Reklama

Reklama

Tommy a Pentlička

(seriál)
  • Česko Tommy a Pentlička: Tajemný protivník (více)
Trailer

Epizody(6)

Obsahy(1)

Píše se rok 1952 a zdánlivě obyčejný manželský pár Tommy a Pentlička se při náhodném setkání ve vlaku stane hlavním aktérem mezinárodní špionážní hry, která může změnit budoucnost Anglie... Manželská dvojice amatérských detektivů Tommy (David Walliams) a Pentlička (Jessica Raine) se ve vzrušujícím a tajuplném prostředí poválečné Anglie 50. let zatoulají do nebezpečného světa vražd, tajných agentů a sovětských konspirací. Pentlička je neohrožená žena, která vidí za každým dalším rohem nějaké nové dobrodružství. Touží odhalit veškerá tajemství světa a k manželově velké nelibosti se do všeho vrhá po hlavě. Tommy je mnohem opatrnější. Ale i když se zpočátku drží zpátky, netrvá dlouho a společně s Pentličkou rychle zjišťuje, že hájit zájmy svého krále a své země je pro ně oba to pravé. Televizní mini série Tommy a Pentlička: Tajemný protivník vznikla na motivy příběhů slavné „Královny zločinu" Agathy Christie. (TV Prima)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (17)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

BBC se chopila Tommyho a Pentličky, asi nejkrásnějších Agathiných charakterů a já byl z jejich nápadu nadšen. Navíc předloha, zejméná povídková sbírka Zločiny pro dva, je naprosto úžasná, vtipná a inteligentí, a přesně taková je i tato minisérie. Dáma anglické detektivky by totiž zrovna dnes, kdy píšu tento komentář, slavila 125.narozeniny. Ale k seriálu - zvolený formát, tři díly na knihu, byl rozhodně velmi šťastný - příběh proto máme dostatečně rozpracovaný, kvalitně zahraný a natočený, se skvělou hudbou a vynikající atmosférou. Má to skvělé tempo, šmrnc, skvěle fungující vtipy, akci, napětí i chemii mezi postavami. Co se týče předloh, Tajemný protivník mě moc nevzal a navíc si ho moc nepamatuju, takže za mě je zpracování rozhodně lepší a N či M? jsem nečetl, i když to se mi taky líbilo hodně, bylo celkově vtipnější (zatímco Protivník byl spíše akčnější a špionážní) a ve druhé trojici potěšila i účast Roye "Dalglieshe" Marsdena. Další parádní kousek od BBC, která má letos opravdu silný, úspěšný rok a plodí samé kvalitní věci. A i když pokračování asi není zrovna na pořadu dne, já bych ho uvítal, materiálu je dost a herci jsou tady (ostatně jako všechny seriálové složky, na které si jen vzpomenete) perfektní, rozhodně je fajn že Agatha v televizi jede dál a takhle zatraceně kvalitně. 100%. ()

mandlova 

všechny recenze uživatele

Hodnocení po shlédnutí "N či M": Ojojoooj ....tady si zase někdo zapřeháněl. Celou minisérii neznám a po této adaptaci si říkám, jestli o to vůbec stojím. Už jen to, že se nám tak zásadně změnil hlavní protivník z nacistického Německa na komunistické Rusko. Moc tyhle scénáristické úkroky a výstřelky, obzvlášť pokud se jedná o dobře sepsanou detektivku bez výrazných mezer, nechápu. V kostce - zůstal tomu jen název a jména postav, jinak si scenáristi vymysleli vlastní děj a celek je úplný nonsens. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Snad zápletce uškodilo přesazení do jiné dějinné epochy - a přidělení jiného nepřítele. Takového, který byl z dnešního pragmatického pohledu první "na ráně" ... snad aby se neurazil aktuální bratr ve zbrani - a v domácím obyvatelstvu nebyly vůči němu vyvolány negativní emoce ?!? To už je samo o sobě trochu hloupé - i když připouštím, že to může být jen pouhopouhá náhoda, zapříčiněná nadprůměrnou kreativitou na nesprávném místě. Nicméně společným jmenovatelem zfilmovaných detektivních příběhů z pera Agathy Christie bývá specifická starosvětská atmosféra - a té jakoby padesátá léta minulého věku v tomhle případě už trochu odrostla. Nebo je to jen nešikovností režie, že se dějová linie vyvíjí poněkud nevěrohodně, ústřední dvojice působí dosti nesympaticky - a její nadmíru amatérské pátrání tím pádem nedokáže zaujmout. Takhle to zkrátka dopadá, když se žena v domácnosti po anglicku zbaví svého potomka a odloží ho do internátní školy. Kdyby se řádně věnovala jeho výchově, neměla by zbytečně dlouhou chvíli a nepouštěla by se do pochybných dobrodružství, která ji a celou její rodinu mohou stát krk ... 2,5* ()

DavidWebb 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemná mini-séria z dielne BBC, ktorá je rozdelená na dve polovice. Prvá polovica (prvé 3 diely) bola z môjho pohľadu lepšia. Aj keď sa na prvý pohľad javí ako jednoduchšia, nie je to tak. Má prepracovanejší a zaujímavejší scenár, viac napätia aj zábavy. Mladý manželský pár sa nevedomky stáva doručovateľom tajnej nahrávky na ceste z Francúzska do Londýna a následne aj (ne)chtiac tajnými agentmi svojej krajiny. Veľmi pozitívne ma tu prekvapila Jessica Raine, ktorá keď sa ocitla v zábere, tak si ho vždy celý ukradla pre seba. Rozhodne jej však pomohli aj tvorcovia, ktorí do úlohy jej manžela obsadili nevýrazné herecké poleno. Druhé tri diely pokračujú s postavami špiónov na vlastnej pôde avšak kvôli prebytku postáv a slabšiemu scenáru je príbeh trochu vágnejší, menej pútavý a vašu pozornosť si už tak neudrží. Celkovo je to krásne, atmosféricky zobrazené staré Anglicko tesne po 2SV, výborná výprava s tradične (Poirotovsky) presnými kostýmami a tomu všetkému zodpovedajúca réžia. Ja som sa s celou sériou parádne zabavil počas skoro celej nedele. Jo a, ... idem hľadať nejaké ďalšie filmy s Jessicou Raine. ()

kolacky 

všechny recenze uživatele

Hm. Vzhledem k tomu, že tyhle knížky znám dost podrobně, nejsem nadšená. Snaha o pobavení tu je, ale celkem vzdálená od originálu, kdy by se T+P měli teprve potkat, seznámit, hladovět... nebudu sem házet spoilery, kdo chce, ať si přečte. Moje maminka by řekla "Je to nějaké zdžezované" a nemyslela by tím k dobrému... ()

Galerie (105)

Zajímavosti (6)

  • Román Tajemný protivník byl zfilmován již potřetí (1929, 1983, 2015), ale N či M? měl v tomto seriálu premiéru. (NinadeL)
  • Na začiatku prvej epizódy číta Tuppence vo vlaku knihu „Strong Poison“ od Dorothy L. Sayersovej, z roku 1930. (Hank_Scorpio)
  • Seriál byl napsán podle prvních dvou románů s Tommym & Pentličkou The Secret Adversary (Tajemný protivník) z roku 1922 a N or M? (N či M?) z roku 1941 jako dvě třídílné adaptace přesazené do roku 1952. (NinadeL)

Reklama

Reklama