Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Za normálních okolností by krásní, mladí a zelení manželé Shrekovi po odstranění zákeřné Kmotřičky víly a jejího nemožného syna Krasoně ve druhém pokračování animované komedie Shrek žili nerušeně a hlavně šťastně až do smrti. Vzhledem k tomu, že se stali protagonisty nejúspěšnějšího animovaného filmu všech dob, nemají na pohodu nárok. Dobrodružství, která si pro ně kreativní scenáristé vymysleli tentokrát, jsou ještě vypečenější, než ta, která oba zlobříci prožili doposud. Posuďte sami: Král Harold má nakahánku, a je proto jasné, že musí vládu v království Za sedmero horami někomu předat. Ještě jasnější je, že nástupcem trůnu se má stát manžel jeho nejjasnější dcery Fiony. Shrek se ale vyhlídkám na kralování brání tak intenzívně, že se raději rozhodne přemluvit Fionina bratrance, teenagera Artuše, aby si královskou korunu nasadil on. Nejdřív ho ale bude muset najít a udělat z něj chlapa. Zatímco Shrek, Oslík a Kocour v botách se vydávají na poměrně dobrodružnou expedici, osiřelá Fiona má úplně jiné starosti. Absence mužského elementu v království se rozhodne zneužít již jednou odpálkovaný Krasoň, který se chce za pomoci záporných pohádkových postav zmocnit vlády v zemi Za sedmero horami násilím. Fiona je ale především Zlobryně a až na druhém místě princezna, a proto se Krasoňovi a jeho zlé armádě postaví. Navíc není sama, v první linii s ní kromě královny Lilien kráčí i svůdné komando princezen (Sněhurka, Popelka, Růženka a další), které jsou odhodlány všechny své přednosti využít boji. Ve Shrekovi Třetím bude prostě pořádně veselo, a to jsme tu ještě nezmínili draslíky, roztomilé potomky Oslíka a Dračice, a jedno překvapení, které Fiona přede všemi tají. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (775)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prvni dil byl pecka, pac to nikdo necekal. Druhej dil zvlad udrzet nasazenou latku. No a treti dil uz to holt nezvlad. Nevim cim to je, mozna, ze uz tu neni Adamson jako reziser a mozna tim, ze originalni napady dochazej. Treti Shrek je takovej krapet preplacanej, krapet moc ukecanej, ubylo vtipku a tech skutecne originalnich a hodne vtipnejch tu je dost malo, naopak pribyly dojemny a vazny sceny, ktery ale nudi a jsou zbytecny. Jinak ale dabing je opet skvelej, coz neni prekvapko, kdyz tu je stejna sestava, ted myslim original, ne ceskej dabing. Animace je opet spickova a hudba je taky perfektni. Takze na prvni pohled to vypada, ze je vse v poradku, pribeh spatnej neni a zacatek je docela vtipnej, ale ve vysledku je to takovy nijaky a navic uz tvurci casto vymenujou inteligentni humor za prdeni, krkani, zvraceni a podobne. Navic jsem se trosku nudil. Lepsi 3*. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ať trvalo vyrobit scénu kolik týdnů chtělo, ať je každá obličej dokonale odlišný, ale mě to nestačí! Já chci kvalitní a vtipný příběh, jako tomu bylo v jedničce. Potom se tvůrci zaměřili na mladší publikum, chytré vtipy zaměnili za humor desetiletých dětí, a vytvořili průměrnou, ale ještě docela stravitelnou dvojku. A pak se asi zbláznili a vytvořili tenhle nesmysl, který mě bude strašit ještě dlouho. Nevtipné a trapné divadlo, které není důvod vidět. 40% ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Zápletka Shreka Třetího (proč tam jednoduše neflákli trojku s tečkou?) patří k těm snadno ignorovatelným, pokud nebudete chtít, jednoduše si jí všímat nemusíte. Stačí mít potuchy o zlém princi Krasoňovi s nevyslovitelně ďábelským plánem, o hodném Shrekovi, který nechce být králem a o jeho milující těhotné manželce. Všechny ostatní postavy, jakkoliv vtipné v předchozích dílech, byly redukovány na komické figurky a až na jednu rozkošnou retrospektivní sekvenci Perníčka odstrčené kamsi do míst vhodných pro zapomnění (což hlavně u jindy výborně hláškujícího osla zamrzí). Z nových postav dostává zcela neprávem (a nejspíš hlavně kvůli fanynkám Justina Timberlakea) nejvíce prostoru mladší verze Krasoňe pojmenovaná Artie, navštěvující šedivou parodii americké střední školy. Ještě větší rozpaky vzbuzuje senilní (či jednoduše debilní?) kouzelník Merlin, jehož nevtipnou neschopnost nezachraňuje ani dabující Eric Idle. Pokud měl být třetí Shrek skutečně hlavně pro menši děti, nešlo by toto tvrzení dohromady s minimem akčních scén. Ani těch pár za moc nestojí a den po zhlédnutí si již žádnou konkrétní nedokážu vybavit. Místy zde sice prosvítá snaha být další parodií všech pohádek pro všechny věkové kategorie, ale tvůrcům buď došly nápady, nebo (pod nátlakem producenta) hodili bobek na originalitu a jali se kopírovat již osvědčené. Stejně jako u všech pokračování z poslední doby (Smrtonosná past, Piráti z Karibiku), je také tady patrné až ostudné spoléhání se na sílu charismatu některých „ikonických“ hrdinů. Shrek má na rozdíl od Johna McClanea nebo Jacka Sparrowa tu výhodu, že není z masa a kostí a nemusíme tudíž naříkat nad tím, nakolik se komu zaprodal či nezaprodal. Účast v takto nezdařeném pokračování mu nemám za zlou, naopak právě kvůli němu jej nepovažuji za pokračování ještě méně zdařilé. 50% Zajímavé komentáře: Vitason, Torrance, hudryhudry, SharpChick, Weirdman, lakikaki ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Vysokú latku druhého pokračovania šlo veľmi ťažko prekonať, a tak tretí diel nijako ničím neprekvapí. Na veľkolepú výpravu sme si už zvykli, takže ju ani nevnímame. Vtipy a rôzne narážky sú ale stále na vysokej úrovni, animácia dokonalá. Opäť sa objavilo niekoľko nových postáv. Zábava stále výborná, Shrek ľudský, oslík ukecaný, kocúr v čižmách džentlmenský. Skrátka štandart, idúci po rovnakých koľajách. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem se to dalo čekat. Shrek nedokáže mít stále tak skvělý životní příběh jaký mu autoři napíší. Ve třetím díle je to nádherně znát a rázem se z aktivní, bláznivé a příjemně vtipné pohádky stane nudný mišmaš, kde už ani oslíka smutné oči nepomůžou, můj oblíbený kocour se taky moc neobjeví a celkově Shrek a jeho rodinka spíše nudí než pobaví. Jediný opravdu důležitý fakt hlavně je ve výběru hudby, který v prvním a druhém díle nádherně zněl, zde už neexistuje scéna, co by si člověk zapamatoval, nic co by stálo za to, milovat film právě kvůli ní a je to rozhodně škoda. Jestli jsem se zasmál, opravdu zasmál třikrát, tak už je to hodně. Je mi to líto, už jen z toho důvodu, že Shrekovu kreslenou sérii mám hodně rád. Teď už asi nejde jen o radost z toho vytvořit něco originálního, ale zkásnost co nejvíce peněz, což se tvůrcům na trojce daří i když neobvykle o trochu méně než by se čekalo. -- Chlape neposlouchej ho, mít dítě neznamená, že ti to zrujnuje tvůj život. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (21)

  • Shrek Třetí je první film v sérii, který nezačíná otevíráním knihy příběhů. (imro)
  • Jediný film ze série, který neukázal Fionu v její lidské podobě. Ačkoliv ve filmu Shrek: Zvonec a konec (2010) byla vidět pouze ve flashbacku. (Karlsberger)
  • V době svého uvedení měl film nejvyšší tržby za první den promítání ze všech animovaných filmů vůbec. (Soufil)

Související novinky

Rozdáme si to počtvrté, bejby!

Rozdáme si to počtvrté, bejby!

20.05.2007

Kdyby Mike Myers (ten komik, ne ten psychopat v bílé masce! ;-) tu a tam neposkytoval hlas tlustému zelenému ogrovi, svět by už pomalu zapomněl, že někdo takový kdysi svými filmy vydělával stovky… (více)

Reklama

Reklama