Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Za normálních okolností by krásní, mladí a zelení manželé Shrekovi po odstranění zákeřné Kmotřičky víly a jejího nemožného syna Krasoně ve druhém pokračování animované komedie Shrek žili nerušeně a hlavně šťastně až do smrti. Vzhledem k tomu, že se stali protagonisty nejúspěšnějšího animovaného filmu všech dob, nemají na pohodu nárok. Dobrodružství, která si pro ně kreativní scenáristé vymysleli tentokrát, jsou ještě vypečenější, než ta, která oba zlobříci prožili doposud. Posuďte sami: Král Harold má nakahánku, a je proto jasné, že musí vládu v království Za sedmero horami někomu předat. Ještě jasnější je, že nástupcem trůnu se má stát manžel jeho nejjasnější dcery Fiony. Shrek se ale vyhlídkám na kralování brání tak intenzívně, že se raději rozhodne přemluvit Fionina bratrance, teenagera Artuše, aby si královskou korunu nasadil on. Nejdřív ho ale bude muset najít a udělat z něj chlapa. Zatímco Shrek, Oslík a Kocour v botách se vydávají na poměrně dobrodružnou expedici, osiřelá Fiona má úplně jiné starosti. Absence mužského elementu v království se rozhodne zneužít již jednou odpálkovaný Krasoň, který se chce za pomoci záporných pohádkových postav zmocnit vlády v zemi Za sedmero horami násilím. Fiona je ale především Zlobryně a až na druhém místě princezna, a proto se Krasoňovi a jeho zlé armádě postaví. Navíc není sama, v první linii s ní kromě královny Lilien kráčí i svůdné komando princezen (Sněhurka, Popelka, Růženka a další), které jsou odhodlány všechny své přednosti využít boji. Ve Shrekovi Třetím bude prostě pořádně veselo, a to jsme tu ještě nezmínili draslíky, roztomilé potomky Oslíka a Dračice, a jedno překvapení, které Fiona přede všemi tají. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (775)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Odpad si nechám na Shreka Dvacátéhosedmého. U Shreka Třetího přiznám, že jsem ho nedokoukal, protože jsem si vzpomněl, že jsem si koupil DVD Mladých pušek a nadšeně jsem ho bráchovi vypnul. Načež jsem byl zahlcen spamem o tom, jak jsem nemožný a hloupý, že se mi nelíbí Shrek! Nakonec jsem ho přesvědčil tím, že jsem mu dal kus čokolády a raději jsem za ním zamknul dveře, aby se nevracel. A tady otevřeně říkám: jsem nemožný a hloupý, protože se mi nelíbí Shrek!! How. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Taková katastrofa to nebyla, ale třetí Shrek se spíš zvrhnul v zábavu pro mladší, která prakticky postrádá příběh, „pyšní“ se nevyužitými postavami a chybí jí vedle originality hlavně inteligentní humor – ty tam jsou parodické a symbolické scénky. Sice jsem se několikrát zasmál, ale to se mi stává u digitálních „animáků“ téměř vždy. Zbyl jen šedý průměr. 55% ()

Reklama

Isherwood odpad!

všechny recenze uživatele

Koncentrát trapnosti a ubohosti se potkali ve vlezlé taškařici, která svou odporností trumfuje i rodinné tajtrlíkování s dětmi a zvířátky z Disneyho produkce. Děti se zřejmě budou smát a tleskat, ale pop-kulturních narážek chtivý divák zapláče jako nikdy. Z milovaných postaviček jsou loseři, které litujete za to, že během redendrování neměli k dispozici scénář k přečtení - po tomhle by do toho nešli ani za rekordní finanční nabídky. Zároveň bych chtěl vědět, kdo zpronevěřil rozpočet ve výši 160 mil. dolarů, na filmu to totiž vidět není ani omylem. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 8/10 Efekty 7/10/// +občas opravdu hodně vtipné a zábavné, lepší příběh než ve dvojce, dobrý soundtrack, postavy, záměna kocoura a oslíka -pořád stejně dobrá animace, ale doba jde kupředu, to co bylo v prvním díle úžasné už v současné době tak úplně nestačí, je tu méně novinek a zajímavých nápadů/// Tak nakonec se mi to možná líbilo ještě víc než druhý díl. I když zábavy tu už bylo o něco méně. Ono když pořád používáte stejné postavy, tak nápady už dochází. Netvrdím však, že tentokrát nemají tvůrci čím překvapit. Oslík a kocour toho hodně zachraňují. Samotný Shrek se mě už ale trochu zajídá. Stejně tak i vztahové roviny "princezna a její manžel". Rovněž si myslím, že je to až moc moderní a občas to ten zážitek z "pohádky" celkem kazí. Když to ale tak nějak shrnu, tak to není až takový průšvih jak jsem očekával. Úmyslně jsem vynechal kino a ani na DVD jsem neměl chuť, po tomto díle si možná na tu čtyřku do kina zajdu./// Celkem 74%/// ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Do třetice všeho zlého, chtělo by se říct. Třikrát jsem se zasmál, třikrát znechuceně přimhouřil oči. Zbytek je vata, omílání již vyzkoušeného, jen provedeného neskonale hůř. Kde je ta svěžest prvního a trefnost druhého dílu. Spousta tlachání jak v Troškárnách, ubohé pokusy o humor spočívající především v prdění, zvracení , padání a vlně opravdu ne příliš roztomilých Shrekátek. Odhodlával jsem se tři týdny se podívat, tak dlouho trvala předoperační příprava, díky tomu pacient zákrok přežil, ale znova se pod kudlu nevydá. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (21)

  • Celosvětová premiéra proběhla 6. května 2007 ve Westwoodu v Kalifornii. (Varan)
  • Tým animátorů o 150 lidech strávil prací na filmu dohromady milion hodin. Výroba jedné scény trvala v závislosti na její délce 6 až 8 týdnů. Zhruba tři sekundy animace tudíž zabraly jednomu týmu týden práce. (imro)
  • Kouzelník Merlin, kterému propůjčil hlas Eric Idle, prohlásí, že byl mimo jiné poslán hledat i smysl života. Idle hrál ve filmu Monty Pythonův smysl života (1983) humoristické skupiny Monty Python, jejíž byl členem. (p3tris)

Související novinky

Rozdáme si to počtvrté, bejby!

Rozdáme si to počtvrté, bejby!

20.05.2007

Kdyby Mike Myers (ten komik, ne ten psychopat v bílé masce! ;-) tu a tam neposkytoval hlas tlustému zelenému ogrovi, svět by už pomalu zapomněl, že někdo takový kdysi svými filmy vydělával stovky… (více)

Reklama

Reklama