Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrozná zpráva se šíří světem! Na Zemi nastala obleva. Led taje, a jestli zvířata nepřejdou na konec údolí, kde je prý velká loď, všechna se utopí. Za záchranou jdou společně mamut Many, lenochod Sid a tygr Diego. Každého sužuje nějaké trápení. Many má obavu, že je poslední svého druhu, Sida trápí, že k němu nikdo nechová respekt, a Diego, i když je to tygr, který se nikdy ničeho nebojí, se bojí vody, protože neumí plavat. To se ale snaží před ostatními utajit... Cestou potkají dva vačičáky s jejich sestrou Ellie. Many se začne radovat, protože jejich sestra je mamutice. Má to ale jeden malý háček, ona si myslí, že je vačice, a jen tak si to nechce nechat vymluvit. Když už Ellie konečně pochopí, že asi vážně není vačice, nechce zase s Manym nic mít. Jenže to by nebylo to nejhorší: zdá se, že putovníci už nedojdou cíle, uvízli na plujícím ostrůvku... (TV Prima)

(více)

Recenze (542)

POMO 

všechny recenze uživatele

Jednotka bola dosť o ničom, ale veľmi zábavná (dal som 4*). Dvojka je úplne o ničom a minimálne zábavná (zachraňuje ju iba veverička). Animácia je výborná (až na tú veľkú vlnu), zvuk praskania ľadu parádny, no scenár - od hlášiek, cez vtípky až po využitie potenciálu roztomilosti postavičiek - patrí do podpriemerných vôd béčkových animákov, premiérovaných na DVD. Pri megaprojekte ako Ice Age 2 je to zarážajúce. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

V podstatě to samé co jednička - putování z bodu A do bodu B prokládané "napínavými" balancováními na pohyblivých ostrůvcích a hašteřivou mamutí linkou. Asi jsem od dvojky se starými známými čekal něco trochu komplikovanšjího než takhle přímočaře narýsovaný výlet; Přestože slovní přestřelky pořád fungují a Scrat je naprosto neodolatelný, právě kvůli scénáři nemůžu jít výš. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Absence hutnějšího a duchaplnějšího děje by byla omluvitelná díky tomu, že se přece jenom jedná o film pro děti. Ale když asi šestiletý klučina, který v kině seděl za mnou, po celých devadesát minut kladl své mamince otázky typu „Proč tam jdou?“ a „Co tam dělají?“, bylo mi jasné, že druhý díl Doby ledové není ničím jiným než sucharskou sázkou na jistotu, která vrší jeden gag za druhým, jenž prokládá „akčněji“ laděnými scénami, mamutím (doslovně) popichováním a velmi (ale myslím tím velmi!) špatně a trapně se pokouší o několik málo citací jiných filmů (M:I-II, Zachraňte vojína Ryana). Obleva je maximálně špatný film, který nedostál změny ani v jediném pixelu, natož tak v ději, takže pořekadlo o tom, že z jednoho sáčku lze udělat pouze jeden čaj, je zde více než na místě. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Mňo, málokdy se vidí ve filmu něco více otravnějšího, než byla ta dvojice vačičáků. Už od prvního záběru mi pili krev. Škoda, že je Diego nesežral (a sakra, spoileruji...) Jinak to bylo celkem koukatelné, samozřejmě, že na jedničku to nedosahovalo ani omylem, ale nějaký extra velký průšvih se taky nekonal... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film bych zhodnotil jedinou větou - Veverka nezklamala!!! Na ní jsem se těšil nejvíce...ale jedna veverka film neudělá. Dvojka už není tak vtipná jako jednička, ale rád a se zaujetím jsem se na ní koukal hlavně když se tam objevili mezivstupy veverky s jejím ořechem. Zpracování je taky stále na velmi vysoké úrovni. Celkově to není zklamání ani zdařilé pokračování...spíše zlatý střed. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $80miliónovTržby USA $195,330,621Tržby Celosvetovo $651,899,282Tržby za predaj DVD v USA $132,412,899 //počet predaných kusov 8,124,923║ Tak je to už o niečo poslabšie než prvý diel ale stále to má svoju svižnú zábavnosť a po grafickej stránke je cítiť progres k lepšiemu. /videl v kine 2x: 85%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale opět nechápu hodnocenní. Podle mě je druhý díl Ice age o něco lepší než původní film, ale asi jsem jediný co si to myslí. I přes větší zábavnost je to pouze na 3*. Jednička těžila nejvíc z veverky a prakticky nic víc na ní nebylo vtipné. Dvojka to napravuje a veverky se nedočkáme v takovém měřítku jak by jsme si přáli(ale je stejně nejlepší :)), ale za to se začnou snažit o hodně víc všichni ostatní. Šíleně praštěná postava mluvená Queen Latifah je přesně to co jsem postrádal v minulém díle. Její naivní přesvědčení, že není mamut, ale vačnatec vyvolává hromadu vtipných situací. Bohužel filmy od Blue Sky Studios trpí menší vadou a to prakticky neexistencí pořádného děje a postavy jen jdou za jedním cílem a jejich "road movie" jsou lepeny vtípky a narážky. Velká škoda nekompaktnosti filmu, ale jinak slušná zábava. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Peter Gaulke, Jim Hecht, Gerry Swallow .. Noemova archa hadra. Utrápené luhování 'čajového' pytlíku, který býval plný nápadů, ale napodruhé už nedokáže znovu navodit ten opojný humorný zážitek. Ani Scrat už není tak zábavný, protože tyto nové prvoplánově nasazované, křečovitě humorné sekvence nemají sílu nahodilého crazy osvěžení jako v jedničce. 50%. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Rozhodně slabší než jednička. Hlavním záporem je takřka nulový děj, zvířata prostě jen kamsi putují. O děj při tomto typu filmu ovšem tak moc nejde, hlavní jsou různé vtípky a nápady, kterých byla jednička plná. Nápady tady ale jedničku zhusta jen kopírují a vtipy jsou spíše jen pokusy o vtip. Neselhávající je ovšem opět veverka, jejíž příhody jsou to nejlepší, co film nabízí. Oproti tomu většina "vtipných" scén s mamuticí a jejími dvěma malými "bratry" mi přišla nezajímavá, nudná a chvílema až vyloženě trapná. Ale i hlavní trojice už není tak zajímavá jako v prvním díle, kdy jsme se s jejich charaktery teprve seznamovali. Aspoň, že vše vynahradí nádherné nebeské finále :)) ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Mám pro poetiku Doby ledové prostě slabost (i když uznávám, že jednička byla výrazně povedenější) a příběhy praveverky i mamuto-tygro-lenochodí partičky mi tak nějak ladí do noty, nemluvě o tom, že ta se rozrostla o element vačičí, který dává komediální stránce nový impuls, takže jsem jako necílový dospělý divák takřka dokonale spokojený...navíc malý synovec se u toho mohl potrhat smíchy, což možná do značné míry ovlivnilo můj celkový soud... :-) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Jo doba ledová je doba ledová... Jenže tentokráte je to spíše zamrzlá a tedy kondenzovaná nuda. Celá "pravěká road movie" se proměnila jen v moralitní agitku pro děcka plnou různých rádoby vtipných skákajících eskapád po krách a kamenech. Ani nové charaktery bohužel nikterak nezaujmou. I Scrat má co dělat, aby to zachránil a daří se mu to jen díky závěrečné scéně v nebi. Pro menší děti jak dělané, ale pro dospělé celkem solidní utrpení. Doufejme, že i tentokrát nás na DVDčku čeká bonus lepší filmu. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Drsňák Diego, trouba Sid a dobrák Manny podnikají dobrodružství za záchranu před oblevou a také za pokračováním rodu...... . Myslím, že jednička byla vyjimečná, protože se u ní bavily děti i rodiče. U dvojky je všeho dosaženo tak na půl. Animace, spousta rozmanitých postaviček, dobrej zvuk, ale ten příběh! Ten nezachrání ani chudák Scrat a nezbedný žalud. Přesto všechno byly děti spokojené i když se občas malinko nudily. Ne všichni totiž už běhají za holkama..... . ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Rovnaká pohodička ako pri jednotke. Opäť som sa veľmi zasmial takže nieje o čom...........Soundtrack John Powell: 1. The Waterpark ,2. The Vulture of Doom ,3. Migration ,4. Call of the Mammoth ,5. Sad Manny and The Possums ,6. Manny and Ellie Meet ,7. Traveling with Possums ,8. 12 Ton Mammoth and A 10 Ton Possum ,9. Attack From Below the Ice ,10. Extreme Possum ,11. Who Will Join Me on the Dung Heap? ,12. Log Moving ,13. Ellie Remembers ,14. Foggy Balance ,15. Goodnight Sweet Possums ,16. Kidnapped ,17. Sid's Sing-a-long ,18. Food Glorious Food ,19. The Boat and the Geysers ,20. The Dam Breaks ,21. Ellie Gets Trapped ,22. Manny to the Rescue ,23. Rescues All Round ,24. Scrat to the Rescue ,25. The Water Recedes ,26. Mammoths ,27. With the Herd ,28. Into the Sunset ,29. The Pearly Gates ,30. CPR ,31. Mini-sloths Sing-a-long ,32. The Meltdown , ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Nevím čím to je, ale mě se dvojka líbí víc. Za prvé jsem velice přivítala více akcí veverky, které byli naprosto senzační. Jen se objevila na scéně, už mi cukali koutky a přítel chudák se za mě musel stydět, když jsme v kině seděli. Smála jsem se víc než děti kolem mě. Za druhé oživení v podobě vačičáků, no nebudu se opakovat. Je to to samý jako u veverky :) a scéna I believe.. bum.. smích.. A za třetí pidilenochodi a král ohně.. :) též to samé. Plus partička a 9 tunová vačičanda.. Myslím, že to mělo svůj šmrnc :) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nebyla to láska na první pohled, ale možná právě proto je teď Obleva s odstupem můj nejoblíbenější díl. Sid válí každým sebehloupějším slovem, supí song si broukám podezřele často a Scrat je definitivně králem vedlejších animovaných postav. Když jsem si při dalších zhlédnutích zvyknul na podstatně větší důraz na rodinné hodnoty, usmívám se už jen při psaní tohoto komentáře. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Blahoželám. Už vieš trepať blbosti aj v cudzom jazyku.“ Toto ma strašne nudilo a dole klobúk dávam v podstate azda len za hororovú prvú scénu s vodnými obludami a dojemnú retrospektívu odpovedajúcu na absurdnú otázku, prečo si o sebe 9-tonový mamut myslí, že je vačica. Prvá Doba ľadová ma svojho času v kine fakt bavila (4*), ale pokračovanie nevyšlo. Nielenže mi pripadali otravní starí známi, ale nudili ma aj nové postavy. Príbeh... aký príbeh? Tam, kde v stredobode záujmu minule stála road movie s batoľaťom, prichádza v dvojke... vlastne ani nič. (útek pred topiacimi sa ľadovcami je skôr námet, než scenár). Namiesto toho zbytočné postavy (Scrat prekonal prerod á la Ripleyová), zbytočné scény (národ mini-lenochodov) a zbytočné akčné scény (ktoré sú nezaujímavé, lebo sa o nikoho nebojíme, lebo samozrejme v rodinnom filme nesmie nikto zomrieť, čo ostatne neslávne proklamovalo už finále jednotky, pamätáte?). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nerek bych, ze je druhej dil nak vyrazne horsi nez prvni, ale jen to uz je zkratka neco, co tu uz bylo. Postavy jednaj furt stejne i vtipy jsou podobny, ale tentokrat tu je postav vic a cely mi to prislo pojaty krapet vic ve velkym. I hudba, ktera byla dobra uz v prvnim dile, tu je velkolepejsi. Co se tyce animace, trosku se zlepsila srst, ale jinak mi prisla stejna. Jinak pribeh ma stejnej zaklad, opet jde o to dojit nekam, ale opet to nevadi. Navic tentokrat dostal vic prostoru Scrat. Ne takova parada, jako jednicka, ale porad to je na 4*. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Doba ľadová II splnila do bodky moje očakávania. Je klasickým produktom súčasného mainstreamu, vypľúvajúceho roztomilé animáky na jedno použitie s cieľom zarobiť. Príbeh je samozrejme jednoduchší než Dobšinského ľudové rozprávky, a body sa film snaží získať situačnou komikou, čo sa mu celkom dobre darí. Najväčším kladom Meltdownu a dôvodom pre moje hodnotenie je šabľozubá veverička Scrat a jej žaluďová odysea, vrcholiaca absolútne geniálnou scénou v nebi. Nové postavy síce hlodia, ale úroveň nimi prineseného humoru je nevyrovnaná, postavy známe z prvého dielu sa nikam neposúvajú, ostávajú v rovnakom postavení v rámci partie a prakticky len plnia to čo sa od nich očakáva, Mani hundre, Diego prihráva a Sid neprestajne melie hubou. Pokiaľ však máte chuť na oddychový film, ktorý neurazí, nezaťaží vaše mozgové závity a celkom príjemne pobaví, vyrazte do kina. 7/10 ()

Související novinky

Hollywoodští skladatelé v Praze

Hollywoodští skladatelé v Praze

18.04.2015

Hned několik světových premiér obohatí program 4. ročníku festivalu Film Music Prague. V rámci koncertu s názvem Hudba Hollywoodu zazní 23. dubna ve Dvořákově síni Rudolfina hudební ukázka z… (více)

Po Době ledové přijde Obleva

Po Době ledové přijde Obleva

24.10.2005

Studio Fox si prvním dílem Doby ledové přišlo na vcelku slušný peníz. Práce na jejím pokračování jsou v plném proudu, i když nad celým projektem bdí pouze polovina původní režisérské dvojice Carlos… (více)

Reklama

Reklama