Reklama

Reklama

Obsahy(1)

William Shatner, Leonard Nimoy a zbytek posádky Enterprise opět ovládnou oblohu v dalším díle Star Treku. Je 23. století a záhadná cizí mocnost ohrožuje Zemi prostřednictvím ničení atmosféry a vypařování vody z oceánů. Kirk a jeho posádka musí cestovat zpět do San Franciska do roku 1986, kde musí najít podstatu tohoto ničení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (241)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejlepší Startrekovský film s Kirkem. Díky cestování v čase kvůli páru velryb se diváci snadněji ztotožní s hrdiny. Nechybí ekologický podtext, akce, humor, všudypřítomné narážky pana Spocka na 20.století ani skutečná Enterprise - jmenovkyně vesmírné sestřičky, letadlová loď americké armády, kterou scénáristé zajímavě zapojili do děje. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ano Ano Ano treekies film opět se vším co k němu patří. Snaha o vyjádření myšlenky v tomto případě o ochraně zvířat, která je však ve skutečnosti myšlena více globálně je skvěle provedeno. Akce a star trek jednou nejsou a být nemohou. A komediální stránka ( chtělo by to ještě nějaké lepší a více hlášek kamenné tváře Spoka ) je to opravdu skok od původních filmů, ale musím říct... skvělý nápad. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

3* možná ve své době patřil tento díl k tomu nejlepšímu, co vzniklo s původní posádkou (I-VI.), i když svým pojetím se vymyká běžné startrekové atmosféře a tady je mnohem víc vtipu a navíc přináší enviromentální poselství. Po skoro 35 letech však vyprchalo dobové kouzlo i triky a vše působí ještě víc nechtěně komičtěji. Fanoušci Star Treku by si ho mohli užít, ale kdo hledá čistou sci-fi a akci, tak bude nejspíš zklamán. Já jsem tak mezi, takže zůstane u průměrné známky, bez chuti opakovat, či doporučovat. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|95%| Další skvělý film ST. Takže opět pro jistotu připomínám, že jsem velkým fanouškem původního seriálu ve známé zkratce TOS (The original series), který je pro mě naprostou srdcovkou. Takže jak už jsem popisoval v předchozím filmu. Trojice filmu Star Trek: Khanův hněv (1982), Pátrání po Spockovi (1984) a tento mají obdobnou atmosféru. A také fakt, že ta trojice krásně navazuje. Tato Cesta domů má sice odlišnější příběh a větší jednoduchost, méně sci-fi prvků ve vesmíru, takže pokles je zde snad jen minimální. Já jako obří fanda Treků jsem opět plně spokojen. Zajímavý příběh vrácení zpět časem a k tomu to, že toto bylo pojato neskutečně vtipným způsobem. Vtipné scény, k tomu je vyplnovala skvělá herecká sestava mého oblíbeného týmu hrdinů. Kligonská lod sice už není jako Enterprise, ale velkým problémem to není. O nějakých větších nápadech se zde hovořit nedá, ale ta nadlehčenost, humor, jednoduchost a herci držící opět pohromadě - to mi dává jasný důvod k opětovanému jásotu. Hudba méně výrazná, ale hodila se zde. Úplný závěr mě potěšil, to jakou získali lod na konci - no víc vykecávat nechci. Nápady s velrybami mě zaujaly. Takže režie Nimoye se opět skvěle odrazila na celkové kvalitě, podobně jako u předchozího díla. Takže mě to k nadšené zábavě bohatě stačilo. Další skvělý ST kousek to je. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Pro mě jeden z důkazů, proč byla Kirkova posádka nejlepší. Příběh je vytržený z klasických prostředí neznámých planet a vesmírných bitev. Pro sérii je to svým zasazením do doby i místa velmi netypický film. 80.léta, velryby, ekologické poselství...a přesto funguje jako dobrodružný film, scifi, trochu komedie. Bez výbuchů a našlapané akce to ty postavy (a jejich představitelé) utáhnou a ještě při tom zachrání planetu:) ()

Galerie (65)

Zajímavosti (32)

  • Námětem filmu bylo oblíbené téma Star Treku, cestování v čase. Dlouho se zvažovalo, jak řádně odůvodnit nutnou cestu do 20. století. S nápadem na zápletku poté přišel samotný Leonard Nimoy. (WolfR)
  • Pieseň "I Hate You", ktorú počúva pankáč v autobuse, je od skupiny Edge of Etiquette. Kapela spolu fungovala jeden a pol dňa, potom sa rozpadla. Bola zložená z členov zvukového štábu, jej lídrom a spevákom bol Kirk Thatcher, ktorý si aj zahral už zmieneného pankáča. (tiradentes)
  • Platný český název velryby s vědeckým názvem Megaptera novaeangliae, který se objeví na monitoru v klingonské lodi, je pletvák dlouhoploutvý, nikoliv kytovec dlouhoploutvý. Modrá velryba (Blue whale), o níž mluví Gillian (Catherine Hicks) v Instutu kytovců, je název pro plejtváka obrovského - a ten vyhuben nebyl. Celkový počet je mezi deseti tisíci a dvaceti pěti tisíci kusy, což je asi tři až jedenáct procent stavu z roku 1911. (VMa)

Reklama

Reklama