Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bubeník Marty, kytaristé Radek a Tom a zpěvák Luki sice mají zkušebnu v opuštěné kladenské vodárně, ale chybějí jim pořádné nástroje i peníze. Získají sice možnost předvést se vlivnému Djangovi, přehrávka však skončí fiaskem, když jim technika selže po prvních tónech. Jenže Radek byl právě vyhozen z tiskárny, Tom prodává kytky s přítelkyní Šárkou, Marty je sice synem starosty, myslí však pouze na holky, a tak je brzy z každého místa vyhozen. Stejně dopadne i Luki, jenž dostane padáka po maléru, který způsobil v domě milionáře Salingera. Napadne ho unést Salingerovi milovaného psa Johnyho a chtít za něj výkupné. Marty se dostane do Salingerova domu a uspí psa prášky, takže ho vystrašený milionář zaveze k veterináři, odkud ho mladíci ukradnou. Zavolají Salingerovi, domluví předání výkupného a další den mají v rukou kufřík s penězi. Jenže pak se vše zhatí. Kufřík i se Šárčiným autem exploduje a jen náhodou se nikomu nic nestane. Pes Salingerovi uteče a vrátí se k nim. A to je malér, protože boháč poslal drsného pobočníka Igora, aby zvíře našel a přivedl zpět. S pomocí kriminálníka Chřestýše vymyslí nový plán, ale než ho stačí realizovat, pes zemře. Teď už se zuřící Salinger nezastaví, dokud je nedostane. Podle Chřestýše zbývá jediná možnost - musí ho předejít a dostat do kriminálu. A tak se zrodí další plán. (TV Nova)

(více)

Recenze (534)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Další snímek z letošní řádky, ehm, tedy, pořádně dlouhé a šedivé ŘADY... Ta zápletka s čoklem je dost natahovaná, i když hlavně Mádl se snaží...je taky z herců nejlepší. Nejvíc komických momentů má ale paradoxně na svědomí postava starosty v podání Jana Hrušínského, na němž je opravdu VIDĚT, že si natáčení užíval. Kdyby tam on nebyl, nevím, nevím... ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Ačkoli jsem neočekával, že by se mi mohl Ro(c)k podvraťáků líbit, stalo se tak. Samozřejmě se nejedná o žádné umělecké veledílo, ale aspoň jsou Podvraťáci bez obtíží sledovatelní.K hereckým výkonům: Mádl je talent a Kotek by měl odjet radši někam na dovolenou, příště už to těch 60% být nemusí ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Nejsem ani přívrženec ani zarytý odpůrce trojice Janák-Kotek-Mádl a osobně považuji tento film za jejich nejpovedenější, ale jsem současně rád, že jejich spolupráce prozatím skončila. A k Podvraťákům jen krátce - jsou trochu málo uvěřitelní. Zápletka je vycucaná z prstu a stejně působí i scénář. To je trochu sráží dolů. Naopak sympaticky působí hudba a výkony některých jedinců. I když se tenhle film tváří z trojlístku Janákových hitů nejdospěleji, obávám se, že zase sklízí největší úspěch u cílové skupiny "teenager". Ale jak tady tak sleduji hodnocení uživatelů, asi se pletu. :-) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Karel Janák se rozjel a pokusil se diváka šokovat. Z příjemných i když trochu drzých snowborďáků a rafťáků dokázal udělat přeimidžovaný parchanty, kteří s jejich kapelou Podvraťáci obletují parkety, jenže není každé zlato co se třpytí. Netvrdím, že se to nedalo čekat, ale na druhou stranu Václav Postránecký jako mafián, to by nemusela být taková hovadina ne? Jenže je. Je ještě větší než jsem si vůbec mohl myslet. Ro(c)k podvraťáků je příběhově možná daleko horší jak nějací Experti, dejme tomu. Ten příběh je totiž natolik debilní, že se tomu člověk musí smát. Jenže fakt je, že pár scén na to dělaných zde opravdu je. Sice jich není příliš, ale přesto dokáží pobavit. Za rok natočit dva filmy je slušný výkon, ale natočit dva průměrné až podprůměrné filmy to hraničí spíš s drzostí vnutit divákovi něco, co se mu prostě nemůže líbit. Tak rádobyvtipnědrsný humor jsem snad nikdy neviděl. Nebo možná jo, v předešlých Janákových filmech, jenže tady je to dohnáno až do absolutního extrému. Očekávání bylo nulové, výsledek je očekávaný. Doufám, že už se nedočkám dalších filmů s podobnou tématikou. Máme tu tvýho čokla a mám tady taky svou kudlu a ty vysolíš rovný mega nebo ta kudla pošle tvýho čokla do salámu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet CZK-miliónovTržby Celosvetovo $1,032,261(Česko a Slovensko)║ Toto už zbytočne prehnali chlapci a raz musela skončiť úspešná spolupráca nejakým prestrielom. Nuž moc prekombinovali príbeh zbytočnostiam skopírovanými z klasických nahánačiek za ničím podstatným a potom vznikajú nevýrazné zápletky ako nám to ponúka tento film a miestamy to vypadá až moc trápne hlavne počiny Madla, ten pôsobí až nehorázne amatérsky aj vďaka na silu písaného scenara na jeho postavu. /videl v kine: 40%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Aura komerčního spasitele české filmové scény se hlasitě trhá na kusy. Karel Janák odkormidloval z vyhřátého žánru teenagerských komedií, pokusil se o něco komplexnějšího a selhal na všech frontách. Mizerný a místy až naivní scénář, unylá stylizace, která často spadne do sebeparodie, to všechno jsou důkazy toho, že český Podfu(c)k je pouhým zbožným přáním. A pokud ho někdo někdy naplní, rozhodně to nebude Janák. Na to mu chybí odvaha experimentovat, režisérský talent na akčnější scény a především asi tak miliarda scenáristických buněk. Nic proti Snowboarďákům a Rafťákům, je to velmi stravitelný žánrový průměr, který české scéně rozhodně prospěl. Ro(c)k podvraťáků je ale krokem zpět a návratem do zástupu nevýrazných titulů, po kterých pár kilometrů za Cínovcem něštěkne ani pes. (50%) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Ten den, kdy to všechno začalo, vypadal úplně hnusně normálně. Ale ve vzduchu už to viselo. Jako když nad váma vysí sopl a chystá se odlepit. Znáte to....." Je fajn, že Janák nikoho nemíní otravovat zdlouhavým vysvětlováním. Nemám problém s tím, jak se tu mluví, ale chybí mi pořádná muzika, která by dala zapomenout na blbej příběh, kterej bohužel není ani moc vtipnej. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Překvapivě nenásilné a příjemně koukatelné. Na rozdíl od takových Rafťáků se nemusím červenat při okatém product placementu, jen ta Mádlova neodolatelnost zase působí jako sci-fi. Stejně tak Kotkův pseudodrsný komentář otírající se v každé druhé větě o "jointy a masakr" ničí jakýkoli trvalejší humor. Ale protože jde o snaživou poctu Ritchiemu a spol., musím uznat, že nějaká, jakkoli občas silně nešikovná, invence se dostavila. Za to mračící se třetí hvězda. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Janak chtel zkusit neco krapet jinyho nez Snowboardaky a Raftaky a vice mene se mu to povedlo, coz sebou nese ale jeden problem, film se z vtipnejch trapasu pri baleni holek presouva spis do zanru cerne komedie a i kdyz se Janak snazi ze vsech sil, prislo mi, ze tu je vtipu min nez u predeslejch filmu. Ale zase to vynahrazuje ten krapet drsnejsi dej, sem tam drsny hlasky, forky a scenky a sprostejsi mluva. K hlavni dvojce Kotek a Madl tu pribyly dalsi dva, ale ty jsou vedle nich docela nevyrazny. Tentokrat bych rek, ze nejlepsi je Madl s tim jeho problemem se zenskejma, to vzdy pobavilo. Co se tyce ostatnich postav, Hrusinsky byl fakt lahudkovej, ale prislo mi, ze krapet prehraval. No a Postranecky si se svou roli poradil vice nez dobre. Taky krapet zdrsnela hudba, coz je taky dobre. Celkove jsem se bavil stejne jako u Janakovo dalsich filmu velmi dobre, sem tam se urodil fakt nejakej brutalni for, ale na tech 5* to porad neni. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Trapný utahaný český film a přitom se spoustou dobrých českých herců. Tak nevím, může za to jen režisér, nebo v tom má prsty i scénárista a producent? Vyznívá to jako špatná komedie někde na divadelních prknech, kdy si herci ze zoufalství sami vymýšlejí fóry. Srailer (pardon, trailer): http://www.csfd.cz/film/205737-rock-podvrataku/videa/ ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Třetí spolupráce Karla Janáka s Kotkem a Mádlem nedopadla špatně, ale jak Snowboarďáci tak Rafťáci se mi líbili více. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Daleko nejhorší co vzešlo z trojice Janák - Kokotek - Mádl. Jestliže předchozí filmy se ještě nechaly trochu sledovat, tento trapný pokus si málem nezadá s jedním z největších paskvilů poslední doby - Panic je nanic. Samý vulgarismus který má dělat film cool a má zaujmout mladší publikum. Kurva do píče tak to ani hovno! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Přepadnout veterinu byla asi pěkná kravina, ale dali jsme předtím tři špeky, tak nám to přišlo geniální." Unášet mafiánovi oblíbeného čoklíka je skvělý nápad. Tedy pokud člověk potřebuje ke štěstí nějaký ten výbuch, terminátora v patách, ožralého starostu v klimatizaci a jedinečného gaunera Chřestýše s plány A až Z. Tahle krimi je zkrátka celkem pitomá, ale jako komedie to chvílemi funguje. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Je důležité, aby takové filmy vznikaly - pořád lepší než tragikomedie. Asi nejlepší Janákův kousek. Párkrát jsem se skutečně zasmál. Přitom to není tak tupé jako Snowboarďáci a Rafťáci. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Já osobně jsem velmi milě překvapen. Humor, nejenomže je opravdu vtipný (a místy obzvlášť), ale je dokonce i černý (a místy obzvlášť). Rozhodně jsem se velmi bavil a můj úmysl dát 3 hvězdičky definitivně zvrátli Zfetovaný Mádl alias Motorový krtek. Pičovole! ()

Související novinky

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

05.04.2006

Před několika dny, 23. března začal režisér Karel Janák točit svůj nový film Ro(c)k podvraťáků. Po veleúspěšných, ale veskrze spíše velice jednoduchých teeny komediích Snowboarďáci a Rafťáci by se… (více)

Reklama

Reklama