Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Za normálních okolností by krásní, mladí a zelení manželé Shrekovi po odstranění zákeřné Kmotřičky víly a jejího nemožného syna Krasoně ve druhém pokračování animované komedie Shrek žili nerušeně a hlavně šťastně až do smrti. Vzhledem k tomu, že se stali protagonisty nejúspěšnějšího animovaného filmu všech dob, nemají na pohodu nárok. Dobrodružství, která si pro ně kreativní scenáristé vymysleli tentokrát, jsou ještě vypečenější, než ta, která oba zlobříci prožili doposud. Posuďte sami: Král Harold má nakahánku, a je proto jasné, že musí vládu v království Za sedmero horami někomu předat. Ještě jasnější je, že nástupcem trůnu se má stát manžel jeho nejjasnější dcery Fiony. Shrek se ale vyhlídkám na kralování brání tak intenzívně, že se raději rozhodne přemluvit Fionina bratrance, teenagera Artuše, aby si královskou korunu nasadil on. Nejdřív ho ale bude muset najít a udělat z něj chlapa. Zatímco Shrek, Oslík a Kocour v botách se vydávají na poměrně dobrodružnou expedici, osiřelá Fiona má úplně jiné starosti. Absence mužského elementu v království se rozhodne zneužít již jednou odpálkovaný Krasoň, který se chce za pomoci záporných pohádkových postav zmocnit vlády v zemi Za sedmero horami násilím. Fiona je ale především Zlobryně a až na druhém místě princezna, a proto se Krasoňovi a jeho zlé armádě postaví. Navíc není sama, v první linii s ní kromě královny Lilien kráčí i svůdné komando princezen (Sněhurka, Popelka, Růženka a další), které jsou odhodlány všechny své přednosti využít boji. Ve Shrekovi Třetím bude prostě pořádně veselo, a to jsme tu ještě nezmínili draslíky, roztomilé potomky Oslíka a Dračice, a jedno překvapení, které Fiona přede všemi tají. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (775)

tron 

všechny recenze uživatele

„Toto mal byť MÔJ šťastný koniec!“ – „Musíš si ho nájsť niekde inde.“ Na jednotke som bol v kine a bola to bomba. Dvojku som si nechal na video a hoci jej dávam 80%, moment prekvapenia bol fuč (viac akcie, viac postáv, zamotanejší dej). Trojku som si nechal už rovno na televíziu - a dobre som urobil. Za prvé, postavy sú nesympatické. Od princa Krasoňa (ktorý svojou prítomnosťou ničil už dvojku) až po Artuša (pardon, Artieho). Tentokrát sú ale nesympatickí už i Shrek a Fiona! A zápletka stojí za prd. Urazený Krasoň navštívi krčmu s 20. zápornými figúrkami a s ich pomocou ovládne kráľovstvo počas dvojminútovej akčnej scény (kráľovstvo, ktoré MUSÍ mať stovky vojakov), stane sa novým kráľom a na konci usporiada divadelnú hru. ČOŽE!? Kto im vymýšľa také scenáre a prečo ho napriek tomu púšťajú do areálu??? Situáciu ako-tak zachraňuje štipka slušnej akcie (200-kilová zelená Fiona robí karate) a vedľajšie postavičky (Oslík začína byť otravný a Kocúr v čižmách stratil glanc, našťastie exceluje aspoň „to drevo“ Pinokio, veľmi zložito odpovedajúci na veľmi jednoduché otázky, lebo všetci vedia, že ak bude klamať, narastie mu nos). DreamWorks a Shrek sa utopili v trápnych pop-kultúrnych odkazoch ("Hastalavista, bejby, som kráľ sveta!“). Z niečoho, čo bolo kedysi kúzelné, rozkošné, šikovné a originálne, sa stal otravný škaredý mutant, ktorého ďalšie časti sa nakrúcajú len aby štúdio zarobilo na plyšákoch. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Ale tak, nebylo to zas tak hrozný. Samozřejmě, že je o mnoho horší než předchozí 2 filmy, ale i přesto jsem se tam párkrát zasmála, co mě fakt dostalo byla ta chůva "Dej sem dítě!" :D) a Růža usínající při každé příležitosti taky nebyla špatná. Dívat se na to dá, občas se u toho zasmějete, občas se chvíli nudíte, ale myslim, že 3* budou dostačující. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ať trvalo vyrobit scénu kolik týdnů chtělo, ať je každá obličej dokonale odlišný, ale mě to nestačí! Já chci kvalitní a vtipný příběh, jako tomu bylo v jedničce. Potom se tvůrci zaměřili na mladší publikum, chytré vtipy zaměnili za humor desetiletých dětí, a vytvořili průměrnou, ale ještě docela stravitelnou dvojku. A pak se asi zbláznili a vytvořili tenhle nesmysl, který mě bude strašit ještě dlouho. Nevtipné a trapné divadlo, které není důvod vidět. 40% ()

Brygmi 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno, podle ohlasů jsem čekala, že to bude daleko horší. Tohle sice zaostává někde "far far away" za předchozími díly, ale ještě se to dá přežít relativně bez úhony. A občas se i zasmějete (ačkoliv nejlepší vtip stejně vyzradily téměř všechny recenze). Co mě mrzelo bylo, že některé scény mi přišly absolutně nedotažené. A přitom stačilo jen málo, trochu to popostrčit do ještě větší absurdity a vytáhnout z šedého průměru. A kam se poděla akce? Kam se poděl "vymazlený" soundtrack? Jo, dvojka chvilkami připomínala videoklip, ale tohle je zase opačný extrém. Nuda. Ne, při sledování jsem netrpěla, ale čtvrtý díl si raději nechám ujít. 2,5*... ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Peníze, peníze, peníze...jen proto vznikl třetí Shrek a je vidět, že tvůrci mysleli hlavně na ně a zapomněli na to, že s takovým scénářem, který měli po ruce, své oblíbené dojné krávy akorát zesměšní a zprotiví všem divákům, co mají dobrý vkus. Promyšlené vtípky a jemné pomrkávání na diváka nahradila hromada infantilních a trapných fórů. Ostuda. O dalších dílech snad ani nehci slyšet. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (21)

  • Animák za 160 milionů amerických dolarů utržil během otevíracího víkendu 121,6 milionů dolarů, což byl rekord pro animovaný film. Předběhly ho jen třetí díly dalších známých sérií, Spider-Man 3 (2007) se 151,1 miliony a Piráti z Karibiku: Na konci světa (2007) se 135,6 miliony. Celkový výdělek v USA se vyšplhal na 321 milionů, čímž se snímek stal druhým nejúspěšnějším v sérii. Shrek (2001) vydělal v USA 267,6 milionů a Shrek 2 (2004) 441,2 milionů. (imro)
  • Až 1 373 různých postav se objeví v divadle během scény s princem Krasoněm, což je rekordní počet v rámci celé série. (imro)
  • Aula Artušovy školy je vyzdobena ve stylu Tapisérie z Bayeux (Tapisserie de la reine Mathilde). (Jezinka)

Související novinky

Rozdáme si to počtvrté, bejby!

Rozdáme si to počtvrté, bejby!

20.05.2007

Kdyby Mike Myers (ten komik, ne ten psychopat v bílé masce! ;-) tu a tam neposkytoval hlas tlustému zelenému ogrovi, svět by už pomalu zapomněl, že někdo takový kdysi svými filmy vydělával stovky… (více)

Reklama

Reklama