Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Letní road-movie o nekonvenčním dívčím přátelství je nejen studií současných dospívajících dívek, jejich iluzí a představ, ale i cestou za poznáním a sebevědomím... Iška, Karolína a Vendula se po maturitě vydávají na cestu bez cíle, důležité je putování samo. Ačkoliv jsou povahově i vzhledově velmi odlišné, působí jako kompaktní trojice: podobná slova, stejný humor a společná minulost. Problém nastává už před cestou: Iška musí vzít s sebou čtrnáctiletého bratra Vojtu. Obstarat si jídlo a cestovat bez peněz není jednoduché, zpočátku však dobrodružné a zábavné. Postupem času ale dívky zjišťují, že někdy to, za co se neplatí, bývá nejdražší. A že dívčí přátelství se rozpadá, nebo se rozpadlo už dávno a ony to jen nechtěly vidět, jako nechtěly vidět svoje opravdové touhy, přání a trápení. A Vojta? Nechá se vtáhnout do hry plné potlačovaných emocí, nevyřčených slov, výbuchů smíchu a pořád ještě silných citů, které nemají nic společného se selankou holčičího přátelství. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (485)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Dost povedený teenagerovský film se skvěle zvolenou ústřední trojicí dívek. Nejvíce se mi zalíbila éterická a podivínská Marie Doležalová a také Sandra Nováková. Film se odvíjí správným směrem a postupně ukazuje různé citové vazby a vztahy všech zúčastněných. Poutavých scén je zde také hodně, např. scéna s žiletkou, na záchodcích a několik dalších. A také bych nerada zapomněla na Oldřicha Hajlicha, který mne v tomto filmu nějakým zvláštním kouzlem "kučeravého chlapce s velkýma očima" tak trochu očaroval:) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Když mě kámoš poprvé volal a říkal mě "Pojď na Pusinky" řekl jsem mu "Teď podávám daňové přiznání, dělám přehled pro sociální a zdravotní pojíštění za rok 2006, řeším privatizaci baráku a ještě musím makat pro jednoho klienta. Takže poslední co mě zajímá, je koukat se na nějaký puberťačky jak si na kameru vymačkávaj beďary, řešej kde, jak a s kým se vyspěj a jestli jejich tričko nemělo být spíš světle žluté místo tmavě žluté ". Kámoš to nevzdal a za několik dní volá znova " Ty vole v rámci promo akce k filmu Pusinky ti po zakoupení lístku dá každá hosteska u sálu pusinku". Lístky jsem zamluvil do dvou minut !! Jaký bylo ovšem zklamání že před sálem nebyly žádné hostesky natož abych dostal pusinky. Kámoše jsem zahrnul těmi nejhrubšímu nadávkami typu / jsi jak českej politik, lžeš jak Klaus apod. / Sílu mých velmi drsných nadávek, ale zcela zmasakroval samotný film. Nejen, že se nedočkáte ničeho z toho čím jsem napoprvé argumentoval kámošovi proč film nechci vidět, ale vy se dočkáte skvělého příběhu a naprosto reálných postav jejichž vývoj vám bude připadat tak samozřejmý, jako slunce v Chorvatsku. Žadná z hlavních hrdinek není ukázka dokonalosti a přesto a nebo právě proto jsou Vám všechny ty holky strašně sympatické. I když Sandra Nováková alias Karolína mě osobně byla sympatická přeci jen trošičku víc, ale tak to je zase jinej příběh a jinej důvod:). Hlavní představitelky / a představitel / rozehrály herecký koncert srovnatelný snad jen s vynikajícím koncertem Pink Floyd v Praze. Jeden vzkaz pro kluky - až Vás vaše žena, milenka či přítelkyně bude tahat na tenhle film, neváhejte. Skutečně žádná růžová sračka nehrozí !! Karin Babinská by si za svůj režisérský výkon nezasloužila pusinku, ale pusinky !! Původně jsem chtěl dát čtyři hvězdičky s dovětkem, kdybych byl holka dám pět. Jenže tenhle film působí stejně tak svěžím dojmem jako ledová tříšť v parném létě a naše kinematografie osvěžení moc potřebuje. ()

Reklama

Brygmi 

všechny recenze uživatele

Je léto, 30°C ve stínu, jsem devatenáctiletá holka, mám po maturitě a prožívám své poslední prázdniny před odchodem na vysokou. Na jaký jiný film bych pak měla jít než na Pusinky? Čekala jsem, že mi "sednou do noty" a bohužel... Čekala jsem příliš. Není to rozhodně špatný film, má spoustu důležitých kladů. Třeba naprosto skvělý střih, kameru a moderní hudbu (která ovšem není tak "vtíravá" jako například u Snowborďáků). Velkým plusem je pak i letní atmosféra, spoustu prosluněných obrázků... Jo, občas to působilo docela příjemně a svěže. Škoda, že jen občas. Většinu času jsem bohužel měla pocit, že si tady se mnou někdo hraje a snaží se mě přesvědčit o něčem, co není pravda. Prostě jsem to tomu filmu "nebaštila". Ovšem největší problém vidím v hlavních hrdinkách. Tři lehce hysterické slečny s hrubě načrtnutým charakterem. Neměla jsem se s kým ztotožnit, neměla jsem komu fandit... Kromě toho mi nepřipadalo, že sleduji holky, kterým bude dvacet, ale spíše puberťačky toho nejhoršího kalibru. Nejdospěleji pak mezi nimi pak působil Iščin čtrnáctiletý bratr Vojta... Každopádně - i přes to všechno je to dobrý začátek pro Karin Babinskou. Rozhodně jsem na její další počin zvědavá. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Fakt, že je tenhle film házen do jednoho pytle se všema snowborďákama, rafťákama, expertama a panicema je sám o sobě tragický. Fakt, že jeho návštěvnost tak tak přesáhla hranici 30 000 rovněž. Co nebo spíš kdo za to může? Pro mě byly Pusinky hodně slušný filmový zážitek, s kvalitním scénářem ze života, odpovídající, režií a zajímavými hereckými výkony. Ani náhodou se tady nedá mluvit o teenagerské komedii (což ale nevylučuje podařené komické momenty), naopak, jde o slušnou psychologickou sondu do života dospívajících holek. Života, jenž je minimálně stejně svízelný a tragický, jako opojný a krásný. Na mém vysokém hodnocení má velký podíl taky opravdu přesně sednoucí hudba. 70% ()

swamp 

všechny recenze uživatele

V rámci propagace filmu Pusinky jsem viděl rozhovor s Karin Babinskou a následný trailer/sestřih filmu. Měl jsem jasno..další špatná teenagerská "komedie" typu Panic je nanic. Asi po měsíci jsem však četl recenze a pár kamarádů mi tento debut Karin Babinské doporučilo. Při první vhodné příležitosti jsem neřekl 'ne' a už jsme s přítelkyní seděli v kině. :) Klasické představení herců (v tomto případě hereček:) na začátek, zdlouhavý rozjezd..pomalu se mě začínala zmocňovat nuda. To naštěstí po pár dalších minutách pominulo. Těžko popsat, co jsem v tom kině zažil. Bylo to 'jiné', dynamické. Byla to road movie, ale přesto působila přirozeně česky. Vymkla se z klasického rámce vystavění děje - namísto postupného budování atmosféry a závěrečného rozuzlení se mi dostalo mnoha surových momentek jdoucích za sebou a končících smířením. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení se dvakrát odložilo, protože film nebyl finančně zajištěný. [Zdroj: magazin.aktualne.cz] (SONY_)
  • Holky mají batoh značky Gemma, českého výrobce, který produkuje špičkové vybavení, které je používáno i na expedicích do Himalají. (necisty)
  • Diskotéka byla filmována v Mostě v Manhatanu, dřívější Jaltě. V Mostě se filmovaly také scény z nádraží. Dále se natáčelo v Žatci, Vroutku, Plzni a u Nechranické přehrady. (ČSFD)

Související novinky

Fresh Film Fest 2007 (22.-26.8.)

Fresh Film Fest 2007 (22.-26.8.)

15.06.2007

Na nezájem o mladé a začínající filmaře si v poslední době nemůže nikdo stěžovat. Před pár měsíci proběhl na stanici Nova filmový maratón studentských snímků, Noc filmových nadějí, a v pondělí 4.6.… (více)

Reklama

Reklama