Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Píšící režisér M. Night Shyamalan (Vesnice, Znamení, Vyvolený, Šestý smysl) přináší originálně pojatý příběh svým dětem – Žena ve vodě. Údržbář Cleveland Heep (Paul Giamatti) se straní lidí a tiše žije mezi vyhořelými žárovkami a pokaženými spotřebiči obytného komplexu Cove. Jednou však přijde noc, která navždy změní jeho život - objeví tajemnou mladou ženu Story (Bryce Dallas Howard), která žije v přívodních šachtách pod bazénem obytného komplexu, kde se stejně jako on skrývá před zraky ostatních. Cleveland zjišťuje, že Story je vodní nymfa z pohádek na dobrou noc, které tajemná stvoření brání v tom, aby podnikla náročnou cestu z našeho světa do toho jejího. Story je obdařena schopností předjímat osudy Clevelandových sousedů, jež jsou úzce svázány s tím jejím. Společně pak všichni musí rozluštit sled tajemných kódů, které jí opět otevřou cestu ke svobodě. Čas však běží jako splašený kůň a lhůta, během které se Story může vrátit domů, se chýlí ke konci - ale všichni nájemníci dávají své životy solidárně v sázku, aby jí pomohli. Cleveland je pojednou nucen utkat se s démony, se kterými do Cove přišel a kteří se jej drží, všichni obyvatelé domu pak musí užít zvláštních schopností, jež jim Story pomohla objevit, aby zachránili nejen její svět… ale i ten náš. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (533)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá mierne fantasy ladená mysteriózna dráma od M. Night Shyamalana. Má pomerne dobrý príbeh o domovníkovi jedného bytového komplexu, ktorý kvôli svojej nepríjemnej minulosti žije skôr utiahnutým životom a chýba mu zmysel života, ale všetko sa zmení, keď v bazéne objaví tajomnú mladú ženu. Údajne by mala byť nadprirodzená bytosť, ktorá prišla kvôli revolučnej knihe, ktorú by mal napísať jeden z obyvateľov, pričom všetko nasvedčuje tomu, že je tomu skutočne tak a keďže domovník na to sám stačiť nemôže, spojí sily s ostatnými obyvateľmi a spoločne urobia všetko preto, aby ju ochránili a pomohli s jej dôležitou úlohou. Spracovanie je celkom slušné, už od začiatku som mal z tejto pomerne netradičnej tématiky dobrý pocit, chválim zasadenie deja do prakticky až uzavretej komunity bytového komplexu, čo mi prišlo ako zaujímavý nápad, nesie sa to v takej príjemnej, ale skôr trochu temne ladenej rozprávkovej atmosfére a rovnako sa tu už po chvíli začne objavovať viacero zaujímavých prvkov, ktoré ponúkajú slušnú potenciál do budúcna, či už hľadanie spisovateľa alebo zisťovanie jednotlivých úloh obyvateľov. Len škoda, že práve toto mi neprišlo moc dobre zvládnuté a tak po dobre rozbehnutej prvej polovici to trochu upadne, dokonca ma už aj prestalo zaujímať, ako sa to skončí, ale aspoň si to stále zachová aj plno kladov z predchádzajúcej časti a pár scén mi aj tu prišlo dosť zaujímavých a tak predsa len som stále dostatočne spokojný. Herecké obsadenie je veľmi dobré, Paul Giamatti je tu ten správny sympaťák, k tomu skvelá Bryce Dallas Howard, no celkovo mi to zloženie obyvateľov bytového komlexu sadlo veľmi dobre a to vrátane samotného režiséra, ktorý tu má až prekvapivo výraznú úlohu. Čo sa týka réžie a technickej stránky, M. Night Shyamalan už viditeľne trochu upadol, väčšinu času som mal pocit, že svoj potenciál známy z predchádzajúcich filmov využíva len tak z polovice, ale aj tak je to stále slušná žánrová kvalita. A chválim aj hudbu. Takže režisér má za sebou aj podstatne lepšie filmy, ale aj tak nemôžem hovoriť o výraznejšom sklamaní, páčilo sa mi to. 72% ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Žena ve vodě... Shyamalan v lyričtější podobě jako nikdy dřív a nikdy potom. Jaká škoda, že se později dal na filmy, které mu zkurví buď studio (Airbander), nebo Will Smith (After Earth)... Taková podoba mu nikdy slušet nebude, pro něj jsou stvořeny malé autorské filmy, které si užijí ti, kteří si je užít mají, a nikoli široké popcornové publikum (proti popcornovému publiku nemám nic, proti popcornu v publiku naopak). Děj plyne jako pomalá voda, která se na konci naštěstí nezmění v peřeje, ale jen ve výrazné čeření. Kapitolou sama o sobě je božská Bryce Dallas Howard, která je tak nádherná, ale prazvláštním, neerotickým způsobem, který jí dává dojem zranitelnosti, avšak hlavně i něčeho, co by si z ní měl vzít každý filmař, který se snaží zpodobnit anděla. Jasně, Žena ve vodě není nejlepší film všehomíra, ani Shyamalana (ač jeho typických figurek, které zbožňuju, už zřejmě nikdy nebude na jednom místě tolik), ale je sakra dobrý, jiný a hlavně - poetický. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Jo jo, Shyamalan si do tohohle filmu nenechal kecat, asi si myslel jakej je borec, ale po tomhle filmu snad zjistil, že bude lepší si do toho nechat kecat. Jediný co Shyamalan zvládnul byl začátek, ten se mi fakt hodně líbil a to to větší pak bylo uklamání z dalšího průběhu, ten byl děsně naivní, stupidní a předvídatelnej. V podstatě z nadějnýho mysteriózního filmu se stává v mžiku naivní fantasy pohádka se spoustou nerealistických scén a hlavně s nerealistickým chováním postav. Aspoň že Shyamalan umě schoval svojí neschopnost pracovat s triky a tak většinou moc z digitálních efektů neukáže, vždycky trošku mlží a nemyslim si, že to je jen kvůli tomu aby to bylo tajmený. Taky nevim kdy už končně Shyamalan zjistí, že když sám sebe dává vždycky do svýho filmu, tak to filmu moc neprospěje, protože naprosto vždycky působí jak pěst na oko a akorat ruší celej příběh a v tomhle filmu obzvlášť, to snad musel mít narozeniny, že si naložil takovou porci minut, ale naštěstí jeho trapnou postavu vyvažuje dokonalej Paul Giamatti, ten je fakt skvělej a celej film zachraňuje. Velká škoda, že film nepokračoval v tom co ukázal na začátku, ale abych pravdu řek, i když to nebylo přesně podle mých představ a dost sem to zkritizoval, tak se mi to jako taková fantasy pohádka celkem líbilo, škoda, že to asi tak nebylo myšlený ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Keď človek spozná svoj vnútorný hlas, získa jeho život pôvab.“ O niektorých filmoch sa dosť ťažko píše a bojím sa, že DÁMA VO VODE patrí k nim. To, čo ostatných štvalo (čudné efekty, čudný scenár, čudné herecké výkony), mňa nadchlo – a to nijako zvlášť nemusím ako Paula Giamattiho, tak ani Bryce Dallas Howardovú. Ten film je ale skvelý, pretože prebudil moju fantáziu a pôsobivo skĺbil „civilizačný fenomén“ s detskou (až detinskou) rozprávkou. Krásna výprava „jednej bytovky s bazénom“, miestami veľmi rozkošní obyvatelia a množstvo vtipných, dojemných a strhujúcich scén. Niekto tento film neberie. Ja ho beriem. Ja ho beriem úplne. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Byla jsem připravená, že Shyamalan opět nebude přát divákům se striktně realistickým a logickým myšlením, proto jsem si vnímání přepnula do pozice "sleduji pohádku" a užívala si prapodivnou atmosféru i prapodivný příběh s prapodivnými postavami. Chápu, že existují lidé, kteří se takto přepnout nedokáží a jejich reakcí bude "WTF?!" a následně film šoupnou do odpadu. Já přijímám Shyamalanovu fabulaci, kde není prostor pro otázky a rozčilování nad zoufale nepravděpodobným chováním, myšlením a jednáním postav. Přijímám absurditu "Ženy ve vodě", nejsem zklamaná, nicméně nejsem ani kdovíjak okouzlená či nadšená. Jedině snad hereckým výkonem Paula Giamattiho, ten byl skutečně na jedničku a hlavně jeho zásluhou hodnotím solidními 65%. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (17)

  • Shyamalan objevil pro svůj film neznámou Cindy Cheung a byl ochotný zaplatit jí z rozpočtu 65 000 dolarů, což je minimum požadované hereckou asociacií. Její agent však žádal rovný milion, ale nakonec se dohodli na sumě 100 000 dolarů. (imro)
  • Režisér odmítl natáčet, pokud nebude natáčecí set postavený do vzdálenosti 45 minut autem od jeho domu v Pennsylvánii. Producenti mu vyšli v stříc a cesta do práce mu trvala rovných 43 minut. (imro)
  • V roce 2006 si M. Night Shyamalan odnesl za snímek Zlatou malinu pro nejhorší herce ve vedlejší roli a zároveň za nejhorší režii. (Pepinec)

Související novinky

A profesorem Moriartym se stává...

A profesorem Moriartym se stává...

30.09.2010

Když se mluvilo o obsazení hlavního padoucha v Sherlocku Holmesovi 2, padala zvučná jména: od Brada Pitta přes Hugha Laurieho až po Daniela Day-Lewise. Roli nakonec získal Jared Harris. Kdo, k čertu,… (více)

Shyamalan: Rostliny jsou špatné, áno?!

Shyamalan: Rostliny jsou špatné, áno?!

01.06.2007

Nightovi (jak mu říkají anglicky mluvící publicisté, pro něž je přízvisko Shyamalan nezvládnutelný jazykolam) se to nakonec podařilo. Jak asi víte, po vlažně přijaté Ženě ve vodě už se hollywoodští… (více)

Blizard ve filmu

Blizard ve filmu

10.05.2006

Resident Evil, Doom, Mortal Kombat, Alien vs. Predator, Street Fighter, Super Mario Bros, Wing Commander a Dvojitý drak mají něco společné s novým projektem v těchto chvílích dorážejícím na pracovní… (více)

Reklama

Reklama