Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Natočeno podle pravdivého příběhu. Anthony Hopkins v roli muže, který šel celý život za svým snem: být nejrychlejší. Novozélanďan Burt Munro strávil 40 let života zdokonalováním svého motocyklu Indian Scout z roku 1920. S tímto strojem se pak vydal na cestu na solná jezera v Bonneville v americkém státě Utah, která jsou díky dokonale rovnému povrchu ideálním místem pro rychlostní závody. Přes nepřízeň okolností se mu v roce 1967 podařilo zajet rychlostní rekord, který dodnes nikdo nepřekonal. Příběh filmu V zajetí rychlosti se soustředí na cesty k Bonnevillským solným pláním, které Burt Munro podnikl v 60. letech minulého století. Je to cesta za splněním fantastického snu, pravdivý příběh muže, který nepřestal věřit. „Jestli je to těžké, dej do toho víc. Jestli je to nemožné, dej do toho všechno.“ (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (440)

Šakal 

všechny recenze uživatele

Co by se stalo, kdybys v takové rychlosti nechal otevřenou pusu?.......Myslím, že by mi to stáhlo kalhoty z prdele :o) S trochou nadsázky, by se dalo říct, že tato věta přesně vystihuje tento nesmírně LIDSKÝ snímek. Každý sníme svůj vlastní sen, většina z nás zůstane při snění, né tak hlavní hrdina tohoto snímku ( motoristický nadšenec Burt Munro z Nového Zélandu ), který se " na stará kolena " vydává přes půl zeměkoule, aby si na solných jezerech v Utahu splnil svůj celoživotní sen a na svém upraveném stroji Indian Scout z roku 1920 pokořil světový rekord. Postavu Burta Munroa EXCELENTNÍM způsobem ztvárnil Anthony Hopkins. Díky jeho civilnímu hereckému projevu sníte Burtův sen společně s ním a z celého srdce mu přejete jeho naplnění. Ten film vás pohladí po duši, za to vám ručím a zvlášť v této uspěchané době působí jako neskutečný životabudič. Za ten úsměv, který mi snímek vyloudil na rtech si zaslouží mé plné hodnocení. Podobný typ snímku: Příběh Alvina Straighta ()

kitano 

všechny recenze uživatele

VInikajuci namet kazi priemerny scenar, rutinna rezia, hlupe postavy, nevyrazny soundtrack, a moderne efekty posobia v pribehu z roku 1967 ako past na oko. Grand Prix (1966) ukazal, ze pocit nebezpecnej rychlosti sa da navodit aj bez specialnych efektov. To su veci, ktore mi takyto film proste nedovolia si naplno uzit. Jedine co skutocne zaujme je, ako som uz napisal, samotny namet a hlavna postava Burt Munro, ktorej sa zo ctou zhostil Antony Hopkins. Dedo, ktory svoj zivot zasvetil rychlosti si nemoze neziskat vase sympatie. Nakoniec, zle sa na to nepozera. Chcel by som vsak priaznivcom tohto filmu odporucit obsahovo podobny film Príbeh Alvina Straighta. Hlavna postava v nom sice neprecestuje polovicu sveta, ani nedosiahne takej rychlosti, avsak na ceste k vasmu srdcu sa dostane omnoho, omnoho dalej. To mi verte. (6.5/10) ()

Reklama

nunka 

všechny recenze uživatele

Veľmi pozitivistický film o tom, že sny si treba plniť. Filmu stačila jediná jedna milá myšlienka, ktorá dokázala byť silná a pútavá celých 127 minút. Priznám sa, že aj ja som očakávala mnohé kolízie, prekážky, katastrofy, no prekvapujúco to fičalo bez jedinej možnej negatívnej vsuvky. Najlepšie to však vystihol Gimp:) ()

Gimp 

všechny recenze uživatele

Těžko přetěžko hodnotit. Tenhle film je totiž přesně tím, čím se zdá být na první pohled, což může být pro někoho slabinou - ale co je sakra špatného na tom, že to dopadne dobře a že film nemá konflikt - jediný kdo bojuje je Burtova duše se svým tělem. Přívětivý, upřímný pohled na starého muže, co si plní svůj cíl, ač nemá ani peníze ani vychování - zato nemocné, ale velké srdce, jenž bije jen pro jedno. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack J. Peter Robinson: 1. Burt and Tom ,2. Bike Shop ,3. Departure ,4. Beach Race ,5. Disappointment ,6. Eggs for Fran ,7. Memories ,8. Road Encounters ,9. Jake ,10. Burma Shave ,11. Bonneville Salt Flats ,12. Trial Run ,13. Refusal/Heart Attack ,14. Rusty ,15. Sportsman of the Year ,16. The World's Fastest Indian ,17. Burt's Triumph ,18. "Back to My Shed", ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

  • Nejvyšší rychlost, jaké dosáhl motocykl při natáčení, byla 240 km/h. Anthonyho Hopkinse (Burt Munro) proto samozřejmě zastupoval kaskadér. (Mahalik)
  • Když Burt Munro (Anthony Hopkins) spadne s motocyklem při závodě, jede rychlostí 320 km/h. Přestože jel pouze v košili, vůbec se nezranil, a to ani když dřel tělem o zem, i košili měl pořád nepoškozenou. (M.B)
  • Když Burt Munro (Anthony Hopkins) objedná místo čaje Coca Colu, servírka mu ji doleje zhruba do čtvrtiny sklenice. V dalším záběru má ale Coly najednou více, přestože neupil. Potom je ve sklenici opět méně. (Chundys)

Související novinky

Nelezte na skálu, co je hodně špičatá

Nelezte na skálu, co je hodně špičatá

22.06.2006

...zpívá Ivan Mládek a vlastně tím popírá prvotní ideu horolezectví, tedy překonávání hranic (svých i přírody) a snaha o dosažení nedosažitelného. Filmy o horolezcích a jejich hrdinských výstupech… (více)

Reklama

Reklama