Reklama

Reklama

Ray Keene (John Cusack), otec na výletu s dospívajícím synem, se snaží předat nájemného zabijáka Franka Cordella (Morgan Freeman) spravedlnosti. Bohužel však musí spojit síly, aby unikli vrahům, kteří je honí v divočině. Podaří se jim uniknout nebo jejich mrtvá těla bude okusovat divoká zvěř? Režisér Bruce Beresford a herec Morgan Freeman spolupracují již podruhé, po oscarovém Řidiči slečny Daisy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Nech zdvihne ruku ten, komu niečo hovorí meno Bruce Beresford. Moc vás asi nebude. Tento austrálsky rodák síce v roku 1989 natočil oscarovú nudu Vodič slečny Daisy, ale od tej doby o ňom príliš počuť nebolo. Jeho filmy si síce držia väčšinou nadpriemernú latku, ale publikum ju až na výnimky ignoruje. Tento film sa však vydaril a vznikla parádna Dráma a Thriller. ()

Lichty odpad!

všechny recenze uživatele

Hrát zde místo Cusacka Dolph Lundgren a Freemanovu roli by nahradil třeba Vinnie Jones, uvažoval bych o třech hvězdičkách a užíval si charismatu obou hlavních hrdinů. Tedy abyste mě špatně nepochopili, Freeman s Cusackem mají herectví na mnohem vyšší úrovni, ale do hlavních rolí tohoto "überbéčka", kde se nešetří salvami ze samopalů, dementními rozhovory a naprosto nereálnými scénami, by se prostě hodil někdo, kdo by jej posunul na hranici zábavnosti. Tato vážná struna ovšem posílá film do hlubokého odpadu! ()

Reklama

e-arthworm 

všechny recenze uživatele

Dle mého neprávem zavrhovaný film. Akce je zde pravda pomálu a věřím, že části divácké obce může poměrně dlouhé nahánění hlavních postav lesním porostem připadat nudné a nezáživné, ale mě dokázal snímek vtáhnout do děje. Kombinace atraktivního prostředí, postupně houstnoucí atmosféry, určité míry napětí a charismatického, decentně hláškujícího Freemana mi doopravdy sedla. Cusacka příliš nemusím, ale tady zahrál více než obstojně. Záporáci poněkud prazvláštní; na jedné straně likvidují "vedlejší" postavy jako na běžícím pásu, však v konfrontaci s ústředními hrdiny jsou najednou impotentní až běda :-) Zbylé postavy vč. Cusackova syna a jejich nové známosti jsou pouze do počtu. Úplný závěr bych si dokázal představit lepší (efektní odstřelení zrádné agentky by jistě působilo věrohodněji než Freemanova výhrůžka), ale celkově byl pro mne tento film příjemným překvapením. "Nemusím pomáhat. Já jsem ten zlej." ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Dva mí oblíbení herci spolu naváží kont(r)akt a vznikne z toho docela povedený thriller, který se však nijak nevyjímá ze žánru. Podstatná část filmu, možná i hlavní, stojí na charismatickém tažení obou hlavních představitelů, bez nich by dost možná snímek zcela upadl. Slabší místa ve scénáři jsou vyvážena chytlavými a poutavými hláškami, které však v několika pasážích vyzní spíše účelně. Dalším kladným aspektem je také hezká příroda, ve které se většina děje odehrává. ()

Drc 

všechny recenze uživatele

Mírně nadprůměrné kriminální drama o štvanici mezi horami v krásné přírodě, u kterého se člověk nenudí. Příběh sice neoplývá zvláštní bohatostí ani originalitou, některé pasáže jsou přímo nepravděpodobné, nicméně u podobného druhu filmů se to dá prominout. A skoro mám takový dojem, že něco hodně podobného už tady několikrát bylo. Na druhou stranu je to slušně zahrané, má to spád, dobrou hudbu. Morgan Freeman jako padouch vůbec nevypadá, nejnesympatičtější postavou tak je pěkná ženská tvářička minibar-hotel-kokokodák. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně, kdy Major Frank Carden (Morgan Freeman) vyleze promáčený z řeky, je celý mokrý. Hned v dalším záběru je ale jeho sako zcela suché. (Pepinec)

Reklama

Reklama