoby zajimavy kecy a resit radoby dulezity problemy. Fakt nevim, za co film pochvalit a nebo proc vlastne davam ty dve hvezdicky, asi proto, ze sem se vylozene nenudil, i kdyz je to s podivem. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 8/10 Efekty 7/10/// +má to ten správný sexy náboj, holky to zahráli přirozeně, celkem příjemná hudba -narazil jsem na pár zvláštních scén, některé mi přišli i přehnané/// Citlivý příběh tří kamarádek, který je citlivě natočen a netradičně na české poměry zrežírován. Není to srovnatelné a ani se nemůže srovnávat s filmy jako Rafťáci a jim podobné. Tohle je jiný film, víc dramatický než komedie, víc ze života a víc o životě. Pusinky jsou hodně dobrým filmovým zážitkem./// Celkem 75%/// ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Po dlouhý době zas můžu nějakej film titulovat slovem SRAČKA. Tři dylinky jedou do Holandska a nepřetržitě se buď hádaj, nebo brečej. V průběhu filmu se zjistí, že ta zrzavá je lesba a ta bachyně má mindrák, protože jí nikdo nechce. Nic víc se tam nestane. Sledování tohohle filmu na mě působilo úplně nepříjemně. Měl jsem fakt špatnou náladu z toho jak se furt hádaj blééé. Ještě že ta černovlasá byla aspoň pěkná. Jinak by to bylo nekoukatelný. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Dokud budou Češi takoví srabi a budou se bát drsnější témata ukázat naprosto se vším v plné kráse, syrovosti a odpornosti, aby všichni pochopili, jak špatné a odporné jsou, tak nikdy dramata nebudou tolik působivá. Stejně jako filmy o hloupých holkách, co mají své problémy, mě nebaví už pár let, protože nepřinášejí nic nového, tak musím uznat alespoň nějakou snahu nejen režisérce, ale všem zúčastněním. Výsledný pocit z filmu, nějaký vzkaz, prostě nic nešlo mým směrem a bojím se, že na tom takhle nebudu sám. Zahoďte všechnu zábavnost, zahoďte všechnu lež, ukažte krutou pravdu a buďte nemilosrdní, pak třeba podobné filmy budou konečně působivé a silné. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Když mě kámoš poprvé volal a říkal mě "Pojď na Pusinky" řekl jsem mu "Teď podávám daňové přiznání, dělám přehled pro sociální a zdravotní pojíštění za rok 2006, řeším privatizaci baráku a ještě musím makat pro jednoho klienta. Takže poslední co mě zajímá, je koukat se na nějaký puberťačky jak si na kameru vymačkávaj beďary, řešej kde, jak a s kým se vyspěj a jestli jejich tričko nemělo být spíš světle žluté místo tmavě žluté ". Kámoš to nevzdal a za několik dní volá znova " Ty vole v rámci promo akce k filmu Pusinky ti po zakoupení lístku dá každá hosteska u sálu pusinku". Lístky jsem zamluvil do dvou minut !! Jaký bylo ovšem zklamání že před sálem nebyly žádné hostesky natož abych dostal pusinky. Kámoše jsem zahrnul těmi nejhrubšímu nadávkami typu / jsi jak českej politik, lžeš jak Klaus apod. / Sílu mých velmi drsných nadávek, ale zcela zmasakroval samotný film. Nejen, že se nedočkáte ničeho z toho čím jsem napoprvé argumentoval kámošovi proč film nechci vidět, ale vy se dočkáte skvělého příběhu a naprosto reálných postav jejichž vývoj vám bude připadat tak samozřejmý, jako slunce v Chorvatsku. Žadná z hlavních hrdinek není ukázka dokonalosti a přesto a nebo právě proto jsou Vám všechny ty holky strašně sympatické. I když Sandra Nováková alias Karolína mě osobně byla sympatická přeci jen trošičku víc, ale tak to je zase jinej příběh a jinej důvod:). Hlavní představitelky / a představitel / rozehrály herecký koncert srovnatelný snad jen s vynikajícím koncertem Pink Floyd v Praze. Jeden vzkaz pro kluky - až Vás vaše žena, milenka či přítelkyně bude tahat na tenhle film, neváhejte. Skutečně žádná růžová sračka nehrozí !! Karin Babinská by si za svůj režisérský výkon nezasloužila pusinku, ale pusinky !! Původně jsem chtěl dát čtyři hvězdičky s dovětkem, kdybych byl holka dám pět. Jenže tenhle film působí stejně tak svěžím dojmem jako ledová tříšť v parném létě a naše kinematografie osvěžení moc potřebuje. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Diskotéka byla filmována v Mostě v Manhatanu, dřívější Jaltě. V Mostě se filmovaly také scény z nádraží. Dále se natáčelo v Žatci, Vroutku, Plzni a u Nechranické přehrady. (ČSFD)
  • Hlavní herečky byly vybrány po třech letech hledání a po tuto dobu se na castinzích prostřídalo asi 700 uchazeček. (Amplifier)

Související novinky

Fresh Film Fest 2007 (22.-26.8.)

Fresh Film Fest 2007 (22.-26.8.)

15.06.2007

Na nezájem o mladé a začínající filmaře si v poslední době nemůže nikdo stěžovat. Před pár měsíci proběhl na stanici Nova filmový maratón studentských snímků, Noc filmových nadějí, a v pondělí 4.6.… (více)

Reklama

Reklama