Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrozná zpráva se šíří světem! Na Zemi nastala obleva. Led taje, a jestli zvířata nepřejdou na konec údolí, kde je prý velká loď, všechna se utopí. Za záchranou jdou společně mamut Many, lenochod Sid a tygr Diego. Každého sužuje nějaké trápení. Many má obavu, že je poslední svého druhu, Sida trápí, že k němu nikdo nechová respekt, a Diego, i když je to tygr, který se nikdy ničeho nebojí, se bojí vody, protože neumí plavat. To se ale snaží před ostatními utajit... Cestou potkají dva vačičáky s jejich sestrou Ellie. Many se začne radovat, protože jejich sestra je mamutice. Má to ale jeden malý háček, ona si myslí, že je vačice, a jen tak si to nechce nechat vymluvit. Když už Ellie konečně pochopí, že asi vážně není vačice, nechce zase s Manym nic mít. Jenže to by nebylo to nejhorší: zdá se, že putovníci už nedojdou cíle, uvízli na plujícím ostrůvku... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (543)

Psema 

všechny recenze uživatele

Hned na začátek raději podotknu, že první díl Doby ledové mě moc nenadchl a ke shlédnutí dvojky jsem byl spíš donucen, než, že bych stepoval u kina nedočkavostí týden dopředu.. O to větší překvapení mě čekalo při pokračování eskapád třech potrhlých přátel, jedné veverky a třech vačic. Příběh je prostý. Otepluje se, a tak začíná čas oblevy. Z ledovců se vytváří vodní plochy a celá animovaná fauna si užívá přírodního akvaparku. Ale jen do chvíle, než si uvědomí, že jí hrozí utonutí. A proto se všichni musí vydat na dlouhou cestu, mimo dosah tajících ledovců. Během cesty potkávají lenochod, mamut a tygr další přátele v podobě dvou vačic a mamutice, která si myslí, že je také vačice. Z toho vyplývá hromada zábavných eskapád, mísících se s problémy mamuta Mannyho. Příběh je opravdu jednoduchý, ale i přesto zábavný. Nejvíce opět pobaví oblíbená veverka Scrat, ale i ostatní postavy nejsou špatné. Animace byla úmyslně ponechána stejná jako v předchozím dílu, pouze s mírnými úpravami. Sice se některé prvky nepovedli, především tání ledovců mi přišlo fakt hodně divný, ale i přesto se dá animace hodnotit jako nadprůměrná. I přes drobné výtky mě však tento film dokázal zaujmout a velmi příjemně překvapit a nebýt triviální příběhové linie, vysloužil by si možná i 5*. Takhle zůstává na nadprůměrných 4*. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Po první Době ledové přichází sice méně úspěšný, ale i tak dost vtipný a hláškami nabitý druhý díl. Tentokrát jde o megapotopu, která je v rámci animace velmi dobře provedená. Vlastně celková animace je na vysoké úrovni. Příběh je sice prostý, na druhou stranu ho však doplňují skvělé hlášky. Dle mého jde o nejslabší (zatím) článek celé série, ale i tak jsem se pobavil. Samozřejmě nesmím opomenout úžasného kryserčáka Scrata, bez něhož by Doba ledová nebyla tím, čím je. Bejt postava z masa a kostí ... šup mu Oscara za nejlepší komediální výkon :-) ... ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale opět nechápu hodnocenní. Podle mě je druhý díl Ice age o něco lepší než původní film, ale asi jsem jediný co si to myslí. I přes větší zábavnost je to pouze na 3*. Jednička těžila nejvíc z veverky a prakticky nic víc na ní nebylo vtipné. Dvojka to napravuje a veverky se nedočkáme v takovém měřítku jak by jsme si přáli(ale je stejně nejlepší :)), ale za to se začnou snažit o hodně víc všichni ostatní. Šíleně praštěná postava mluvená Queen Latifah je přesně to co jsem postrádal v minulém díle. Její naivní přesvědčení, že není mamut, ale vačnatec vyvolává hromadu vtipných situací. Bohužel filmy od Blue Sky Studios trpí menší vadou a to prakticky neexistencí pořádného děje a postavy jen jdou za jedním cílem a jejich "road movie" jsou lepeny vtípky a narážky. Velká škoda nekompaktnosti filmu, ale jinak slušná zábava. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Tak tu máme pokračování skvělého animáku Doby ledové. A jak že vlastně dopadlo? Excelentní animace, velice vtipná veverka, znamenití vačnatci a vynikající parodie na vojína Ryana. Ale celek jako takový je jaksi nemastný neslaný. Vtipné situace více než často přecházejí k trapnostem, které jsou provedeny stokrát lépe v desítkách jiných filmů. Ano, Doba ledová 2 trpí opakováním již několikrát ohraných vtípků (Manny držící chobotem kmen stromu otáčí hlavu, přičemž tříská po hlavě Sida), smál jsem se jen příhodám s veverkou. Nelíbil se mi ani hudební podkres, co se mi často nestává, Powell umí o hodně lépe, než předvedl tady (Slepičí úlet). Jestli bude trojka, a jestli bude kvalita dílů takhle upadat, tak další pokračování nemine odpad! ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nerek bych, ze je druhej dil nak vyrazne horsi nez prvni, ale jen to uz je zkratka neco, co tu uz bylo. Postavy jednaj furt stejne i vtipy jsou podobny, ale tentokrat tu je postav vic a cely mi to prislo pojaty krapet vic ve velkym. I hudba, ktera byla dobra uz v prvnim dile, tu je velkolepejsi. Co se tyce animace, trosku se zlepsila srst, ale jinak mi prisla stejna. Jinak pribeh ma stejnej zaklad, opet jde o to dojit nekam, ale opet to nevadi. Navic tentokrat dostal vic prostoru Scrat. Ne takova parada, jako jednicka, ale porad to je na 4*. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (13)

  • Osmdesátimilionový animák debutoval (31. 3.-2. 4. 2006) s obratem 68 mil. amerických dolarů, což bylo jen o něco méně, než utržili Úžasňákovi (2004) a Hledá se Nemo (2003). Celkový obrat v Severní Americe se vyšplhal na 195,3 milionu (a překonal tak 176,3 mil. prvního dílu), celosvětový pak na 667,1 mil. (imro)
  • V písni „Food, Glorious Food“ nazpíval v českém dabingu sborové party sbor Touch of Gospel. (joktuk)

Související novinky

Hollywoodští skladatelé v Praze

Hollywoodští skladatelé v Praze

18.04.2015

Hned několik světových premiér obohatí program 4. ročníku festivalu Film Music Prague. V rámci koncertu s názvem Hudba Hollywoodu zazní 23. dubna ve Dvořákově síni Rudolfina hudební ukázka z… (více)

Po Době ledové přijde Obleva

Po Době ledové přijde Obleva

24.10.2005

Studio Fox si prvním dílem Doby ledové přišlo na vcelku slušný peníz. Práce na jejím pokračování jsou v plném proudu, i když nad celým projektem bdí pouze polovina původní režisérské dvojice Carlos… (více)

Reklama

Reklama